ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Απρίλη 2008
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πλατιά εξόρμηση για την πρόταση συμμαχίας και εξουσίας

Το πρόγραμμα συγκεντρώσεων, στις οποίες θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, συνεχίζεται την επόμενη βδομάδα με ανοιχτές συγκεντρώσεις στις παρακάτω πόλεις:

-- Την Πέμπτη 10/4 στη Θεσσαλονίκη.

-- Το Σάββατο 12/4 στην Κοζάνη.

-- Την Κυριακή 13/4 στην Πάτρα.

-- Την Παρασκευή 18/4 στα Γιάννενα.

-- Το Σάββατο 19/4 στο Αγρίνιο.

Μετά το Πάσχα θα ακολουθήσουν συγκεντρώσεις σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, που θα κορυφωθούν με μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα.

Αλλες εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/4:

-- Στις 11.30 π.μ., στο Δημαρχείο της Βόνιτσας. Θα μιλήσει ο Ν. Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ. στη Γαύρα του Κιλκίς θα μιλήσει ο Θ. Αθανασιάδης, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ. στο Χέρσο του Κιλκίς θα μιλήσει ο Κ. Χαλίτσιος, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/4:

-- Στις 8 μ.μ. στο Τουριστικό Περίπτερο ΕΛΗΑ στη Βέροια. Θα μιλήσει ο Θ. Βαρδαλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/4:

-- Στις 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους & Πανεπιστημίου) από την κομματική οργάνωση δικηγόρων της ΚΟΑ. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης: Σήμερα Κυριακή: Η ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην τομέα της Ενέργειας. Η πρόταση του ΚΚΕ στον αντίποδα των επιλογών της άρχουσας τάξης», στις 11 π.μ., στο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης. Θα μιλήσει η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Επίσης, η ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση με θέμα: «Η πρόταση του ΚΚΕ για τη μικρομεσαία αγροτιά», στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αργους.

Αύριο Δευτέρα, στις 10 π.μ., η Εύα Μελά, βουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφθεί τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καισαριανής.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Εκδηλώσεις τιμής στον Νίκο Μπελογιάννη
Την Παρασκευή 11/4

-- Στην Καλαμάτα (στο ΑΕΙ), στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο Θεόδωρος Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «90 χρόνια ΚΚΕ - Αφιέρωμα στον Μπελογιάννη - Επίκαιρα μηνύματα».

Το Σάββατο 12/4

-- Στην Αμαλιάδα (πλατεία Μπελογιάννη), στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «90 χρόνια ΚΚΕ - Αφιέρωμα στον Μπελογιάννη - Επίκαιρα μηνύματα».

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Φωτ.

Σήμερα Κυριακή 6 Απρίλη, στη Σαλμώνη Ηλείας, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του

ΙΩΑΝΝΗ Μιχαήλ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ιωάννης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε το 1914 στην Αλφειούσα Ηλείας. Πέθανε στις 2 Μάρτη 2008. Από το 1943 ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και έως το τέλος της ζωής του τακτικός συνδρομητής του«Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 300 ευρώ.

Οι κόρες του: Αφροδίτη και Ντίνα

Οι γαμπροί του: Πάνος και Τάκης

  • Ο Ιωάννης Μιχαλόπουλος έδειξε με τη στάση ζωής του στην Κατοχή και τα μετέπειτα χρόνια των διώξεων τι σημαίνει κομμουνιστής.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, το κόμμα των ηρωικών αγώνων και θυσιών, 150 ευρώ, μέσω της Αχτίδας Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αθήνας.

Γεωργία Τσούμπα, Λευτέρης Παπακωνσταντόπουλος

Προσφορά στο ΚΚΕ

Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και φίλοι τους, οι οποίοι ζουν στο Τορόντο του Καναδά, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πατησίων, 200 δολάρια Καναδά.

Εκλογές στον επισιτισμό

Την Τετάρτη 9 Απρίλη ολοκληρώνονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ στα γραφεία του συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια). Παράλληλα, αύριο Δευτέρα, η κάλπη θα στηθεί στο Καζίνο - Ξενοδοχείο «Μοντ Παρνές» από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ»
Να ενισχύσουμε το έργο της

Την καθιερωμένη οικονομική εξόρμηση για τις γιορτές του Πάσχα πραγματοποιεί και φέτος η «Δημοκρατική Μέριμνα», προκειμένου να ανταποκριθεί στο σημαντικό της έργο της περίθαλψης αγωνιστών και της αντιμετώπισης των αυξημένων τους αναγκών μπροστά στις γιορτές.

Πρόκειται για θύματα πολιτικών διώξεων, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που ύστερα από τη μεγάλη τους προσφορά στην πατρίδα αντί ανταμοιβής διώχτηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, έχασαν τις δουλιές τους και σήμερα ένα μέρος τους μένει αβοήθητο παρά τις υποσχέσεις της πολιτείας που αρνήθηκε την υλική του αποκατάσταση με συνέπεια να αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.

Η «Δημοκρατική Μέριμνα» στέκεται στο πλευρό τους ενισχύοντάς τους σε μηνιαία βάση με μικρά χρηματικά βοηθήματα και στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο έργο της η «Δημοκρατική Μέριμνα», δεν εγκαταλείπει τους ανθρώπους αυτούς αβοήθητους. Χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά την προσφορά και τη βοήθεια όλων μας και ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ανταπόκριση στο κάλεσμά της.

Προσφορές γίνονται δεκτές στα γραφεία του σωματείου, Ακαδημίας 78, Τ.Κ. 106 78 (τηλ. 210.3822.776) και στην Εθνική Τράπεζα στο λογαριασμό 129/592361-13129/592361-13.

Σε κινητοποιήσεις οι γιατροί

Με τους γιατρούς να βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, επίσχεση και στάσεις εργασίας για τις δεδουλευμένες εφημερίες τουλάχιστον τεσσάρων μηνών και τους ασθενείς απ' τα λαϊκά στρώματα να πλήττονται βάρβαρα απ' την αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία, βρίσκει τη χώρα η αυριανή 7 Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα Υγείας. Οι γιατροί του «Ευαγγελισμού», σε μια μαζική γενική συνέλευση, αποφάσισαν την έναρξη επίσχεσης εργασίας των ειδικευομένων από αύριο 7 Απρίλη και τετράωρες στάσεις εργασίας (8 π.μ. - 12 μεσημέρι) των ειδικευμένων στις 7 και 8 Απρίλη. Αύριο, στις 9 π.μ. οι γιατροί πραγματοποιούν συγκέντρωση στο χώρο των επειγόντων περιστατικών. Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν, επίσης, οι γιατροί των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της Ηπείρου, των νοσοκομείων Φλώρινας, Καλύμνου, Ρόδου, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Πτολεμαΐδας, Γρεβενών, Λάρισας, καθώς και των νοσοκομείων «Ερυθρός Σταυρός», «Αττικόν», «Σισμανόγλειο» και «Θριάσιο» της Αθήνας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ