ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Δεκέμβρη 2007
Σελ. /24
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χριστούγεννα με θέατρο ... παιδιά
«Ο Πεταλουδόσαυρος» στο Θέατρο «Βεάκη»
«Ο Πεταλουδόσαυρος» στο Θέατρο «Βεάκη»
  • Το συναρπαστικό ταξίδι του «Πεταλουδόσαυρου» του Ευγένιου Τριβιζά στο όνειρο και την αθωότητα συνεχίζεται στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Βεάκη» (Στουρνάρη 32, 210 5223.522). Η παράσταση της «Πολιτιστικής Παρέμβασης», που έχει στο ενεργητικό της πολύ επιτυχημένες παραστάσεις για παιδιά, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία - χορογραφία Βασίλη Μυριανθόπουλου, μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, σκηνικά - κοστούμια Χριστίνας Κωστέα.
  • Η ισχύς εν τη ενώσει και ο Γιάννης Καλατζόπουλος συναντιέται με τη Νανά Νικολάου σε μια κοινή ονειρεμένη παράσταση για παιδιά, αλλά και για όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά. Μια παράσταση βασισμένη στο αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Πρόκειται για την πασίγνωστη και πιο αγαπημένη παγκοσμίως ιστορία αγάπης που γράφτηκε ποτέ! Η ιδιαιτερότητα της θεατρικής παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα - σαν το σκύλο με τη γάτα» - παρουσιάζεται στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης» (πρώην «Ριάλτο») - είναι ότι οι ήρωες δεν είναι άνθρωποι, αλλά «σκύλοι» και «γάτες». Παίζουν, χορεύουν, αυτοσχεδιάζουν και τραγουδούν οι: Γιάννης Καλατζόπουλος, Μαρία Χατζηιωαννίδου, Γιάννης Πολιτάκης, Δημήτρης Καραβιώτης, Νάντια Κοντογιώργη κ.ά. Τη διασκευή του έργου έχει αναλάβει ο Γιάννης Καλαντζόπουλος, τη σκηνοθεσία η Νανά Νικολάου.
  • «Ρωμαίος και Ιουλιέτα - σαν το σκύλο με τη γάτα» στο «Αλέκος Αλεξανδράκης»
    «Ρωμαίος και Ιουλιέτα - σαν το σκύλο με τη γάτα» στο «Αλέκος Αλεξανδράκης»
    Στη «Μικρή Πόρτα» παρουσιάζεται το έργο του Μάικ Κένι «Ρουμπελστίλσκιν», μια ελεύθερη διασκευή του ομώνυμου παραμυθιού των αδελφών Γκριμ. Η ιστορία της κόρης του μυλωνά που πρέπει να κάνει το άχυρο χρυσάφι, πλαισιωμένη από ένα χορό ξωτικών. Η παράσταση συνδυάζει το ποιητικό με το κωμικό στοιχείο, κρατώντας συνεχώς σε μια ένταση το ενδιαφέρον του θεατή. Η μετάφραση είναι της Ξένιας Καλογεροπούλου, η σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου. Παίζουν: Ηλιάνα Γαϊτάνη, Ηλίας Κουνέλας, Δημήτρης Μακαλιάς, Σωκράτης Πατσίκας κ.ά.
  • Το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου» παρουσιάζεται στο Παιδικό Στέκι - Σκηνή Παξινού του Εθνικού Θεάτρου. Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου γράφει και σκηνοθετεί για τους μικρούς θεατές της παιδικής σκηνής ένα παραμύθι που φέρνει αντιμέτωπους τον κόσμο της Ανατολής με τον κόσμο της Δύσης. Πόσο διαφορετικοί, αλλά και πόσο όμοιοι είναι οι άνθρωποι που ζουν μέσα σ' αυτούς; Τα χρώματα, οι μουσικές, τα πρόσωπα έρχονται να ζωντανέψουν στο Παιδικό Στέκι και ν' αποδείξουν στους μικρούς μας φίλους πως μέσα στο διαφορετικό κρύβονται αυτά που μας ενώνουν.
  • «Η Κούλα η κατσικούλα και το κλεμμένο τραγούδι» του Ευγένιου Τριβιζά, στο «Αλμα», σε σκηνοθεσία Κ. Ν. Φαρμασώνη. Ενα έργο που βάζει στο επίκεντρο ένα επίκαιρο πρόβλημα που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα κάθε γέννηση πνευματικού προϊόντος, που εκτίθεται σε κοινή χρήση και ιδιαίτερα στο διαδίκτυο.
  • Το έργο με σαφές μήνυμα κατά της φιλαργυρίας, το γνωστό έργο του Μολιέρου «Ο φιλάργυρος» παρουσιάζεται από την «Ονειροπόληση», στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη», σε σκηνοθεσία Τούλας Ζαχαριουδάκη.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ