ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 18 Δεκέμβρη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με ενθουσιασμό για την κάλυψη των πλάνων

Οι μέρες των γιορτών που έρχονται δίνουν την ευκαιρία στους κομμουνιστές να έρθουν σ' επαφή με περισσότερους ανθρώπους, συζητώντας μαζί τους και ζητώντας τους να συμβάλουν, με τον οβολόν τους, στην οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ. Κι αυτή την ευκαιρία δε θα την αφήσουν αναξιοποίητη οι κομμουνιστές, οι Κνίτες, αλλά και οι οπαδοί, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του Κόμματος στη Θεσσαλία, που δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθώς ένα σημαντικό μέρος των πλάνων στους τέσσερις νομούς της περιοχής έχει καλυφθεί και, ταυτόχρονα, έχει ανοίξει μια πλατιά συζήτηση μέσα στους εργαζόμενους, τους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα για την πολιτική πρόταση του Κόμματος.

Πρώτη στους ρυθμούς κάλυψης των πλάνων είναι η οργάνωση της Μαγνησίας, η οποία, μέσα στις δυο βδομάδες έχει καλύψει το 45,40% του πλάνου και συνεχίζει με αισιοδοξία και με ένταση των προσπαθειών της.

Στην «κεφαλή της πορείας» βρίσκεται η Αχτίδα Πόλης κι από κοντά ακολουθούν οι Αχτίδες Εργατοϋπαλλήλων και Υπαίθρου, καθώς και η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών. Μεγάλα ποσοστά έχουν να επιδείξουν οι ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων (63%), Ανατολικής Πόλης - Αγιοι Ανάργυροι (48%), Χιλιαδού (47%), Βόρειων Συνοικιών (43%), Σκιάθου (42%), Ζαγοράς (38%), Αλμυρού (37,5%).

Για τη θετική πορεία κάλυψης του πλάνου σημαντικό ρόλο παίζει η προσωπική δουλιά και αξίζει να αναφερθεί το παράδειγμα του σ. Θανάση Τσαμπίρα, από την ΚΟΒ Αλμυρού, ο οποίος, στις δυο βδομάδες που πέρασαν, δουλεύοντας μεθοδικά και με ενθουσιασμό, συγκέντρωσε ποσό που αναλογεί στο 50% και πλέον του συνολικού ποσού που συγκέντρωσε ολόκληρη η Αχτίδα Αλμυρού.

«Αυτή η θετική εξέλιξη - λέει στον "Ρ" ο Γ. Λούμας, γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ - έρχεται ως αποτέλεσμα της ουσιαστικής συζήτησης που έγινε μέσα στις ΚΟΒ στη διάρκεια της προετοιμασίας, η οποία οδήγησε στη βαθύτερη κατανόηση του πολιτικού περιεχομένου της Οικονομικής Εξόρμησης. Κι είναι, επίσης, σημαντικό ότι η προσπάθειά μας βρίσκει ανταπόκριση, όχι μόνο στους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματος, αλλά και σε ανθρώπους που δε βρίσκονται κοντά στο ΚΚΕ, όσον αφορά στις ιδεολογικοπολιτικές αντιλήψεις, αλλά εκτιμούν τη δράση και την προσφορά του και είναι πρόθυμοι να προσφέρουν, ακόμα και από το υστέρημά τους, για την ενίσχυσή του, αντιλαμβανόμενοι ότι αυτή η προσφορά τους σίγουρα "θα πιάσει τόπο".

Με πολύ μικρές παρεκκλίσεις κατά ΚΟΒ, "είμαστε μέσα" στους στόχους που έχουμε βάλει και πρέπει να σημειώσουμε ότι καλύτερα αποτελέσματα έρχονται από τις οργανώσεις οι οποίες έχουν από τα πριν σχεδιάσει τη δράση τους, καθορίζονται οι βδομαδιάτικοι στόχοι και στην πορεία ελέγχονται.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και αισιοδοξούμε ότι μέχρι το τέλος του 1ου μήνα της Εξόρμησης θα προσεγγίσουμε στην κάλυψη του 80%-85% πλάνου και, με καλύτερες προϋποθέσεις, θα μπούμε στην τελική ευθεία για την υπερκάλυψή του».

ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΗ ΓΟΥΡΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα των κατοίκων

Δίωξη σε βάρος κατοίκου και μέλους της Επιτροπής Αγώνα

Το «φιλέτο» αυτό θέλουν να παραχωρήσουν σε ιδιώτες...
Το «φιλέτο» αυτό θέλουν να παραχωρήσουν σε ιδιώτες...
Επιχείρηση ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα των κατοίκων και της Επιτροπής Αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της πρώην Αμερικάνικης Βάσης του δήμου Γουβών στο Ηράκλειο Κρήτης, καταγγέλλουν οι Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, μετά από κινητοποίηση και συμβολικό κλείσιμο της παλιάς Εθνικής Οδού στο ύψος της πρώην Αμερικάνικης Βάσης, που πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα την Κυριακή 9 Δεκέμβρη, ο εισαγγελέας Ηρακλείου άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη στον κάτοικο της περιοχής Δημήτρη Σουλιωτάκη με πρόσχημα την... παρακώλυση συγκοινωνιών.

Την εξέλιξη αυτή, καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους, η Επιτροπή Αγώνα, το ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Ηρακλείου. «Θεωρούμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα, «ότι η δίωξη εναντίον του μέλους της Επιτροπής μας, στρέφετε εναντίον του δικαιώματος του λαού να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, να διαμαρτύρεται και να διαδηλώνει γι' αυτές».

Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής, αγωνίζονται ενάντια στο ξεπούλημα των 738 στρεμμάτων, που είναι το σύνολο της έκτασης της πρώην Αμερικάνικης Βάσης. Βασικός στόχος της Επιτροπής - όπως σημειώθηκε σε παλιότερη συνέντευξη Τύπου - είναι η κατάργηση «Μνημονίου Συνεργασίας» που υπέγραψαν η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) με τις προηγούμενες διοικήσεις της Νομαρχίας Ηρακλείου και του δήμου Γουβών, μέσω του οποίου ξεπουλιέται ένα «φιλέτο» γης και εγκαταστάσεων στο μεγάλο κεφάλαιο.

«Καλούμε το λαό της περιοχής, τα σωματεία», τονίζεται στην ανακοίνωση των Επιτροπών Πόλης και Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ «να σταθούν αλληλέγγυοι στην Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων, να μη δεχτούν τετελεσμένα, να μην υποταχτούν στη λογική του μικρότερου κακού, να μην έχουν αυταπάτες ότι μπορούν να συνυπάρχουν οι δικές τους πραγματικές ανάγκες σε σχολεία, υγεία, αθλητισμό από τη μια και οι ανάγκες του κεφαλαίου από την άλλη». Παράλληλα, καταδικάζει τη δίωξη του μέλους της Επιτροπής.

Η Επιτροπή, από την πλευρά της, επισημαίνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα με στόχο όχι μόνο την απόσυρση του «Μνημονίου Συνεργασίας», αλλά και την κατάργηση όλων των νόμων που από κοινού ψήφισαν και διατηρούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μέσω των οποίων ξεπουλιούνται στο μεγάλο κεφάλαιο η γη, οι ακτές, οι βραχονησίδες, τα Τουριστικά και Ολυμπιακά Ακίνητα - νόμοι στους οποίους στηρίζεται και το ξεπούλημα στο μεγάλο κεφάλαιο της πρώην Αμερικάνικης Βάσης.

Η ΝΑΣ Ηρακλείου, εκτός από την καταδίκη της δίωξης, σημειώνει τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες της διοίκησης του Νομαρχιακού Συμβουλίου (ΠΑΣΟΚ). Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι των παρατάξεων που πρόσκεινται και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στη ΝΔ, «σε αίτημα (σ.σ.: των νομαρχιακών συμβούλων της ΝΑΣ) να συζητηθεί η δίωξη αυτή, όχι μόνο αρνήθηκαν να μπει σε ψηφοφορία, αλλά και απλώς να κουβεντιαστεί, κάτι που έχει ξαναγίνει με άλλα σημαντικά θέματα».

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Μαζί τίμησαν τον Οχτώβρη

Εργαζόμενοι από διάφορα μέρη του πλανήτη που ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας ήρθαν να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση αφιερωμένη στα 90 χρόνια της Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Το γεγονός από μόνο του είναι ξεχωριστό. Η εικόνα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (ΚΟΑ) ήταν ξεχωριστή. «Μαζί, μετανάστες και Ελληνες εργάτες τιμούμε τους νεκρούς του κομμουνιστικού κινήματος», τόνισε στην ομιλία του ο Γιάννης Μερεντίτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δουν την έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Οχτωβριανή Επανάσταση, τη Σοβιετική Ενωση και την ιστορία του ΚΚΕ. «Λόγο» στην εκδήλωση είχε και η μουσική από τέσσερις χώρες. Χορωδίες και συγκροτήματα από τη Βουλγαρία, την Ουκρανία, την Αλβανία και τη Ρωσία τραγούδησαν μελωδίες και στίχους από τον τόπο τους τιμώντας και με αυτό τον τρόπο τον Οχτώβρη.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Σήμερα με την ΚΕΔΚΕ, αύριο σε ΛΑΡΚΟ - Λαμία

Σήμερα Τρίτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ, στις 3 μ.μ., στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.

Αύριο Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα περιοδεύσει στη ΛΑΡΚΟ και στη Λαμία. Το πρόγραμμα της περιοδείας περιλαμβάνει:

-- 10:00 Επίσκεψη στη Λάρκο, συνάντηση με τη διοίκηση του εργοστασίου.

-- 10:30 Συνάντηση με σωματεία εργαζομένων και φορείς της περιοχής.

-- 19:00 Ομιλία σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας στη Λαμία (Πλ. Διάκου).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ