ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Ελλάδα αντιπροσωπεία του ΚΚ Βενεζουέλας

O Καρόλους Βίμερ, μέλος του ΠΓ, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων και βουλευτής του ΚΚ Βενεζουέλας στο Λατινοαμερικανικό Κοινοβούλιο, θα επισκεφθεί τη χώρα μας από τις 14 ως τις 20 Δεκέμβρη μετά από πρόσκληση της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα έχει συναντήσεις με τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με τμήματα της ΚΕ, το ΚΣ της ΚΝΕ και τα γραφεία των ΕΠ της ΚΟΑ και της ΚΟΘ. Επίσης θα επισκεφθεί την ελληνική Βουλή όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις.

Στη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στις διεθνείς εξελίξεις και ιδιαίτερα στην κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βενεζουέλα και ευρύτερα στη Λατινική Αμερική, στο δυνάμωμα της διεθνούς αλληλεγγύης με τη Βολιβαριανή διαδικασία και τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα των λαών. Τις συζητήσεις θα απασχολήσει επίσης η κατάσταση στο διεθνές κομμουνιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, η συνέχεια και το βάθεμα της πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ των Κομμουνιστικών Κομμάτων και των επαναστατικών δυνάμεων της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, καθώς και θέματα παραπέρα ανάπτυξης των στενών συντροφικών δεσμών και της διμερούς συνεργασίας των δύο κομμάτων. Τη Δευτέρα 17 Δεκέμβρη η Αλέκα Παπαρήγα και ο Καρόλους Βίμερ θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο εκπρόσωπος του ΚΚ Βενεζουέλας θα συμμετάσχει και θα μιλήσει σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι οργανώσεις του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και φορείς του λαϊκού κινήματος. Συγκεκριμένα:

-- Την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη στις 7.30 μ.μ. η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΔΑ και η Δημοκρατική Συσπείρωση για τα Λαϊκά Δικαιώματα και τις Ελευθερίες θα πραγματοποιήσουν στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας.

-- Την Δευτέρα 17 Δεκέμβρη ο Καρόλους Βίμερ θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και η ΚΝΕ στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

-- Την Τρίτη 18 Δεκέμβρη θα συμμετάσχει σε εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργανώνει η ΚΝΕ στη Νομική της Αθήνας στις 7 μ.μ..

Την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΚΟΑ, στην αίθουσα συνεδρίων της έδρας της ΚΕ στον Περισσό.

Η επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚ Βενεζουέλας γίνεται σε συνέχεια των τακτικών ανταλλαγών αντιπροσωπειών μεταξύ των δύο κομμάτων τα τελευταία χρόνια και θα συμβάλει στην καλύτερη ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Βενεζουέλα και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην παραπέρα ανάπτυξη του κινήματος αλληλεγγύης στην πάλη του βενεζουελάνικου λαού.

ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εντείνεται η προσπάθεια για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης

Με ακόμη μεγαλύτερη ορμή, οι κομματικές και οι κνίτικες οργανώσεις της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τη μάχη για την επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, που γίνεται προς τιμήν των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ. Στόχος της ΚΟΘ ήταν, στο χτεσινό οικονομικό κλείσιμο, να καλυφθεί το 35% του πλάνου.

Στις πρωτοπόρες Αχτίδες της ΚΟΘ του ΚΚΕ καταγράφονται οι βορειοδυτικές εργατοσυνοικίες της Θεσσαλονίκης, η Καλαμαριά, τα ΑΕΙ - ΤΕΙ και εργατοϋπαλληλικές, όπως Δημόσια Διοίκηση, Εμπόριο - Επισιτισμός κλπ.

Οι κομματικές και οι κνίτικες δυνάμεις, ανάλογα με την εμπειρία που προκύπτει από την καθημερινή δουλιά, σχεδιάζουν την ακόμη καλύτερη αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν, ώστε μέχρι το τέλος του Γενάρη να έχουν υπερκαλύψει το πλάνο.

Με δουλιά άτομο το άτομο, σπίτι το σπίτι, αλλά και με εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, σε καταστήματα, με μικρές εκδηλώσεις, οι ΚΟΒ προχωρούν προς το στόχο.

Οπως είπε στο «Ρ» ο οικονομικός υπεύθυνος της ΚΟΘ του ΚΚΕ Λ. Νικητίδης οι δυνατότητες είναι πολλές. Στόχος της οργάνωσης είναι στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης να αξιοποιηθούν φίλοι και οπαδοί που δούλεψαν στο πλάι των κομματικών οργανώσεων και στις εκλογές, που σταθερά βρίσκονται μπροστά στα μέτωπα πάλης και παρέμβασης της Οργάνωσης.

Το πλατύ άνοιγμα στον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης, γίνεται συνδυασμένα με τη δουλιά για τα 90 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, την προσπάθεια εκλαΐκευσης της πολιτικής πρότασης του Κόμματος, αλλά και με την προσπάθεια οργάνωσης της πάλης ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση που εξελίσσεται από κυβέρνηση και εργοδοσία. Εντάσσεται στην προσπάθεια του Κόμματος για τη διεύρυνση των πολιτικών δεσμών με τον εργαζόμενο λαό, την ενίσχυση της λαϊκής συσπείρωσης, για την ανάπτυξη του εργατικού και του λαϊκού κινήματος.

Η μέχρι τώρα πείρα, έχει δείξει ότι η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, οι νέοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών, εργάτες του χεριού και του πνεύματος, συνεισφέρουν στην οικονομική εξόρμηση. Αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα να ενισχύσουν το ΚΚΕ, το κόμμα που σταθερά και με συνέπεια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των συμφερόντων και των δίκιων του εργαζόμενου λαού. Αρκεί να φθάσουμε να ζητήσουμε την ενίσχυση του Κόμματος, αυτός είναι ο στόχος μας πρώτα απ' όλα. Να φθάσουμε αν είναι δυνατόν παντού, σε κάθε εργασιακό χώρο, στη γειτονιά, στο καφενείο, οπουδήποτε ζουν και εργάζονται άνθρωποι.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Σήμερα Τρίτη ο Σπύρος Χαλβατζής θα περιοδεύσει στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στις 3 μ.μ.

-- Την Πέμπτη 13/12 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των Ηπειρωτών Αθήνας, μελών και φίλων του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27).

ΚΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δράση για την αντιπλημμυρική προστασία

Η ΚΟ Σταυρού της ΚΟΘ του ΚΚΕ, ένα και πλέον χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Οκτώβρη του 2006, διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για την αντιπλημμυρική προστασία, την Κυριακή 16 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Δημαρχείου Σταυρού. Στο πλαίσιο της σχετικής με την αντιπλημμυρική προστασία δραστηριότητας που αναπτύσσει η ΚΟ Σταυρού, την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθούν περιοδείες στις 5 μ.μ. σε Μάδυτο, Απολλωνία, Μελισσουργό με τον Γιάννη Ζιώγα, βουλευτή του Κόμματος.

Η Αλέκα Παπαρήγα στην Ηλεία

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφτεί το Νομό Ηλείας την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη. Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το ακόλουθο:

-- 10.00: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κρεστένων.

-- 12.00: Συνάντηση με κτηνοτρόφους στο Γούμερο του Δήμου Ωλένης (στο Κέντρο Θέμη Φωτακόπουλου).

-- 14.00: Συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου στον Πύργο.

-- 18.00: Συνάντηση με τις Επιτροπές Αγώνα και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Ν. Ηλείας (στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου).

-- 19.00: Ομιλία σε συγκέντρωση στον Πύργο με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στο λαό» (στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ