ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Motion Team

Motion Team

Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος

Διεθνιστική εκδήλωση της ΚΟΘ και της ΚΝΕ

«Η Βενεζουέλα στέλνει το μήνυμα, η Λατινική Αμερική στέλνει το μήνυμα: Αυτός ο αγώνας είναι δυνατός, έχει νόημα. Ο πανίσχυρος εχθρός, ο ιμπεριαλισμός, δεν είναι ανίκητος, προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε - "proletarios de todos los paises unios"».

Αυτό το μήνυμα μετέφερε ο Κάρολους Βίμερ, χτες βράδυ, στην εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης που διοργάνωσαν η ΚΟΘ του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ, «ανοίγοντας» την εκδήλωση, χαιρέτισε τη σκληρή μάχη που δίνει ο λαός της Βενεζουέλας και εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, της εργατικής τάξης, ευρύτερα των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας στη Βολιβαριανή Διαδικασία και το δίκαιο αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του λαού της Βενεζουέλας.

Ο Κάρολους Βίμερ, συνοδευόμενος από τον Ν. Σερετάκη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, που έκανε και τη μετάφραση, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα, στην πορεία υλοποίησης της Βολιβαριανής Διαδικασίας, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Και σημείωσε: «Είναι σε πλήρη ισχύ η αρχή της πάλης των τάξεων. Οι κυρίαρχες τάξεις ποτέ δεν παραιτούνται εθελοντικά από τα συμφέροντά τους. Είναι ένας αγώνας που έχει θύματα και νεκρούς».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ, η βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου κ.ά.

Σήμερα στη Νομική, αύριο σε εκδήλωση της ΚΟΑ

-- Σήμερα Τρίτη, ο Καρόλους Βίμερ, μέλος του ΠΓ, υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων και βουλευτής του ΚΚ Βενεζουέλας στο Λατινοαμερικανικό Κοινοβούλιο, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργανώνει η ΚΝΕ στη Νομική της Αθήνας, στις 7 μ.μ.

-- Αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΚΟΑ, στην αίθουσα συνεδρίων της έδρας της ΚΕ στον Περισσό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ