ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 9 Μάρτη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
Να ενωθούν όλοι

Σε παρέμβασή της, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη ΝΕΤ και την εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ», για την απεργία της ΔΕΗ, τόνισε:

«Ακουσα κάποιες νύξεις που έγιναν για την παρέμβασή μου για το θέμα της απεργίας της ΔΕΗ, πιθανό να μη φταίτε εσείς, γιατί ξέρω ότι άλλα κανάλια έκαναν παράφραση. Θα σας πω ποια είναι η δήλωση: Υποστηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ και δε μας ενοχλούν οι διακοπές ρεύματος, γιατί γίνονται για το Ασφαλιστικό. Εμείς δε θέλουμε να χάσουν κατακτήσεις οι ΔΕΗτζήδες ή οι δημόσιοι υπάλληλοι, γι' αυτό είμαστε κατά της ενοποίησης που τα πάει προς τα κάτω. Εκανα κριτική στα πανό της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, της Ομοσπονδίας, οι οποίοι με τον τρόπο που προβάλλουν το θέμα λένε εμείς έχουμε ένα καλό ταμείο "δε θέλουμε το ΙΚΑ σας". Δε βοηθούν, δηλαδή, στην κοινή δράση με τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Αυτή ήταν η κριτική. Δηλαδή, να μη διαχωριστεί ο αγώνας αυτών που είναι στα λεγόμενα ευγενή ταμεία, εμείς δεν το λέμε έτσι, και στους υπολοίπους. Πρέπει να ενωθούν όλοι, όχι κάθε κλάδος να παλεύει ξεχωριστά το δικό του».

Απευθυνόμενη σε εκπρόσωπο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ είπε: «Πρέπει να βοηθήσετε να σας καταλάβουν και οι εργαζόμενοι που ανήκουν στο ΙΚΑ, να μην περάσει η προπαγάνδα, να δοθεί ο αγώνας ενιαία. Ηταν μια κριτική που έκανα και δεν είχε σχέση ούτε με τις μορφές πάλης, ούτε με τα δίκαια αιτήματά σας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ