Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 6 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10043

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Αγώνας για πολιτισμό και αξιοπρέπεια

Η Χορωδία της ΕΛΣ αποτελείται από περίπου 60 άτομα (οι 40 εργάζονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου και οι 20 με ορισμένου χρόνου). Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Μπαλέτο, όπου από τους 60 συνολικά χορευτές το 1/3 απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Στους μονωδούς, από τους 18 συνολικά, οι μισοί είναι επίσης με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Για τους καλλιτέχνες που απασχολούνται στο θέατρο «Ακροπόλ», στη σκηνή οπερέτας της ΕΛΣ, είναι καθεστώς οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι χορωδοί που απασχολούνται στο «Ακροπόλ» έχουν διαφορετική σύμβαση από τους χορωδούς του «Ολύμπια», με χαμηλότερες αμοιβές, απολύσεις κάθε τέλος της καλλιτεχνικής σεζόν και μεγαλύτερη ανασφάλεια για το αν θα έχουν δουλειά την επόμενη χρονιά. Πρόκειται για ανθρώπους με πολύχρονες μουσικές σπουδές και με συνεχή παρουσία στο θέατρο...


ΣΕΛ.  5


ΙΣΤΟΡΙΑ
Η Παρισινή Κομμούνα

«Το Παρίσι των εργατών με την Κομμούνα του θα γιορτάζεται πάντα σαν δοξασμένος προάγγελος μιας νέας κοινωνίας. Τους μάρτυρές της, τους έχει κλείσει μέσα στη μεγάλη της καρδιά η εργατική τάξη. Τους εξολοθρευτές της, τους κάρφωσε κιόλας η Ιστορία στον πάσσαλο της ατίμωσης».


ΣΕΛ.  11   -   13
Η Δημοκρατία μας!

Αρθρο του Κώστα Καζάκου


ΣΕΛ.  7   -   9
Από σαράντα κύματα... οι επιχορηγήσεις

Η θεατρική σεζόν φτάνει στο τέλος της και το ΥΠΠΟ δεν έδωσε ακόμη τη δεύτερη δόση της περσινής σεζόν, ενώ δεν έχει ακόμη ορίσει γνωμοδοτική επιτροπή για τις φετινές επιχορηγήσεις.


ΣΕΛ.  4
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Ανησυχίες προκαλούν οι «ανήσυχοι» πάγοι

Μέχρι και 70 μέτρα μπορεί να ανέβει η στάθμη της θάλασσας, αν οι πάγοι της Ανταρκτικής και της Γροιλανδίας γλιστρήσουν στη θάλασσα.


ΣΕΛ.  10
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο»

Η βία στα γήπεδα και τα μέτρα «αντιμετώπισής» της.


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ