ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Απρίλη 2008
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ
Ολοι σήμερα στην πλατιά σύσκεψη του ΠΑΜΕ

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία των κινητοποιήσεων, στις οποίες πρωτοστατεί το ταξικό κίνημα, η παρουσία όλων σήμερα, στις 5.30 μ.μ., στο θέατρο «Ακάδημος». Με νέες αποφάσεις διευρύνεται το απεργιακό μέτωπο

Αποφασιστική συνέχεια στην πάλη ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση και για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων δίνει το ΠΑΜΕ
Αποφασιστική συνέχεια στην πάλη ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση και για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων δίνει το ΠΑΜΕ
Καθώς το απεργιακό μέτωπο για τις 16 του Απρίλη διευρύνεται καθημερινά με νέες αποφάσεις, η επιτυχία της σημερινής πλατιάς και διευρυμένης σύσκεψης που διοργανώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση για την κλιμάκωση της απεργιακής και πολύμορφης πάλης ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα, για μισθούς και συντάξεις στο ύψος των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων.

Η σύσκεψη θα γίνει στις 5.30 μ.μ. στο θέατρο «Ακάδημος» και καλούνται να συμμετέχουν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη. Θα πάρουν, ακόμα, μέρος συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι από τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενους, αλλά και εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ. Θέμα της σύσκεψης είναι η εκτίμηση των κινητοποιήσεων και ο προγραμματισμός της δράσης για το επόμενο διάστημα, με κορυφαίο σταθμό την απεργία που κηρύσσουν η μια μετά την άλλη οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την Τετάρτη 16 Απρίλη.

Νέες αποφάσεις κάθε μέρα

Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν αποφασίσει ήδη οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και Λογιστών. Ακόμα, τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Ζακύνθου, Φωκίδας, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Σάμου και Λέσβου. Με το ίδιο θέμα συνεδριάζουν αύριο τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου και Αρτας και στις 3 Απρίλη η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας.

Μέσα στη βδομάδα συνεδριάζουν οι Ομοσπονδίες Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και Εργαζομένων στο Φάρμακο και Συναφή Επαγγέλματα (ΟΕΦΣΕΕ), όπως και τα Εργατικά Κέντρα Κω, Λευκάδας, Ρόδου και Νάουσας. Αντίστοιχες συνεδριάσεις προγραμματίζουν για τις επόμενες μέρες τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται εξορμήσεις και περιοδείες σε όλη τη χώρα.

Η ανάγκη αξιοποίησης όλων των δυνάμεων για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας αναδείχτηκε και στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, το περασμένο Σάββατο. Η μάχη συνεχίζεται και κλιμακώνεται ενόψει και της κορυφαίας μέρας για την Παγκόσμια εργατική τάξη, την 1η του Μάη. Κεντρικός στόχος, η παραπέρα ανασύνταξη και οργάνωση της εργατικής τάξης, ακόμα περισσότερα συνδικάτα και εργαζόμενοι να μπουν στον αγώνα για την απόκρουση της νέας, κατάπτυστης σύμβασης που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, την καταδίκη και ανατροπή της αντιασφαλιστικής πολιτικής. Για τη διεκδίκηση αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε η ανάγκη μεγαλύτερων προσπαθειών για βελτίωση της λειτουργίας των συνδικάτων και για μαζικοποίησή τους. Για συγκρότηση νέων Επιτροπών Αγώνα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.

Συσκέψεις σε Θεσσαλονίκη - Λάρισα

Συσκέψεις για την αποτίμηση και την κλιμάκωση της πάλης διοργανώνουν ακόμα η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, αύριο Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 3 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Τέλος, παρεμβαίνοντας στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» κατέθεσε πρόταση με την οποία καταγγέλλει τη σύμβαση του αίσχους που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Θέτει ζήτημα ακύρωσης της συμφωνίας και καλεί την εργατική τάξη, τους εργατοϋπαλλήλους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες για τις Συλλογικές Συμβάσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση, ενάντια στην πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σ' αυτήν την κατεύθυνση απαιτεί να συγκληθεί άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας και να πάρει απόφαση για την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας στις 16 του Απρίλη.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Νόθοι το 1/3 των αντιπροσώπων!

Συνένοχες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, με την ανοχή της παράταξης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Αποχώρησαν από την εκφυλιστική διαδικασία οι ταξικές δυνάμεις

«Ολα» τα έδωσαν ξανά οι εργοδοτικοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές, όπως αντιπροσωπεύονται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, αλλά και την «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΑΠ), για να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, που έγινε το περασμένο Σάββατο. Αποστολή τους, όπως αποδείχτηκε περίτρανα, ήταν να ενισχύσουν την τάση του συμβιβασμού, της συναίνεσης και της υποταγής συνολικά στο συνδικαλιστικό κίνημα, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται αποφάσεις κομμένες στα μέτρα του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής, ανάλογες με αυτή της υπογραφής της κατάπτυστης Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, παραβιάζοντας κατάφωρα το καταστατικό του ΕΚΠ, αλληλοκάλυψαν και σε αυτό το συνέδριο τους νόθους τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι το ΕΚΠ θα είναι έναν ακόμα χρόνο «εκδοτήριο» δελτίων Τύπου και «διαμαρτυριών». Υπολογίζεται ότι στους 240 παρόντες οι νόθοι ήταν περίπου το ένα τρίτο! Προέρχονται από 7 ναυτεργατικά σωματεία που εκλέγουν αντιπροσώπους με το πλειοψηφικό σύστημα, φορτοεκφορτωτικά που με 4 και 5 ψηφίσαντες εκλέγουν αντιπρόσωπο, ενώ έφτασαν στο σημείο να νομιμοποιήσουν αντιπροσώπους από Σωματεία όπως αυτά των Συμβασιούχων Γιατρών του ΙΚΑ και Οδηγών Φορτηγών που είναι σε διαδικασία διορισμού διοίκησης!

Το αποκορύφωμα της αθλιότητας ήταν ότι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ απευθύνθηκαν σε αυτό το αλλοιωμένο «σώμα» να αποφασίσει για την ...τύχη των νόθων! Δηλαδή να αποφασίσουν και οι νόθοι αν θα παραμείνουν στο συνέδριο ή όχι! Ολες αυτές τις εκφυλιστικές διαδικασίες φρόντισε να νομιμοποιήσει με την παρουσία της η ΑΠ, η οποία, εφαρμόζοντας τη γνωστή διγλωσσία και τη μέθοδο της σύγχυσης, φραστικά τάχθηκε ενάντια στη νομιμοποίηση των νόθων.

Η αγωνιστική παράταξη της «Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» συσπειρωμένη στο ΠΑΜΕ, η οποία αναδείχτηκε και σε πρώτη δύναμη στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του ΕΚΠ, αποχώρησε, ενώ ο Νίκος Ξουράφης, καταγγέλλοντας το «όργιο» νοθείας, είπε «έχετε συμφωνήσει με όλες τις μέχρι τώρα αντεργατικές επιλογές», άλλωστε γι' αυτό «συμφωνήσατε» και στην εξευτελιστική ΕΓΣΣΕ. Ενώ έκανε σαφές ότι η ΔΕΣΚ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα συνεχίσουν σταθερά στο δρόμο της ταξικής σύγκρουσης και πάλης, συσπειρώνοντας την εργατική τάξη για να αποτραπούν τα νέα αντεργατικά μέτρα.

ΝΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμά τους νεκρούς της «Σωληνουργίας»

Φόρο τιμής στους 6 νεκρούς εργάτες της «Σωληνουργίας Κορίνθου», καθώς συμπληρώνονται 5 χρόνια από τη δολοφονία τους, με θύτες τη μεγαλοεργοδοσία και την κυβερνητική πολιτική, αποτίει η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ. Σ' αυτό το πλαίσιο διοργανώνει εκδήλωση, την Παρασκευή, 4 Απρίλη στις 6 μ.μ. μπροστά στη «Σωληνουργία Κορίνθου» και συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στα Περιβολάκια. Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ τονίζει ότι για να σταματήσει η εργατική τάξη να θρηνεί θύματα, χρειάζεται να πάρει την υπόθεση στα χέρια της. «Να οργανώνει την πάλη της - υπογραμμίζει - να αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης στα σωματεία, να βάλει φραγμό στους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που υποτάσσονται και αναμασούν τα ψεύτικα επιχειρήματα της εργοδοσίας, να ενισχύσει τους κομμουνιστές και τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, να παλέψει για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για μέτρα προστασίας, για επέκταση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων».

Την Πέμπτη η δίκη των τεχνικών

Την Πέμπτη, 3 Απρίλη, εκδικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 11, αίθουσα 201) η προσφυγή των μεγαλοκαναλαρχών σε βάρος της απεργίας των τεχνικών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα. Σε συγκέντρωση στο χώρο της δίκης, στις 9 π.μ. καλεί η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ). Κάλεσμα προς όλους τους μαχόμενους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνεται στα δικαστήρια, απευθύνει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ και η παράταξη της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ