ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Φλεβάρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Ολοι σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια
  • Στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Λεκανοπέδιο Αττικής
  • Θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Μπροστά στις πολύ σοβαρές εξελίξεις που διαμορφώνονται στα Βαλκάνια, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ αναπτύσσουν πολύμορφες και πολύπλευρες δραστηριότητες.

Σ' αυτό το πλαίσιο, οι Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά, Αττικής, Σπουδάζουσας Αθήνας και ΤΕΙ Λεκανοπεδίου της ΚΝΕ, μαζί με τις Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας και Πειραιά του ΚΚΕ διοργανώνουν συγκέντρωση σήμερα, Σάββατο 23 του Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια. Τη συγκέντρωση θα χαιρετίσουν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης.

Θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση και στην πορεία απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΠΕΑΕΑ σε όλους τους αντιστασιακούς.

Σε άλλες πόλεις

-- Πικετοφορία στην αγορά του Κιλκίς διοργανώνει σήμερα, Σάββατο, η ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ.

-- Πικετοφορία στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών διοργανώνει σήμερα, Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι η ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ.

-- Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ και το ΝΣ Αχαΐας της ΚΝΕ καλούν σε συγκέντρωση - συλλαλητήριο, τη Δευτέρα 25 του Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην πλ. Πίνδου.

-- Πικετοφορία στη Δημοτική Αγορά της πόλης διοργανώνει, τη Δευτέρα 25 του Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

-- Πικετοφορία διοργανώνουν η ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ και το ΝΣ Τρικάλων της ΚΝΕ, τη Δευτέρα 25 του Φλεβάρη, με εκκίνηση στις 7 μ.μ., από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

-- Πικετοφορία διοργανώνουν η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ και το ΝΣ Χανίων της ΚΝΕ την Τρίτη 26 του Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

-- Πικετοφορία ενάντια στις νέες επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια διοργανώνουν οι Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Ν. Ηρακλείου του ΚΚΕ, την Τρίτη 26 του Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στο Μεϊντάνι Ηρακλείου Κρήτης.

-- Πικετοφορία ενάντια στις εξελίξεις στα Βαλκάνια διοργανώνει η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ την Τρίτη 26 του Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς.

-- Πικετοφορία για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια διοργανώνει η ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ την Τρίτη 26 του Φλεβάρη, στις 6 μ.μ. στο Θεοφάνειο.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Σταματήστε την υποκρισία

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη λεγόμενη ανεξαρτησία του Κοσσόβου

«Οι λαοί των Βαλκανίων και της Ευρώπης πρέπει ενωμένοι να αγωνιστούν κατά της ιμπεριαλιστικής πολιτικής συνολικά». Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, στην παρέμβασή του στο Ευρωκοινοβούλιο στη σχετική συζήτηση για την ανεξαρτησία του Κοσσόβου. Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε:

«Αποτελεί ειρωνεία και πρόκληση το Συμβούλιο και η Επιτροπή να επικαλείται το διεθνές δίκαιο, τις αρχές του ΟΗΕ και την Τελική Πράξη του Ελσίνκι, όταν σήμερα, με την αναγνώριση της ανεξαρτητοποίησης του Κοσσόβου, τα παραβιάζει όλα. Ακόμη και το ψήφισμα 1244/99 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θεωρούσε το Κόσσοβο μέρος της σερβικής επικράτειας. Πρόκειται ανοιχτά για αλλαγή των συνόρων που επιβλήθηκε και καθοδηγήθηκε από τις ΗΠΑ με τη συνεργασία και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και σταματήστε την υποκρισία. Δυο χρόνια τώρα, συζητάτε πώς θα γίνει ανεξάρτητο το Κόσσοβο και πώς θα στείλει στρατό η Ευρωπαϊκή Ενωση για να προστατέψει τα συμφέροντά της στην περιοχή.

Θεωρούμε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Θα πυροδοτήσει νέες εστίες έντασης και αποσταθεροποίησης άμεσα στα Βαλκάνια, αλλά μακροπρόθεσμα και σε ολόκληρο τον κόσμο, γιατί θα αποτελέσει ένα νέο προηγούμενο. Και είναι γνωστό το ιμπεριαλιστικό σας δόγμα του "διαίρει και βασίλευε". Υπάρχουν σχέδια για να κοπούν πάρα πολλές χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη, για να μπορέσετε να τις ελέγξετε.

Εμείς πιστεύουμε ότι οι λαοί των Βαλκανίων και οι αλβανικής καταγωγής κάτοικοι του Κοσσυφοπεδίου θα βρεθούν μπροστά σε έναν νέο κυκλώνα από τις αντιπαραθέσεις ΗΠΑ, Ευρωπαϊκής Ενωσης και Ρωσίας. Γι' αυτό είμαστε αντίθετοι, θεωρούμε ότι οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να αναγνωρίσουν αυτό το ονομαζόμενο κράτος που θα αποτελέσει προτεκτοράτο. Οι λαοί των Βαλκανίων και της Ευρώπης πρέπει ενωμένοι να αγωνιστούν κατά της ιμπεριαλιστικής πολιτικής συνολικά».

Στο Κίεβο ο Θ. Παφίλης

Αναχώρησε για το Κίεβο της Ουκρανίας ο Θανάσης Παφίλης, Γενικός Γραμματέας του ΠΣΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ανατολικοευρωπαϊκών κινημάτων ειρήνης που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ειρήνης (μέλος του ΠΣΕ) σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, 23-24 Φλεβάρη.

Οι εκδηλώσεις θα είναι αφιερωμένες στη συμπλήρωση 60 χρόνων από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον ΟΗΕ.

Θέματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη θα είναι:

-- Η αντίσταση στην εγκατάσταση της «αντιπυραυλικής ασπίδας».

-- Δράσεις ενάντια στη στρατιωτικοποίηση της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

-- Το «ξαναγράψιμο» της Ιστορίας, η δυσφήμιση των αγώνων των λαών και η επέκταση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προς την Ανατολή.

Τη διάσκεψη θα φιλοξενήσει η Ουκρανική Αντιφασιστική Ενωση.

Πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα

Σήμερα Σάββατο

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα πάρει μέρος και θα μιλήσει στη συγκέντρωση που διοργανώνουν η Κομματική Οργάνωση Αθήνας (ΚΟΑ) του ΚΚΕ και οι οργανώσεις του Λεκανοπεδίου της ΚΝΕ, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια.

Η συγκέντρωση διοργανώνεται με αφορμή τις πολύ σοβαρές εξελίξεις που διαμορφώνονται στα Βαλκάνια.

Θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Αύριο Κυριακή

Ομιλία στο Περιστέρι, σε εκδήλωση της Αχτίδας Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην αίθουσα του ΚΥΒΕ στο Περιστέρι (Εθνάρχου Μακαρίου 1, πλησίον γέφυρας Κολοκυνθούς).

Τη Δευτέρα 25/2

Ομιλία σε εκδήλωση που η διοργανώνει η ΚΕ του Κόμματος, σχετικά με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου και τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της FYROM.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «STANLEY» (πλ. Καραϊσκάκη).

Την Τετάρτη 27/2

Ομιλία στην Πετρούπολη, σε εκδήλωση της Αχτίδας Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ με θέμα: «Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Λ. Πετρουπόλεως & Εθν. Αντιστάσεως).

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση - συζήτηση για τα Βαλκάνια

Τη Δευτέρα 25 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Stanley»

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει τη Δευτέρα 25 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Stanley» (πλ. Καραϊσκάκη), στη συζήτηση που διοργανώνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με τη συμμετοχή κοινωνικών και πολιτικών παραγόντων της χώρας. «Για να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τις επικίνδυνες εξελίξεις που διαμορφώνουν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και επεμβάσεις στα Βαλκάνια με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου και το όνομα της FYROM», γράφεται χαρακτηριστικά στη σχετική πρόσκληση. Και παραπέρα τονίζεται η ανάγκη «να συμβάλουμε με τον προβληματισμό και τη δράση μας στην ανάπτυξη του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ