ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Απρίλη 2000
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η αδιαφορία

Απαιτώντας την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων της Ν. Ιωνίας και την επισκευή των σχολείων που επλήγησαν από το σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη, οι γονείς και οι μαθητές του δήμου σήμερα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Συμεριώτη (Λεωφόρος Ηρακλείου), στις 6.30 το απόγευμα. Την κινητοποίηση αποφάσισαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 1ου, 2ου, 3ου, 8ου, 12ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων, που αντιμετωπίζουν έντονο στεγαστικό πρόβλημα.

Οι έξι σύλλογοι γονέων έστειλαν υπόμνημα προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΚ, στον οποίο παρουσιάζουν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζητώντας άμεσα να παρθούν μέτρα.

Μετά από αυτόν τον εμπαιγμό, οι έξι σύλλογοι γονέων αποφάσισαν να συντονίσουν τη δράση τους και να διεκδικήσουν αγωνιστικά τη λύση των προβλημάτων. Δηλώνουν ότι δε θα ανεχθούν να λειτουργήσουν τα σχολεία την επόμενη χρονιά κάτω από αυτές τις συνθήκες και καλούν τον υπουργό Παιδείας, τον ΟΣΚ, το Δήμο Ν. Ιωνίας να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν, ώστε άμεσα να επισκευαστούν τα σχολεία τους.

Εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες

Η δήλωση του γενικού διευθυντή της «ΣΤΕΤ ΕΛΛΑΣ», για επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας και στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας, και η χτεσινή ανακοίνωση της «COSMOTE» για τριπλασιασμό - μέσα σε ένα μόλις χρόνο - της συνδρομητικής της βάσης, είναι δυο ειδήσεις που καταγράφουν τις ραγδαίες εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες της χώρας. Εξελίξεις που θα επιταχυνθούν ακόμη περισσότερο με την απελευθέρωση και της σταθερής τηλεφωνίας, στο τέλος του έτους, δημιουργώντας νέα δεδομένα και για τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας αλλά και τους συνδρομητές.

Η τρομερή επέκταση της κινητής τηλεφωνίας και ο τεράστιος τζίρος αλλά και τα κέρδη των εταιριών του κλάδου, οι οποίες στην ουσία υφαρπάζουν μεγάλο μέρος της κίνησης που θα έκανε το σταθερό δίκτυο του ΟΤΕ, έχει κάνει πια δυσδιάκριτα τα όρια της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Ετσι η δραστηριοποίηση των εταιριών κινητής και στις υπηρεσίες της σταθερής τηλεφωνίας, κάνοντας χρήση της υποδομής του ΟΤΕ η άλλων δικτύων του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ), ανοίγει νέα πεδία ανταγωνισμού. Ενας ανταγωνισμός, που, κατά τα φαινόμενα, θα ανακυκλώνεται ανάμεσα στους ίδιους παίκτες της αγοράς και που με τις εξαγορές, τις συγχωνεύσεις, θα επιβάλουν ένα σκληρό ολιγοπώλιο σε βάρος και των καταναλωτών αλλά και των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων του κλάδου.

Το σίγουρο είναι ότι μετά την απελευθέρωση, ο ΟΤΕ θα δεχτεί ακόμα ένα κύμα πίεσης από την πλευρά των εταιριών κινητής τηλεφωνίας και μάλιστα στον παραδοσιακό του χώρο. Μια τέτοια εξέλιξη θα σπρώξει τον ΟΤΕ σε ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της αστικής μονάδας σε βάρος των φτωχών νοικοκυριών και στην παροχή ειδικών και φτηνότερων τιμολογίων προς τις μεγάλες επιχειρήσεις και στους καταναλωτές με τα μεγάλα πορτοφόλια, προκειμένου να εξισορροπήσει την απώλεια εσόδων και να «περιφρουρήσει» τη «μεγάλη» πελατεία του από τις δελεαστικές προτάσεις των ανταγωνιστών του.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Φωτ,

Την Κυριακή, 16 Απρίλη, στις 11 π.μ. στην εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της

ΑΝΝΕΤΑΣΦράγκου - ΡΑΠΤΗ

Η Αννέτα Ράπτη, μέλος του ΚΚΕ, καταγόταν από αστική οικογένεια της Νιγρίτας Σερρών. Σύζυγος του αειμνήστου δημάρχου Αμπελόκηπων Χρήστου Ράπτη, σε όλη της τη ζωή υπήρξε σεμνή και αθόρυβη αγωνίστρια. Τόσο η ίδια, όσο και η οικογένειά της, που είχε πολλά θύματα, αγωνίστηκαν για τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Η Αννέτα Ράπτη για τις ιδέες και τη δράση της εξορίστηκε στο Τρίκκερι, στη Γιούρα, στην Αλικαρνασσό και τη Λέρο από το 1946 ως το 1970, με μικρές διακοπές ελευθερίας.

Στη μνήμη της η αδελφή της Αριάδνη Φράγκου - Παπανικολάου προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 50.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Την Κυριακή, 16 Απρίλη, στις 10.45 π.μ. στο Κοιμητήριο του Δήμου Βύρωνα θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η σύζυγος, τα παιδιά

Θάνατος δημοσιογράφου

Εχασε χτες τη μάχη για τη ζωή και κηδεύεται σήμερα στην Αθήνα ο δημοσιογράφος Τάσος Λιώλης. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε μεγάλη θλίψη στη δημοσιογραφική οικογένεια της Θεσσαλονίκης, όπου εργαζόταν. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ηταν μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης από το 1993 και διατέλεσε εργασιακός εκπρόσωπος στο χώρο της ΕΡΤ. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και ραδιοσταθμούς.

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού συναδέλφου Τάσου Λιώλη εκφράζει το Γραφείο του «Ρ» της Θεσσαλονίκης.

Νέα ταλαιπωρία στον Κηφισό

Νέα σοβαρή ταλαιπωρία περιμένει από σήμερα τους οδηγούς που θα κινούνται στον Κηφισό, καθώς, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ, αρχίζουν εργασίες για την αποξήλωση της μεταλλικής γέφυρας στη διασταύρωση των Λεωφόρων Π. Ράλλη και Κηφισού. Λόγω των έργων αυτών, θα διακοπεί η κυκλοφορία της γέφυρας στο ρεύμα από Πειραιά προς Λαμία. Οι εργασίες θα γίνονται σε μήκος 750 μέτρων και θα διαρκέσουν ένα μήνα.

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε έκτακτη συνεδρία της μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Αντιπρύτανη του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΑΛΗ

εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη της για το θάνατο του διακεκριμένου επιστήμονα, προσφιλούς συναδέλφου και εξαίρετου ανθρώπου ο οποίος υπηρέτησε με αυταπάρνηση την ανώτατη παιδεία και συνέβαλε σημαντικά στην προαγωγή της επιστήμης και αποφασίζει:

α. Να εκφραστούν συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

β. Να δημοσιευτεί το ψήφισμα αυτό στον ημερήσιο Τύπο.

γ. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου για τρεις ημέρες.

δ. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

Αθήνα, 11 Απριλίου 2000

Ο Πρύτανης

Κωνσταντίνος Α. Δημόπουλος

Οι Συγκλητικοί



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ