ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2008
Σελ. /28

Γρηγοριάδης Κώστας

Πάντως, τηλέπαθοι, το ΚΚΕ είναι ο στόχος της άρχουσας τάξης! Ξυπνήστε (οι μη ξυπνητοί) και θα αντιληφθείτε γιατί γίνεται αυτό...

***

Ολοι ξεκαθάρισμα θέλουν για τη «Ζήμενς»!..

***

Πάλι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο! Οπως πάντα...

***

Εχετε στοιχεία; Ρώτησε μία δημοσιογράφος της ΕΤ-3 τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, που μιλούσε για μίζες παντού! Εξυπνο το ερώτημα!..

***

Ποιος ο ρόλος της «Χρυσής Αυγής»; Το ρωτούσαν στον ΑΛΤΕΡ κι αλλού!..

***

Ποιος ο ρόλος; Μέρος του συστήματος είναι! Γιατί κάνουν ότι ψάχνουν;

***

Το σύστημα έχει πολλούς μηχανισμούς, διαφορετικών αποχρώσεων, όμως ίδιου ρόλου και στόχου! Αλλος με τις σιδερόβεργες, άλλος δίχως σιδερόβεργες και λοιπά!..

***

Ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία, για να καταλήξουν στο ίδιο... επίτευγμα!..

***

Ας σκεφθεί καθένας ότι όλοι τους μιλάνε κατά του Στάλιν. Από τις σιδερόβεργες μέχρι το «βελούδο»! Ολοι...

***

Αυτό λέει πολλά...

***

O Σαρκοζί είχε στείλει μήνυμα (SMS) πριν να παντρευτεί την Μπρούνι!!!

***

Τώρα που το μάθανε οι τηλέπαθοι από τις ΤV γίνανε σοφότεροι!!!


Γρηγοριάδης Κώστας

***

Γιατί, άμα δεν το ήξεραν, πώς θα αντιμετώπιζαν τα προβλήματά τους...Γι' αυτό φρόντισαν να τους μεταδώσουν την είδηση οι TV...

***

Οπως κάνουν μ' όλες αυτές τις περιπτώσεις...

***

Εχετε στοιχεία;

***


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ελληνες και ξένοι...

Το προηγούμενο Σάββατο, νεαρή Ρουμάνα εργάτρια, μετανάστρια στην Κρήτη, απέβαλε στην τουαλέτα του σπιτιού της το έμβρυο που κυοφορούσε, λόγω υπερκόπωσης. Αντιμετώπιζε προβλήματα στην εγκυμοσύνη της και σύμφωνα με πληροφορίες ο γυναικολόγος που την παρακολουθούσε είχε συστήσει ανάπαυση. Η ίδια όμως, λόγω σοβαρών οικονομικών και οικογενειακών προβλημάτων, συνέχιζε να πηγαίνει για εργασία στα χωράφια της περιοχής, πασχίζοντας να συνδράμει την οικογένειά της. Δυστυχώς, δεν είναι μόνη απέναντι στην τραγωδία.

Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή Ενωση έρχονται αντιμέτωποι με άθλιες συνθήκες εργασίας, παλεύοντας για το μεροκάματο. Τις προάλλες, έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία, επιβεβαίωσε ότι στις πιο βρώμικες, επικίνδυνες και απαιτητικές εργασίες στα κράτη - μέλη της ΕΕ απασχολούνται κυρίως μετανάστες. Οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης είναι τόσο βάρβαρες που τους οδηγούν μέχρι την εξάντληση. Γράφει στο κεφάλαιο για την «επίδραση των συνθηκών εργασίας στην υγεία και ασφάλεια των μεταναστών: «Οι μετανάστες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν επιπρόσθετους κινδύνους στην υγεία και την ασφάλεια λόγω της σχετικά σύντομης περιόδου απασχόλησης στις χώρες υποδοχής και της περιορισμένης γνώσης τους σχετικά με τα υπάρχοντα συστήματα υγείας και ασφάλειας. Αναφέρουν επίσης ότι υφίστανται παρενόχληση πιο συχνά από ό,τι οι ντόπιοι συνάδελφοί τους. Σε συνδυασμό με τις δυσμενέστερες συνθήκες εργασίας, μια προφανής επίπτωση είναι τα υψηλότερα ποσοστά άγχους και εξάντλησης».

Μα μήπως αυτά αφορούν αποκλειστικά τους μετανάστες; Π.χ. η μητρότητα δε θεωρείται από το μεγάλο κεφάλαιο βαρίδι; Λίγες καταγγελίες υπάρχουν για άνεργες Ελληνίδες που για να επιτύχουν πρόσληψη, αναγκάζονται να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά ότι δεν είναι και δε σκοπεύουν να μείνουν έγκυες; Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, στην ΕΕ κάθε 3,5 λεπτά πεθαίνει ένας άνθρωπος από αιτίες σχετικές με την εργασία. Δηλαδή, είτε από εργατικό «ατύχημα», είτε από κάποια επαγγελματική ασθένεια. Μόνο το 2006 οι θάνατοι εργαζομένων που κατέγραψε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) στα κράτη - μέλη της ΕΕ έφτασαν τους 167.000. Υπολογίζεται δε ότι κάθε χρόνο περίπου 150.000 εργαζόμενοι στην ΕΕ χάνουν τη ζωή τους, εξαιτίας της πολιτικής που μετατρέπει τους τόπους δουλειάς κυριολεκτικά σε κρεματόρια. Κι αυτό, παρά τις θριαμβολογίες των κυβερνήσεων του κεφαλαίου ότι έχουν δήθεν βελτιωθεί οι συνθήκες εργασίας, εξαιτίας και της τεχνολογίας.

Στον καπιταλισμό, η ζωή του εργάτη έχει βγει στη διατίμηση, είτε είναι ιθαγενής, είτε αλλοδαπός. Αν ο ένας εξαργυρώνει την υγεία του δέκα ή είκοσι ευρώ περισσότερα από τον άλλον, μικρή σημασία έχει, καθώς και τους δύο τους στέλνουν για το κιβούρι. Εξ ου και η αδήριτη ανάγκη για αλληλεγγύη μεταξύ όλων των εργατών, όλων των εργαζομένων, από όπου κι αν έρχονται, όπου κι αν πηγαίνουν. Ανάγκη για κοινό, συντονισμένο και ανειρήνευτο ταξικό αγώνα, μέχρι να θριαμβεύσει η ζωή.


Θανάσης ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ