ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Απρίλη 2000
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - AEK
Ας κρατήσουν οι χοροί

Θριαμβεύτρια από τη Λοζάνη γύρισε η Ενωση

Μετά το Κύπελλο Ελλάδας (φωτό) ο Χατζής σήκωσε και το Σαπόρτα
Μετά το Κύπελλο Ελλάδας (φωτό) ο Χατζής σήκωσε και το Σαπόρτα
Με ένα διθυραμβικό «ευχαριστώ» υποδέχτηκαν χτες οι φίλοι της ΑΕΚ την αποστολή της «Ενωσης» που επέστρεψε από τη Λοζάνη. Μετά το θρίαμβο της κατάκτησης του Κυπέλλου Σαπόρτα, ύστερα από 32 ολόκληρα χρόνια, όλοι έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της άφιξης του αεροπλάνου με την «κιτρινόμαυρη» ομάδα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Τον πρώτο λόγο μετά την τεράστια αυτή επιτυχία της ελληνικής ομάδας κόντρα στην Μπολόνια, είχε ο δημιουργός και πρωτομάστορας του γερού - όπως αναμφισβήτητα έγραψε η πρόσφατη ιστορία της ΑΕΚ - «κιτρινόμαυρου» συγκροτήματος, τεχνικός Ντούσαν Ιβκοβιτς: «Κερδίσαμε δίκαια αυτόν τον τελικό. Οι στόχοι μας δεν τελειώνουν. Η ΑΕΚ είχε βάλει στόχο φέτος να βγει Ευρωλίγκα. Πήραμε δύο κύπελλα και είμαστε μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην Ευρώπη. Παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ και συνεχίζουμε. Εγώ είχα πει το καλοκαίρι στους παίκτες μου πως η πιο αμφισβητήσιμη ομάδα είναι η ομάδα της ΑΕΚ. Δικαιούμαστε και να πανηγυρίσουμε μετά από τόσα χρόνια. Συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας που ήταν άψογοι και στους παίκτες. Το τρίτο αν υπάρξει θα ανήκει και πάλι στους παίχτες». Δικαιωμένος, όμως, αισθάνθηκε και ο αρχηγός του «Δικεφάλου» Νίκος Χατζής, που είδε τους κόπους τόσο του ίδιου όσο και των συμπαιχτών του να... πιάνουν τόπο: «Είναι μεγάλος θρίαμβος για την ΑΕΚ που μετά από τόσα χρόνια κατέκτησε το τρόπαιο. Είμαστε όλοι ευτυχισμένοι για αυτό που πετύχαμε. Πετύχαμε τους δύο στόχους μας. Ο τρίτος είναι να βγούμε στην Ευρωλίγκα και μετά βλέποντας και κάνοντας. Αισθανόμαστε δικαίωση και για τους ανθρώπους που μας πίστεψαν». Ενας, πάντως, από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης, ο Αγγελος Κορωνιός, έδειξε να μην πιστεύει ακόμα τον άθλο της ομάδας του: «Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Είμαι ευτυχισμένος γιατί το περίμενα μια ζωή. Οχι ότι δεν πίστευα στις δυνατότητες της ΑΕΚ, αλλά ήμουν επιφυλακτικός. Είμαι πολύ χαρούμενος». Παράλληλα, ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, Γιάννης Φιλίππου, πιστεύει ότι ανήκει και σε αυτόν ένα μερίδιο της μεθυστικής επιτυχίας, αφού στήριξε σε όλους τους τομείς την ομάδα: «Τα δύο κύπελλα είναι πρώτα δικαίωση για τους φιλάθλους της ΑΕΚ, γι' αυτούς που αγωνίζονται για την ΑΕΚ και την ακολουθούν. Είναι δικαίωση και για μένα».

Δεκαέξι συλλήψεις

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οδηγήθηκαν χτες 16 φίλαθλοι της ΑΕΚ, που συνελήφθησαν στα επεισόδια έξω από το Καλλιμάρμαρο το βράδυ της Τρίτης, κατά τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα. Πρόκειται για τους Β. Τσίβο, Ι. Ανδρεόπουλο (στρατιώτη), Ε. Γεωργιάδη, Χ. Ευσταθίου, Α. Κ. (16 χρόνων, μαθητή), Π. Γαζή, Δ. Δουμίτσα, Κ. Χρήστου, Α. Νικολεξόπουλο, Χ. Μπαλτά, Θ. Σημαντήρα, Μ. Κωνσταντούδη, Θ. Μάνο, Ε. Νταϊλιάνη, Δ. Χαριτόπουλο και Β. Αικατερίνη. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για «αντίσταση κατά της Αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και παράβαση του νόμου 456/76 περί χρήσεως βεγγαλικών». Ολοι, εκτός από τον ανήλικο, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Κοσμογονία στην Καλαμάτα

Με τη συμμετοχή 15 χωρών θα γίνει στην Καλαμάτα από 14-16 του Απρίλη το διεθνές μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας και της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (ΕΓΟ). Οπως τονίστηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο, οι αγώνες θα αποτελέσουν μια πρόβα τζενεράλε για την Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ. Στο ανσάμπλ που θα λάβουν μέρος τα χρυσά κορίτσια μας (στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας) ακόμη δεν είναι γνωστή η σύνθεση αφού υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών. Οι χώρες που θα λάβουν μέρος είναι: Γαλλία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Καναδάς, Ουγγαρία, Σλοβακία, Πολωνία, Κύπρος, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Ρωσία, Αυστραλία και φυσικά η χώρα μας.

Στο χτεσινό πάνελ της συνέντευξης μίλησαν οι κ.κ. Τσιμογιάνης (πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας), Αδαμόπουλος (αντιπρόεδρος της ΕΓΟ) και Πνευματίκας (μέλος του ΔΣ της ΕΓΟ και υπεύθυνος της ρυθμικής γυμναστικής).

ΒΟΛΕΪ
Τελικώς Ολυμπιακός, Ηρακλής

Ολυμπιακός και Ηρακλής για άλλη μια φορά αντιμέτωποι σε τελικό. Μετά το Κύπελλο, ήρθε η ώρα του πρωταθλήματος. Χτες οι «ερυθρόλευκοι»... καθάρισαν την πρόκρισή τους στο μεγάλο τελικό της Α1 καταβάλλοντας την κακή αγωνιστικά Ορεστιάδα στο 2ο μεταξύ τους παιχνίδι των ημιτελικών με 0-3 (18-25, 21-25, 22-25). Η ομάδα του Ζόραν Γκάτες, έπαιξε στο γνώριμο επιθετικό της στιλ και με σοβαρότητα ξεπέρασε το εμπόδιο των «ακριτών» και των πάντα θερμών φίλων τους και πήρε το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό. Αντίπαλος της ομάδας του Πειραιά ο «Γηραιός», ο οποίος με αναπάντεχη ευκολία πέρασε από τη Μίκρα όπου και έκανε 2-0 τις νίκες υπέρ του ΠΑΟΚ με 3-0 (17-25, 19-25, 23-25). Η μεγάλη μάχη του τελικού θα διεξαχθεί στις 19 του Απρίλη με πλεονέκτημα έδρας των «ερυθρολεύκων».

Καθάρισε ο ΠΑΟ

Στο φάιναλ φορ του ελληνικού πρωταθλήματος φιγουράρει πλέον ο Παναθηναϊκός. Χτες στη Θεσσαλονίκη σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης. Οι «πράσινοι», αν και δυσκολεύτηκαν, κατάφεραν να επικρατήσουν του Ηρακλή με 82-84 και έτσι δε θα χρειαστεί τρίτο παιχνίδι. Κάτι που είχε ζητήσει να κάνουν οι παίκτες του και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ώστε να έχει το χρόνο να προετοιμάσει καλύτερα την ομάδα ενόψει του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, που είναι την επόμενη εβδομάδα. Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία 5``, όταν ο Τζόνι Ρότζερς πέτυχε το νικητήριο καλάθι που έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση έκανε και ο ΠΑΟΚ, που χτες στο Αλεξάνδρειο επικράτησε του Περιστερίου με 69-61. Ο «Δικέφαλος» τα... βρήκε σκούρα απέναντι στην αξιόμαχη του Περιστερίου, αλλά τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα γι' αυτόν όταν αποχώρησε τραυματισμένος στο 25` ο Φορντ από τους φιλοξενούμενους.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στα χέρια της Χριστίνας Θαλασσινίδου και της Δέσποινας Θεοδωρίδου βρίσκονται τα εισιτήρια για την Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ. Η 12η θέση (με 89,6823 βαθμούς) που κατέκτησαν στο ντουέτο του Προολυμπιακού Τουρνουά συγχρονισμένης κολύμβησης, που διεξήχθη στο Σίδνεϊ, δίνει την πρόκριση στις πρωταθλήτριές μας για τους Ολυμπιακούς που θα γίνουν στην ίδια πόλη το Σεπτέμβρη. Την πρόκριση πήραν απευθείας από τον πρώτο γύρο τα 20 πρώτα ντουέτα, ενώ στο Β` γύρο θα αγωνιστούν τα υπόλοιπα για τέσσερις ακόμη θέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη θέση κατέλαβαν οι Ρωσίδες Μπρουσνίκινα και Κισέλεβα, δεύτερες ήταν οι Γιαπωνέζες Τακιμπάνα και Τακίντα και τρίτες οι Γαλλίδες Ντιντιέ και Λινιό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ