ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2007
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΟΥ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΟΥ
Φωτ.

Στην άσβεστη μνήμη του συντρόφου μου ΜΑΚΗ ΛΥΜΠΕΡΑΤΟΥ, στην επέτειο των 90 χρόνων της Οχτωβριανής Επανάστασης και του ηρωικού και τιμημένου ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» μας.

***

Φωτ. 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΥΚΑΛΕΤΟΥ, που φέτος συμπληρώθηκαν έντεκα χρόνια που λείπει από κοντά μας. Και στη μνήμη του αγαπημένου μου ξαδέλφου ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ που φεύγοντας γέμισε μοναξιά και λύπη τα καλοκαίρια μας στο χωριό, προσφέρω 25 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου.

Μαρία Καυκαλέτου

***

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας φίλων ΒΑΣΩΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΠΟΥ που φεύγοντας από κοντά μας, μας άφησαν απέραντη λύπη, αλλά και ευχάριστες αναμνήσεις, προσφέρουμε 25 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Μαρία Καυκαλέτου - Φρόσω Στεφανίδη

***

Φωτ.

Στις 9 Δεκέμβρη έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας σύζυγος, μητέρα και αδελφή ΛΟΥΛΗ ΠΑΛΟΥΜΠΗ, πιστή οπαδός του ΚΚΕ από τα νεανικά της χρόνια και μέχρι το τέλος της ζωής της. Η θλίψη μας απέραντη και το κενό που αφήνει η απουσία της τεράστιο.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 800 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ακαδημίας Πλάτωνος για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο σύζυγος Νίκος,

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΑΣΣΑΣ
τα παιδιά της Μαργαρίτα, Θοδωρής και Ιωάννα

Η αδελφή της Βασιλική Σκανδάλη

  • Επίσης στη μνήμη της αγαπημένης μας αδελφής και θείας Λούλης Παλούμπη, προσφέρουμε 80 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ακαδημίας Πλάτωνος.

Σπύρος, Ευγενία και Μαργαρίτα Σπ. Παλούμπη

  • Στη μνήμη της αγαπημένης μας θείας Λούλης Παλούμπη, προσφέρουμε αντί για στεφάνι 60 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ακαδημίας Πλάτωνος.

Οι οικογένειες: Παναγιώτη Κ. Παλούμπη και Παναγιώτη Σπ. Παλούμπη.

***

Φωτ.

Ο αντιστασιακός εκπαιδευτικός ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ που έφυγε από κοντά μας στις 16 Δεκέμβρη 1988, εντάχθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια στις γραμμές του ΚΚΕ, στα ιδανικά του οποίου έμεινε πιστός ως το τέλος. Η μνήμη του παραμένει ζωντανή σε όσους τον γνώρισαν και τον αγάπησαν.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 400 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ακαδημίας Πλάτωνος, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Τα αδέλφια του: Βασιλική Ι. Σκανδάλη και Νίκος Π. Παλούμπης

Η ανιψιά του: Ιωάννα Ν. Παλούμπη

***

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 25 χρόνων από το θάνατο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΥΛΗ, τα αδέρφια του προσφέρουν στη μνήμη του, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Μαγνησίας, το ποσό των 300 ευρώ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
Βασίλης και Μήτσος Παπαδούλης

***

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών τους ΜΗΤΣΟΥ και ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ ΝΤΟΥΠΗ, τα παιδιά τους Ζήσης, Βαρβάρα, Βασίλης και Γιώργος, προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εμπόρων της ΚΟΑ.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΠΑΝΤΡΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που πέθανε στις 3.9.1995. Επίσης στη μνήμη του πατέρα μου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΙΖΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που πιάστηκε από τους φασίστες και εκτελέστηκε στα 1950 στο χωριό του στη Σωτηρίτσα Αγιάς. Και στη μνήμη του αδερφού μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΡΙΖΑΚΗ που σκοτώθηκε στο Δημοκρατικό Στρατό σε ηλικία μόλις 18 χρονών. Προσφέρω στο Κόμμα για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, και 10 ευρώ στο «Ρ».

***

Φωτ. 2

Στη μνήμη του αδελφού μου ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΨΑΡΑ, καθώς και της γυναίκας του ΦΑΝΗΣ, προσφέρω 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης - Καλογρέζας.

Ειρήνη Ψαρά

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΑΛΕΞΗ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Βάσω,

η κόρη του Τζένη

***

Φωτ.

Πέρασαν 11 χρόνια που έφυγε (1.1.1997) ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και φίλος του ΚΚΕ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ.

ΦΑΝΗ ΨΑΡΡΑ
ΦΑΝΗ ΨΑΡΡΑ
Στη μνήμη του η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα Μαρία και τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, για την οικονομική εξόρμηση.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΥ και για τα 90 χρόνια ΚΚΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Πεύκης και 50 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ Πεύκης.

Η γυναίκα του Μαρία και η κόρη του Ευδοξία

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΑΤΑΡΗ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ στην ΚΟ Φθιώτιδας και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Η συντρόφισσά του Αθηνά και ο γιος του Θανάσης

***

Φωτ.

Πριν από 15 χρόνια «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΡΑΣΚΙΑΣ, μέλος του ΚΚΕ από τη μεταξική δικτατορία. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφύλιου πολέμου. Αφιέρωσε τη ζωή του στους αγώνες για το σοσιαλισμό, για έναν κόσμο πιο ανθρώπινο και πιο δίκαιο. Διώχθηκε, φυλακίστηκε, εξορίστηκε και, τελικά, βίωσε την προσφυγιά για 32 χρόνια. Διότι το επίσημο κράτος ενέκρινε τον επαναπατρισμό του μόνον μετά από κινητοποιήσεις συναγωνιστών του και πατριωτών στα ΜΜΕ της Ελλάδας. Ολα αυτά δε λύγισαν την περηφάνια, την αξιοπρέπεια και το ήθος που τον διέκριναν. Εμεινε ως το τέλος της ζωής του πιστός στα ιδανικά του.

Η σύζυγός του Ελένη και οι κόρες του Αριστέα και Ειρήνη προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
***

Φωτ.

Στις 9 Δεκέμβρη 2007, συμπληρώθηκαν τρεις μήνες που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας παππούς, πατέρας και σύζυγος, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΜΠΑΚΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πρωτοπόρος μαχητής του ηρωικού ΕΛΑΣ Λακωνίας.

Γεννήθηκε το 1918 στη Μυρτιά Λακωνίας, από φτωχή οικογένεια. Στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο (1940) υπηρέτησε στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Με την κατάληψη της πατρίδας μας από τους Γερμανούς και τους Ιταλούς κατακτητές και την επιστροφή του στο χωριό από το στρατιωτικό μέτωπο, αμέσως συμμετείχε στις πρώτες τοπικές ομάδες αντίστασης. Και με την ίδρυση του ΕΑΜ, εντάχθηκε στις γραμμές του και από το Σεπτέμβρη του 1942 κατετάγη στον ΕΛΑΣ Λακωνίας.

Ελαβε μέρος σε όλες σχεδόν τις μάχες και επικίνδυνες αποστολές που πραγματοποίησε ο ΕΛΑΣ στην περιοχή Λακωνίας - Αρκαδίας και Μεσσηνίας, όπου διακρίθηκε για το θάρρος του και την προσωπική του ανδρεία. Αποκορύφωμα αποτελεί η μάχη στο χωριό Μηλιά επαρχίας Καλαμάτας (τέλος καλοκαιριού 1944), όπου μόνος του αναχαίτισε ομάδα κρούσης Γερμανών και ταγματασφαλιτών και συνέβαλε στην επιτυχή έκβαση της μάχης αυτής. Για την ανδρεία του αυτή ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, θρυλικός Αρης, του απένειμε τον τίτλο του Λοχαγού του ΕΛΑΣ.

Κατά τα Δεκεμβριανά, του ανατέθηκε η φύλαξη των φυλακίων της Διώρυγας της Κορίνθου, για να αποτραπεί το πέρασμα των Αγγλικών δυνάμεων στην Πελοπόννησο. Σε όλη του τη ζωή έμεινε πιστός στα ιδανικά για ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη, αφοσιωμένος οπαδός του ΚΚΕ και ένθερμος υποστηριχτής της πολιτικής του.

Στη Μνήμη του και για τα 90χρονα του ΚΚΕ, η οικογένειά του προσφέρει, μέσω KOB Εξαρχείων - Νεάπολης χίλια (1.000) ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ TOY

ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΝΤΟΥΠΗ
ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΝΤΟΥΠΗ
***

Φωτ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού και προπάππου ΜΗΝΑ ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΥ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών, για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του.

***

Φωτ. 2

Ο ΓΚΛΕΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ γεννήθηκε το 1922 και ζούσε στο χωριό Μουριές Κιλκίς. Πήρε μέρος στον ΕΛΑΣ και, μετά, στο ΔΣΕ όπου τραυματίστηκε.

Η ΓΚΛΕΡΙΔΟΥ ΚΟΥΛΑ γεννήθηκε το 1927 και ζούσε σε μικρό χωριό κοντά στην Ποντοκερασιά Κιλκίς. Αναγκάστηκε να πάρει τον δρόμο του βουνού, μαζί με τον αδελφό της ΣΤΑΘΗ ο οποίος σκοτώθηκε. Με τον άνδρα της γνωρίστηκε σε νοσοκομείο της Γιουγκοσλαβίας όπου τους περιέθαλπαν από τα σοβαρά τους τραύματα στον Εμφύλιο. Μαζί πέρασαν στην Ουγγαρία όπου και έζησαν μέχρι το 1983 οπότε επαναπατρίστηκαν. Εγκαταστάθηκαν στην Πολίχνη και μέχρι το τέλος της ζωής τους ήταν μέλη του ΚΚΕ. Ο Γκλερίδης Αναστάσιος πέθανε στις 21.5.1997 και η Γκλερίδου Κούλα στις 5.12.2005.

Στη μνήμη τους η ανιψιά τους Τηλεντζίδου Χρυσούλα προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καπνεργατών, 20 ευρώ.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αλησμόνητου συντρόφου μου ΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ τη μικρή ενίσχυση των 100 ευρώ. Προσφέρω στη μνήμη του μεγάλου αυτού ανθρώπου, του αταλάντευτου αγωνιστή που τα νεανικά του χρόνια τα πέρασε στα κελιά των φυλακών και τα υπόλοιπα ζούσε παράνομος και πολεμώντας, πάντα μαζί με το βιβλίο. Οσοι γνώριζαν το Γιάννη τον αγαπούσαν και τον θαύμαζαν για την πολυμάθειά του. Με σπασμένα πλευρά και μηρούς πάλευε το φασισμό. Η δικτατορία τον καταδίωκε για δύο χρόνια που ήταν παράνομος και όταν τον συνέλαβαν τον έκαναν ανάπηρο με τα κτηνώδη βασανιστήρια.

Η σύζυγος - σύντροφός του στη ζωή και στον αγώνα, η Πετρούλα Νικολοπούλου, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λογοτεχνών.

ΜΗΤΣΟΣ ΝΤΟΥΠΗΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΝΤΟΥΠΗΣ
***

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου θείου ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

***

Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ, βετεράνου του ΚΚΕ, του ΤΑΚΗ ΑΝΔΡΕΑΤΟΥ που εκτελέστηκε από τους Γερμανούς, και του ΝΤΙΝΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΤΟΥ που έπεσε μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού και προς τιμή της Οχτωβριανής Επανάστασης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου, για την οικονομική εξόρμηση, 150 ευρώ.

***

Φωτ. 2

O Παύλος Ζήκος, στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ, προσφέρει 200 ευρώ στη μνήμη του στενού φίλου του, ηθοποιού ΤΙΜΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΑ και 300 ευρώ στη μνήμη του κομμουνιστή αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης πατέρα του, ΓΙΑΝΝΗ ΖΗΚΟΥ, καθώς και στη μνήμη των συντρόφων και φίλων του πατέρα του από την Αρτα, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΠΑΓΙΩΡΓΟΥ και ΒΑΣΙΛΗ ΣΥΡΟΥ.

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή συντρόφου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, ποιητή - συγγραφέα, δραστήριου μέλους του ΚΚΕ, για τα 90χρονα του ΚΚΕ και της Οχτωβριανής Επανάστασης που άλλαξε τη ροή της ανθρωπότητας, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 400 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πετρούπολης.

Η σύντροφός του Γεωργία Χριστοδουλάκη

***

Φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΟΤΑΚΗ του Σταμάτη, που «έφυγε» πρόσφατα, προσφέρουμε 80 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά του

***

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΝΙΚΗΤΙΔΗ ΚΟΛΙΑ (Αεροπόρος), μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, και των συναγωνιστών του από τη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
Αλεξάνδρα Νικητίδου

***

Φωτ. 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ Τριανδρίας του Κόμματος, 100 ευρώ για τα 90χρονα του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του θείου μας ΝΑΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ από τον Αυγερινό Βοΐου Κοζάνης, για το 10ετές μνημόσυνό του και αντί για στεφάνι, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, στο κόμμα για τα ιδανικά του οποίου αγωνίστηκε και έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του, αλλά και για τα 90χρονα της μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης.

***

Φωτ. 2

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το θάνατο του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ(Κωτσάρα - Δασκάλου), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ από το Ξηροκάμπι Λακωνίας. Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη της γυναίκας του ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ, το γένος Παπαγεωργίου, που συμπληρώθηκε ενάμισης χρόνος από το θάνατό της.

Τα αδέλφια τους Χρυσούλα, Ματίνα και Μιχάλης προσφέρουν 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων Αθήνας.

***

Η οικογένεια του Ανδρέα Σαραντόπουλου, από το ΔΔ Μονοδενδρίου του Δήμου Βραχνέικων Ν. Αχαΐας, προσφέρει στη μνήμη της οικογενειακής φίλης ΓΙΑΝΝΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, που τόσο πρόωρα «έφυγε» από κοντά μας, 150 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βραχνέικων.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
***

Φωτ.

Για τον προσφιλή μας πατέρα ΙΝΤΖΙΑΔΗ ΛΑΖΑΡΟ, ετών 82, που κηδέψαμε στις 4 Δεκέμβρη 2007 στο Μακροχώρι Βέροιας. Τιμώντας τη μνήμη του και τους αντιστασιακούς του αγώνες, η κόρη του Γεωργία προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Βέροιας, στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση και 10 ευρώ για το «Ρ».

Η κόρη του Γεωργία Ιντζιάδου,

ο γαμπρός του Αναστάσιος Αθανασιάδης

***

Φωτ. 2

Πριν 60 χρόνια στις 23.12.1947, εκτελέστηκε από τα όργανα του εμφυλιοπολεμικού καθεστώτος και των εκτάκτων στρατοδικείων, ο αγωνιστής, αντιστασιακός από το Μεταλλικό Κιλκίς, ΜΑΜΑΝΤΟΣ ΛΑΠΟΥΡΙΔΗΣ, σε ηλικία 34 χρόνων, αφήνοντας πίσω του έξι ορφανά και τη γυναίκα του Ανούσκα-Αννα.

Στις 23.4.1961, σε ηλικία 27 ετών πέθανε ο γιος του ΒΛΑΔΗΜΗΡΟΣ ΛΑΠΟΥΡΙΔΗΣ, αφήνοντας δύο ορφανά και τη σύζυγό του.

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΕΡΕΣΙΑΔΗΣ από το Μεταλλικό Κιλκίς, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, καταδικάστηκε από στρατοδικείο στα 1947, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στα Γιούρα. Πέθανε στις 6.12.1976.

Η ΤΕΡΕΣΙΑΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ, σύζυγος Αναστασίου, αντιστασιακή, πέθανε στις 15.7 1981. Ετσι τιμήθηκαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης για την πατριωτική τους δράση...

Στη μνήμη τους η γυναίκα του Μαμάντου Αννα - Ανούσκα και ο γιος του Γιάννης με τη σύζυγό του Γεωργία και ο μικρότερος γιος τους Μαμάντος, πρόσφεραν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μεταλλικού, για την οικονομική εξόρμηση.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ
***

Φωτ. 2

Η σ. Δάφνη Χουνουζίδου από τα Αμάραντα Κιλκίς, έδωσε μέσω ΚΟΒ Καπνεργατών Θεσσαλονίκης 100 ευρώ στη μνήμη των γονιών της ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΒΑΡΒΑΡΑΣ, καθώς και στη μνήμη των αξέχαστων φίλων τους ΣΩΤΗΡΗκαιΜΑΡΙΝΑΣ ΜΠΑΡΤΣΟΠΟΥΛΟΥ. Επίσης η Ευγενία Μάτσου προσφέρει 30 ευρώ στη μνήμη του συζύγου της ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΤΣΟΥ, και των γονιών της ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΧΟΥΝΟΥΖΙΔΟΥ.

***

Στη μνήμη των αγωνιστών της Νέας Ζίχνης Σερρών που έπεσαν στον αγώνα για μια σοσιαλιστική Ελλάδα, ο Μιχάλης Κωνσταντζίκης από τη Νέα Ζίχνη, προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΘ, σαν πρώτη δόση, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

***

Φωτ. 2

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ του Παύλου που γεννήθηκε στα Θεοδόσια Κιλκίς, αγωνιστή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που σκοτώθηκε στα 1948, η γυναίκα του και η κόρη του προσφέρουν στην ΚΟΘ του ΚΚΕ 50 ευρώ.

Επίσης, στη μνήμη του ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, προσφέρουν 20 ευρώ.

Μάρθα Κωνσταντινίδου

***

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Και του αδελφού μας ΓΙΩΡΓΟΥ, στελέχους του Κόμματος, προσφέρουμε στο τιμημένο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βυζαντίου Καλαμαριάς.

Μάκης Λυμπεράτος
Μάκης Λυμπεράτος
Στάθης και Γιώτης Τριανταφυλλίδης

***

Φωτ.

Στις 29.11.07 έκλεισαν 5 χρόνια από το θάνατο της πολυαγαπημένης μας ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΔΕΜΛΗ - ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουλγαρία. Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά της το 1982. Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Α. Τούμπας, 150 ευρώ στο ΚΚΕ, για τα 90 χρόνια του Κόμματος.

Ο σύζυγος της Βασίλης Μαδεμλής, τα παιδιά και τα εγγόνια της

***

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΖΙΛΑ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Αγίου Φανουρίου Θεσσαλονίκης, το ποσό των 120 ευρώ στο ΚΚΕ για τη συνέχιση του αγώνα του.

Ο αδελφός του Δημήτρης Καζίλας, Χαρά σύζυγος Δημήτρη.

Τα ανίψια του: Χρήστος και Ρένα Σπανού και Σωτήρης Αστερίου

***

Συναγωνιστές και σύντροφοι από το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Τούμπας Θεσσαλονίκης προσφέρουν 140 ευρώ στη μνήμη του συναγωνιστή ΚΑΖΙΛΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

***

Φωτ.

Στις 29 Νοέμβρη 2007 έφυγε από τη ζωή ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ του Παντελή. Γεννήθηκε στον Καραβόσταμο Ικαρίας το 1915. Από 13 ετών δούλεψε στα ξυλοκάρβουνα και στην οικοδομή. Πολέμησε στην Αλβανία και το 1942 πέρασε στη Μέση Ανατολή όπου οργανώθηκε στην ΑΣΟ. Μέχρι το 1958 είχε σύνδεση με την παράνομη οργάνωση του ΚΚΕ. Εμεινε πιστός στις αρχές και στην πολιτική του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του τα παιδιά του, τα εγγόνια και τ' αδέρφια του: Μαρίκα και Ζαχαρίας προσφέρουν στο ΚΚΕ: 300 ευρώ στην ΚΟΒ Τελ/κών, 50 ευρώ στην ΟΒ Τοπογράφων και 50 ευρώ στην ΟΒ Γεωπονικού.

***

Φωτ.

Στις 25 Δεκέμβρη 2007 συμπληρώθηκαν δεκατέσσερα χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΛΑΣΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Κολύμπασης) από τη Ζαγορά Πηλίου. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ι.ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ Ι.ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ
Η σύζυγός του Χαρίκλεια. Τα παιδιά: Μιχάλης, Βέργος-Φανή. Ο εγγονός Κωνσταντίνος.

***

Φωτ.

Στις 31 Δεκέμβρη έκλεισαν 5 χρόνια από την ημέρα που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο αγωνιστής ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ. Γεννήθηκε το 1921 στο χωριό Καταφύγιο Αγράφων. Εφηβος εντάχθηκε στο ΚΚΕ και αναδείχτηκε σε στέλεχός του στην περιοχή Αγράφων. Πολέμησε τους κατακτητές στην Κατοχή, συμμετέχοντας σε μάχες στη Θεσσαλία και στην Ηπειρο. Μετά την Απελευθέρωση συνέχισε τον αγώνα του από τις γραμμές του Κόμματος. Διώχτηκε, φυλακίστηκε, εξορίστηκε. Οι διώξεις, όμως, δε λύγισαν την περηφάνια και την αξιοπρέπεια που τον διέκριναν. Εμεινε έως το τέλος της ζωής του αγνός και αθώος σαν μικρό παιδί. Θα τον θυμούμαστε πάντα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟΒ Κέντρου Μπουρναζίου Περιστερίου.

Η σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια του


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ-ΔΗΜΟΣ- ΨΑΡΡΑΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ-ΔΗΜΟΣ- ΨΑΡΡΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΡΑΣΚΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΡΑΣΚΙΑΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΚΟΣ

ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ
ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ

ΤΑΤΑΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΤΑΤΑΡΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Κωτσάρας)
ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Κωτσάρας)

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΑΥΚΑΛΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΥΚΑΛΕΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΕΡΛΕΓΚΑΣ ΤΙΜΟΣ
ΠΕΡΛΕΓΚΑΣ ΤΙΜΟΣ

ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ ΚΟΛΙΑΣ
ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ ΚΟΛΙΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΚΑΠΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΠΠΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΗΝΑΣ
ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΗΝΑΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΟΡΝΙΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΠΑΝΤΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΠΑΝΤΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μενέλαος Στεφανίδης
Μενέλαος Στεφανίδης

ΚΑΖΙΛΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ του Χαράλαμπου
ΚΑΖΙΛΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ του Χαράλαμπου


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ