ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 16 Απρίλη 2000
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Δίκαιο στα μέτρα των ΝΑΤΟϊκών

Απαγορευμένη συνάθροιση αυτοκινήτων (!) επικαλείται η αστυνομία για να δικαιολογήσει τον άγριο ξυλοδαρμό διαδηλωτών. 

Ο Ζαχαρίας Καρακίτσιος άγρια δαρμένος γιατί δεν συνεμορφώθει με την απαγόρευση συνάθροισης αυτοκινήτων!

Status

Ο Ζαχαρίας Καρακίτσιος άγρια δαρμένος γιατί δεν συνεμορφώθει με την απαγόρευση συνάθροισης αυτοκινήτων!
Στο τριμελές πλημελειοδικείο Κατερίνης ξεκίνησε χθες το μεσημέρι η δίκη του Ζαχαρία Καρακίτσου, στελέχους του ΚΚΕ και δημοτικού συμβούλου Λιτοχώρου, που οδηγήθηκε στο εδώλιο του κατηγορημένου με τις στημένες κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών της αντίστασης και απείθειας, επειδή τόλμησε να διαδηλώσει την διαμαρτυρία του, στη παρουσία των Αμερικανών φονιάδων στο λιμάνι της Γρίτσας.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης (δικηγόροι Α. Μπιτσάκης και Ν. Πουλικίδης) για αναβολή της δίκης, προκειμένου να προσκομισθεί η έγγραφη (αν υπάρχει) εντολή της αστυνομικής διεύθυνσης Πιερίας που απαγόρευε τη διέλευση και συνάθροιση πολιτών σε δημόσιο χώρο. Εντολή την οποία επικαλείται η εισαγγελία για να στηρίξει το κατηγορητήριό της. Το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου για την απόρριψη του αιτήματος αναβολής, είναι αποκαλυπτικό: «Η απαγόρευση αφορά τη διέλευση οχημάτων και όχι την απόμακρυνση ή κίνηση πολιτών, οι οποίοι θα εμφανίζονταν στο σημείο αυτό». Δηλαδή ο Ζ. Καρακίτσος ξυλοκοπήθηκε άγρια επειδή θεωρήθηκε αυτοκίνητο!

«VILLAGE PARK»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο των «VILLAGE PARK» καλεί την Τετάρτη 19 Απρίλη, στις 6 το απόγευμα, το Συντονιστικό Σωματείων των Εργαζομένων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες, αντιδρώντας στην παράνομη απόφαση της Νομαρχίας Πειραιά που διευρύνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στα «VILLAGE PARK» μέχρι τις 11 το βράδυ.

Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε ομόφωνα κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας του Συντονιστικού. Οπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση της Νομαρχίας είναι «παράνομη και αντεργατική και αναγκάζει τους εργαζόμενους να δουλεύουν μέχρι τις 11 το βράδυ και έχει απώτερο στόχο την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση του οκτάωρου και την επιβολή καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα». Με την απόφαση αυτή - συνεχίζει - οι μόνοι που εξυπηρετούνται είναι οι μεγαλοεργοδότες. Η κινητοποίηση της Τετάρτης - καταλήγει - είναι η πρώτη άμεση απάντηση των εργαζομένων, ενώ θα υπάρξει συνέχιση των κινητοποιήσεων με διάφορες μορφές.

Αύριο από τον «902 TV»

Παρακολουθήστε από την τηλεόραση του «902» αύριο Δευτέρα 17/4:

Στις 22.00 «Προεκτάσεις» με θέμα: «Μπροστά στην εργατική Πρωτομαγιά». Επιμέλεια - παρουσίαση Κ. Καραχάλιος.

Στις 23.15 «Παρουσίες»: Η εκπομπή φιλοξενεί έναν αναγεννησιακό καλλιτέχνη, που γράφει - παίζει και σκηνοθετεί. Τον Γιώργο Αρμένη.

Ο γνωστός ηθοποιός μιλάει για την πρώτη του επαφή με το θέατρο, τη γνωριμία του με τον Κάρολο Κουν και τη σπουδή κοντά του. Ξεδιπλώνει τις απόψεις του για τη «στήριξη» του θεάτρου από την πολιτεία, τον παλιό και νέο κινηματογράφο. Τη δύναμη της τηλεόρασης (κάκιστης ποιότητας σήμερα) και κλείνει με την παρουσίαση της φετινής παράστασης, από τη σκηνή του Νέου Ελληνικού Θεάτρου «Αχ! Αυτά τα φαντάσματα» του Εντουάρντο ντε Φίλιππο.

Γενική Συνέλευση του ΣΦΕΑ

Η αναβληθείσα, από 26/3, Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Φυλακισθέντωνκαι Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ) πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 16 Απριλίου 2000 και ώρα 10 πμ, στην αίθουσα του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος, Σίνα 16 (πίσω από την Ακαδημία Αθηνών).

Θέματα: Απολογισμός δράσης του ΔΣ. Οικονομικός απολογισμός, Εκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής. Εγκριση απολογισμών και προτάσεις.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ταμειακή τακτοποίηση μπορεί να γίνει και τη μέρα της Γενικής Συνέλευσης.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών

Στον Αγιο Φανούριο Λουτρακίου γίνεται σήμερα στις 10,30 το το καθιερωμένο ετήσιο τρισάγιο για τους εκτελεσμένους αγωνιστές Βασίλη Μελέτη και Ηλία Σπυρογιαννάκη. Επίσης, τιμώνται οι 50 αγωνιστές πατριώτες της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ της περιοχής, που έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας για τη λευτεριά της πατρίδας.

Η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών(ΚΑΕ) πραγματοποιεί Γενική Απολογιστική Συνέλευση για τα μέλη της και τους συγγενείς των μη ζώντων μελών της, την Πέμπτη 20-4-2000 στις 10 πμ, στην αίθουσα της ΠΕΑΕΑ της οδού Λυκούργου 10 - 4ος όροφος (είσοδος από τη στοά).

ΚΗΔΕΙΑ

ΦΩΤ

Σήμερα Κυριακή στις 10 π.μ. κηδεύεται στο Περιβόλι Δομοκού ο σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ που έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα την Παρασκευή το πρωί στην οδό Γαλατσίου την ώρα της δουλιάς. Ο σ. Παναγιώτης υπήρξε μέλος της ΚΟΒ Ριζούπολης και αργότερα της ΚΟΒ ΟΤΑ, και διακρίθηκε για την προσφορά και τη συνέπειά του. Θα τον θυμούμαστε πάντα.

Η συντρόφισσά του Αγγέλα και ο Σπύρος Παγουλάτος προσφέρουν στη μνήμη του 15.000 για το Συνέδριο του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ