ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Γενάρη 2008
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Αλέκα Παπαρήγα στη Γερμανία

Από χτες, Παρασκευή 11 Γενάρη, βρίσκονται στο Βερολίνο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα πάρει μέρος και θα μιλήσει στη 13η Διεθνή Συνάντηση στο Βερολίνο στη μνήμη της Ρόζα Λούξεμπουργκ, σήμερα, Σάββατο 12 Γενάρη 2008.

Στην εκδήλωση που γίνεται με πρωτοβουλία της εφημερίδας «Γιούγκε Βελτ», η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει για την πείρα της δράσης του ΚΚΕ στη δεκαετία του '90.

Επίσης, σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα θα απευθύνει χαιρετισμό με αφορμή τα 90 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης, σε εκδήλωση που οργανώνει το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Αύριο, 13 του Γενάρη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα πάρει μέρος στη μαζική διαδήλωση, που γίνεται κάθε χρόνο το Γενάρη στο Βερολίνο, στη μνήμη των Γερμανών Κομμουνιστών Ρόζα Λούξεμπουργκ και Καρλ Λίμπκνεχτ, που είχαν δολοφονηθεί από τη γερμανική αντίδραση το 1919.

Επίσης, αύριο το βράδυ θα μιλήσει στο Βερολίνο σε εκδήλωση που οργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Γερμανία.

Υπάρχουν δυνατότητες να ανοίξει δρόμος διεξόδου σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χτες στη Λάρισα η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα να ανοίξει δρόμος διεξόδου σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, με πίστη στην εργατική και λαϊκή δύναμη, με στήριξη του ΚΚΕ, ως δύναμη με συνέπεια πολιτικών θέσεων και πράξεων, αναφέρθηκε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, χτες στη Λάρισα.

Οι μετεκλογικές εξελίξεις - σημείωσε - δείχνουν ότι οι μικρές αλλαγές που καταγράφηκαν σε βάρος του δικομματισμού, με ενίσχυση του ΚΚΕ, σηματοδοτούν τις δυνατότητες για δυσκόλεμα του περάσματος της αντιλαϊκής πολιτικής και για πολλαπλασιασμό των δυνάμεων που σήμερα ενεργητικά αντιστέκονται - διεκδικούν κι αύριο δυναμικά αντεπιτίθενται για τη Λαϊκή Εξουσία.

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, αυτή η προοπτική - συνέχισε - τρομάζει τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους, τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, αλλά και τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως η ΕΕ. Κι όλοι μαζί σκέφτονται πώς θ' ανακόψουν αυτή τη δυναμική που εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές και επιβεβαιώνεται σε δημοσκοπήσεις.

Αναφερόμενη στις ρωγμές που παρατηρούνται στη ΝΔ, επισήμανε ότι δεν πρόκειται για κρίση πολιτικών προσώπων, δεν είναι ζήτημα προσωπικού ήθους, ούτε ικανότητας. Είναι κρίση πολιτικής που ακόμη μόλις στην επιφάνειά της αποκαλύπτεται. Το ίδιο - συνέχισε - γίνεται και με το ΠΑΣΟΚ, που βιώνει κρίση στρατηγικής και δεν έχει κατορθώσει να λειτουργήσει ως συγκοινωνούν δοχείο προς τις απώλειες της ΝΔ.

Βεβαίως - υπογράμμισε - το σύστημα δεν παραιτείται αμαχητί από την προσπάθεια να αναστηλώσει τη δικομματική διελκυστίνδα και στάθηκε, ιδιαίτερα, στο ρόλο που παίζει η ανέξοδη αντινεοφιλελεύθερη φρασεολογία του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα ζητήματα των ιδιωτικοποιήσεων και άλλα, καλώντας τον εργατικό κόσμο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην έχει καμιά αυταπάτη. Τον ίδιο στόχο έχουν και τα σχέδια νέου εκλογικού νόμου, είτε προέρχονται από τη ΝΔ, είτε από το ΠΑΣΟΚ, που στοχεύουν στην ενίσχυση μονοκομματικής αυτοδύναμης κυβέρνησης, χωρίς εκλογική πλειοψηφία και εναλλακτικά στην προοπτική κυβέρνησης συνεργασίας που δε θα κλονίζει την «καρδιά» της στρατηγικής του κεφαλαίου.

Οι εφεδρείες

Στεκόμενη ιδιαίτερα στην προοπτική των κυβερνήσεων συνεργασίας, σημείωσε ότι σ' αυτή επενδύονται όλες οι ελπίδες του συστήματος για αναχαίτιση, χειραγώγηση, αποπροσανατολισμό των διαφοροποιήσεων, είτε προέρχονται από εργατικές - λαϊκές δυνάμεις που ακολούθησαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για χρόνια, είτε τώρα μπαίνουν, ως νέοι, στην εργασία, στην κοινωνική και πολιτική πάλη.

Στον ίδιο σχεδιασμό - συμπλήρωσε - εντάσσονται:

-- Η στρέβλωση, όταν δεν επιλέγεται η πλήρης αποσιώπηση, των θέσεων του ΚΚΕ, από ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ.

-- Η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντιπαράθεση με το δήθεν δογματικό ΚΚΕ και η προβολή του ως ρυθμιστικού παράγοντα σε δήθεν εναλλακτική κυβερνητική διέξοδο, που δεν είναι δήθεν για το σύστημα, αλλά για τις λαϊκές ανάγκες, για πολιτική λύση προς όφελός τους. Γι ' αυτό, άλλωστε, οι δυνάμεις του κατεστημένου στηρίζουν τον ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ στο στόχο τους για αλλαγή συσχετισμού στο λεγόμενο χώρο της Αριστεράς, σε βάρος του ΚΚΕ.

-- Ο ιδιαίτερος ρόλος που παίζει το ΛΑ.Ο.Σ. με την τριφασική έκφραση: Το λαϊκισμό στην αντιπολίτευσή του, την ουσιαστική στήριξη των ταξικών συμφερόντων που εκφράζει η ΝΔ και την επίθεσή του στο ΚΚΕ.

Δεν υποτιμάμε τις εφεδρείες του συστήματος, αλλά δε θεωρούμε αξεπέραστη ομηρία σ' αυτές το λαϊκό κίνημα, αποκαλύπτουμε τα αντιλαϊκά σχέδια και τις εφεδρείες και αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες σε όλα τα μεγάλα προβλήματα, εσωτερικά και διεθνή, τόνισε η Ελένη Μπέλλου.

Στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε, επίσης, στα συλλαλητήρια για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που οργανώνει το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις, ώστε να μην εγκλωβιστεί η εργατική δυσαρέσκεια και η λαϊκή ορμή στους ελιγμούς της κυβέρνησης μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για το απρόσκοπτο πέρασμα της αντεργατικής πολιτικής της.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
  • Η ΚΟ Ναυπάκτου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Σάββατο, στο κέντρο Φώτη Σίνη στο Γρίμποβο Ναυπάκτου, στις 8.30 μ.μ. προς τιμήν των 90χρονων της Οχτωβριανής Επανάστασης και του ΚΚΕ.
  • Εκδήλωση για τα 90χρονα της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης διοργανώνει η ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ, αύριο, Κυριακή 13 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στο «Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο» της Αριδαίας. Θα μιλήσει ο Φίλιππος Γεωργουδάκης.
  • Συνεστίαση για τα 90χρονα του ΚΚΕ πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Πρόνοιας και οι Κομματικές Οργανώσεις Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Γονέων και Κηδεμόνων αύριο Κυριακή 13 Γενάρη. Η συνεστίαση θα γίνει στη 1.30 μ.μ. στο κέντρο «Μεταξύ μας» (Ελ. Βενιζέλου 83, πρώην Γράμμου, στο Μοσχάτο).
  • Συνεστίαση πραγματοποιούν οι Κομματικές Οργανώσεις Μπραχαμίου του ΚΚΕ αύριο Κυριακή στις 1.30 το μεσημέρι στο καλλιτεχνικό μεζεδοπωλείο «Το μυστικό» στη διασταύρωση των οδών Αμισσού - Σμύρνης - Θράκης, στον Υμηττό.
  • Η Βέρα Νικολαΐδου θα περιοδεύσει τη Δευτέρα, 14 Γενάρη, το πρωί στις ναυτιλιακές εταιρείες του Ικονίου (Πέραμα).
  • Τη Τρίτη, στις 7 π.μ. ο Γ. Πρωτούλης θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργατών στο γκαράζ του Δήμου Πετρούπολης και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στο κτίριο της διοίκησης του Δήμου.
  • Ο Δήμος Κουμπούρης θα περιοδεύσει την Τρίτη 15 Γενάρη στη ΔΕΗ Λαυρίου στις 10 π.μ.
  • Ο Δήμος Κουμπούρης θα περιοδεύσει την Τετάρτη 16 Γενάρη στην κατασκευαστική εταιρεία ΕΔΡΑΣΗ στο Κορωπί στις 12 το μεσημέρι.
  • Τη Πέμπτη 17/01/08 στις 7 π.μ. ο Σπύρος Χαλβατζής θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στη ΔΕΗ (Λ. Αμφιθέας 84).
  • Τη Παρασκευή 18/01/08 στις 6 π.μ. ο Σπύρος Χαλβατζής θα επισκεφθεί τους εργάτες του Δήμου Μεταμόρφωσης.
  • Ο Δήμος Κουμπούρης θα περιοδεύσει την Παρασκευή 18 Γενάρη στο εργοστάσιο ηλεκτρολογικού υλικού ΣΒΑΠΕ στη Λ. Βάρης - Κορωπίου στις 10.30 π.μ.
  • Συνεστίαση για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ διοργανώνει η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ, το Σάββατο 19 Γενάρη στο «Στέκι του ΡΑΦ». Θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει ο Γιώργος Μαυρίκος.
ΑΧΤΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΑ
Περιοδείες σε σχολεία

Το Ασφαλιστικό ενόψει και των συλλαλητηρίων που διοργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα στις 22 Γενάρη βρίσκεται στο επίκεντρο της δραστηριότητας της Αχτίδας Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, η οποία «οργώνει» σχολικές μονάδες με συνεχείς περιοδείες. Μεταξύ άλλων τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω:

-- Τη Δευτέρα στις 9.30 π.μ. στα Δημοτικά Σχολεία του Περιστερίου, στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ν. Ιωνίας, στα Δημοτικά Σχολεία του Περιστερίου, στα Δημοτικά Σχολεία των Πετραλώνων, στα Δημοτικά Σχολεία της Αργυρούπολης.

-- Την Τρίτη 15/1 στις 9.30 π.μ. στα Δημοτικά Σχολεία του Γαλατσίου, στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μεταμόρφωσης, στα Δημοτικά Σχολεία των Πετραλώνων, στα Δημοτικά Σχολεία του Ταύρου, στα Γυμνάσια και Λύκεια στο Μαρούσι, στα Δημοτικά Σχολεία της Αργυρούπολης, στα Δημοτικά Σχολεία του Χαϊδαρίου.

-- Την Τετάρτη 16/1 στις 9.30 π.μ. στα Γυμνάσια και Λύκεια του Μενιδίου, στα Δημοτικά Σχολεία του Περιστερίου.

-- Την Πέμπτη 17/1 στις 9.30 π.μ. στα Γυμνάσια και Λύκεια της Πεύκης, στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μεταμόρφωσης, στα απογευματινά Δημοτικά Σχολεία του Γαλατσίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ