ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 8 Μάρτη 2008
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Πηγή... ελπίδων

Η Πηγή Δεβετζή επιβεβαίωσε τις προβλέψεις και ήταν αυτή που ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς στη χτεσινή πρεμιέρα του παγκόσμιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξάγεται στη Βαλένθια. Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η Ελληνίδα αθλήτρια εξασφάλισε την συμμετοχή της στο σημερινό τελικό του τριπλούν (18.05, ΕΤ1) κάνοντας ένα «χαλαρό» άλμα στα 14,63 που όμως ήταν δυνατό να της δώσει το εισιτήριο από τους προκριματικούς. Μάλιστα το γεγονός της απουσίας της μεγάλης της αντιπάλου Τατιάνας Λεμπέντεβα, αλλά και ότι η επίδοση ήταν η καλύτερη των προκριματικών, αυξάνει τις ελπίδες διάκρισης για την χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια. Η ίδια από την πλευρά της δηλώνει αισιόδοξη. «Ο αγωνιστικός χώρος είναι άθλιος. Ο διάδρομος είναι τσιμέντο. Δεν έχω αγωνιστεί σε πιο δύσκολο διάδρομο. Το σημαντικό είναι πως πέρασα με την πρώτη προσπάθεια, όπως και στόχευα. Στον τελικό, πιστεύω πως ένα άλμα στα 14,80 μ. θα δώσει σίγουρα μετάλλιο. Ισως και άνετα». Στο ίδιο αγώνισμα δεν τα κατάφερε η Αθανασία Πέρρα, που με μόλις ένα καλό άλμα στα 13,61 αποκλείστηκε από τον τελικό. Αντίθετα με την Δεβετζή, το δεύτερο πιο ισχυρό... χαρτί της Ελλάδας για διάκριση, ο Λούης Τσάτουμας, απογοήτευσε στο μήκος, αφού στα προκριματικά έκανε άσχημη εμφάνιση. Με άλμα μόλις στα 7,77 ήταν 10ος στο γκρουπ του.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Επικίνδυνες αποστολές

Την Τετάρτη «έπεσε» και η τελευταία αυλαία των ελληνικών συμμετοχών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ετσι άπασες οι ομάδες στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους αποκλειστικά στις εγχώριες υποχρεώσεις τους. Πρώτος... σταθμός η 24η αγωνιστική, στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναμετρήσεις, η έκβαση των οποίων ενδέχεται να προκαλέσει αλλαγές στην κορυφή αλλά και πέριξ της... ζώνης των καταραμένων. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός υποδέχεται την υπολογίσιμη Λάρισα, ενώ Ολυμπιακός και ΑΕΚ ταξιδεύουν σε Κρήτη (ΟΦΗ) και Βέροια. Αγώνες με αντιπάλους που - τουλάχιστον θεωρητικά - δεν είναι απριόρι εύκολοι για την τριάδα των πρώτων... σκαλοπατιών.

Αναλυτικά οι συναντήσεις και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις. ΣΗΜΕΡΑ: Αρης - Λεβαδειακός (19.00, ΝΕΤ), Πανιώνιος - ΠΑΟΚ (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). ΑΥΡΙΟ: Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης, Ατρόμητος - Καλαμαριά (15.00), Βέροια - Ολυμπιακός (16.45, ΑΛΦΑ), ΟΦΗ - ΑΕΚ (16.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ), Παναθηναϊκός - ΛΑΡΙΣΑ (19.00, ΝΕΤ), Ηρακλής - Ξάνθη (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ).

Επικίνδυνες εξόδους στους πρωτοπόρους της Β' Εθνικής επιβάλλει η 18η αγωνιστική. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: ΣΑΒΒΑΤΟ: Εθνικός - Αγροτικός Αστέρας (15.00, ΕΤ3). ΚΥΡΙΑΚΗ (15.30): Αιγάλεω - ΠΑΣ Γιάννινα, Καστοριά - Πιερικός, ΑΣΚ Ολυμπιακός - Θρασύβουλος, Ιωνικός - Εθνικός Αστέρας, Καλαμάτα - Αγιος Δημήτριος, Χαϊδάρι - Πανθρακικός, Ηλυσιακός - Καλλιθέα. ΔΕΥΤΕΡΑ: Πανσερραϊκός - Κέρκυρα (17.30, ΕΤ3).

ΒΟΛΕΪ
Τα ξαναλένε...

Με ντέρμπι ξαναρχίζει το πρωτάθλημα της Α1 μετά τη διακοπή του για μια εβδομάδα λόγω του Φάιναλ-φορ του Κυπέλλου. Ηρακλής και Παναθηναϊκός, μετά την κόντρα τους στον ημιτελικό του Κυπέλλου (νίκη των «πρασίνων» με 3-2), τα... ξαναλένε αυτήν τη φορά για το Πρωτάθλημα. Αν και ο Παναθηναϊκός έχει «κλειδώσει» ουσιαστικά την πρωτιά στην κανονική περίοδο, εντούτοις για λόγους γοήτρου αλλά και ψυχολογίας για τη δύσκολη συνέχεια το παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία και για τους δυο αντιπάλους. Την τρίτη θέση της βαθμολογίας θα προσπαθήσει να... καπαρώσει ο Ολυμπιακός, που υποδέχεται την ΕΑΠ. Οσον αφορά τα υπόλοιπα παιχνίδια, πολλά θα κρίνει για το σκηνικό στην ουρά της βαθμολογίας η αναμέτρηση των Δικεφάλων, όπου ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα, ΣΑΒΒΑΤΟ: 17.00 Ολυμπιακός - ΕΑ Πατρών, 18.30 ΑΟ Κηφισιάς - Μίλωνας, 19.00 Λαμία - Αρης, 20.00 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, 20.00 Πανελλήνιος - Εθνικός Αλεξ/λης, 20.45 (ΕΤ3) Ηρακλής - Παναθηναϊκός.

ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Δοκιμάζονται οι πρωτοπόροι

Επικίνδυνες αποστολές σε έδρες ομάδων που «καίγονται» για τους βαθμούς περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής για τους δυο πρωτοπόρους της βαθμολογίας, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη Λάρισα κόντρα στην αξιόμαχη και ιδιαίτερα επικίνδυνη στην έδρα της Ολύμπια. Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Ρόδο για να αντιμετωπίσει τον Κολοσσό, που κάνει τις τελευταίες προσπάθειές του για να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας. Αμφίρροπη αναμέτρηση με φόντο μια θέση στην πρώτη εξάδα είναι αυτή του ΟΑΚΑ μεταξύ της ΑΕΚ και του Πανελληνίου. Να διατηρηθεί στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας θέλει το Αιγάλεω, που έχει δύσκολη αποστολή στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και να ανέβει στη βαθμολογία. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ: 16.15 ΑΡΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ Τ. - ΜΑΡΟΥΣΙ (ΕΤ-1), 17.00 ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ, 19.00 ΑΙΓΑΛΕΩ - ΠΑΟΚ (ΣΠΟΡ+), 16.30 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΛ 1964 ΓΣ (S/S 1). ΚΥΡΙΑΚΗ: 17.00 ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 17.00 ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, 17.15 ΑΕΚ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ (ΣΠΟΡ+).

ΠΟΛΟ

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Τσάμπιονς Καπ γυναικών θα προσπαθήσουν να κάνουν Βουλιαγμένη και Γλυφάδα, που για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης αγωνίζονται στις έδρες τους με αντιπάλους τη Χόνβεντ (σήμερα, 20.00) και την Κατάνια (Κυριακή, 13.00). Στόχος των δυο ελληνικών ομάδων η νίκη, με τέτοια διαφορά, ώστε να γίνει πιο εύκολο το έργο τους στους αγώνες ρεβάνς, που είναι προγραμματισμένοι για τις 22 Μάρτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ