ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Απρίλη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια

Με μια δυναμική κινητοποίηση οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατάργησαν το χαράτσι των διοδίων, επιτρέποντας την ελεύθερη πρόσβαση των οδηγών, σε Ελευσίνα και Αφίδνες

«Κατάργηση όλων των διοδίων. Δημόσιες σύγχρονες, δωρεάν συγκοινωνίες».

Με αυτό το κεντρικό σύνθημα χτες το απόγευμα οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ «απελευθέρωσαν» τα διόδια της Εθνικής Οδού, στο ύψος της Ελευσίνας και των Αφιδνών, καταργώντας για λίγες ώρες το υπέρογκο χαράτσι που διαχρονικά έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Με μια συντονισμένη και αιφνιδιαστική κίνηση, οι κομμουνιστές, στις 6 το απόγευμα, «άνοιξαν» τα διόδια και της Ελευσίνας και των Αφιδνών. Με κόκκινες σημαίες και συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι έσπασαν τις μπάρες και στην πράξη κατάργησαν τα διόδια, όπως είχαν κάνει και στο παρελθόν.

Την ίδια στιγμή, από τα μεγάφωνα καλούσαν τους διερχόμενους οδηγούς:

«Μη δεχτείς νέα ληστεία. Μην ανεχτείς την κοροϊδία. Οι αυξήσεις - φωτιά που έγιναν στα διόδια είναι μόνο η προκαταβολή που εσύ πληρώνεις στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους». Να υπενθυμίσουμε ότι οι νέες αυξήσεις ξεκινούν από 45% και φτάνουν μέχρι 180%.

«Δεν αντέχουμε άλλη ληστεία»

«Σήμερα περνάμε ελεύθερα», έλεγαν τα μέλη του ΚΚΕ στους οδηγούς και τους έδιναν τη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ μαζί με την Επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος για τις αυξήσεις των διοδίων.

«Μακάρι να καταργηθούν τα διόδια, δεν αντέχουμε άλλο!». «Τόσα χρόνια παίρνουν τα φράγκα του κοσμάκη και δρόμους δεν έχουμε!». «Μπράβο στο ΚΚΕ, είναι το μόνο που παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες!», ήταν μερικές μόνο από τις αντιδράσεις των διερχόμενων οδηγών. Κάποιοι άλλοι κόρναραν, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τα εύσημα στο ΚΚΕ για την ενέργειά του, ενώ μερικοί άλλοι χειροκροτούσαν. «Αν για να πας ένα ταξίδι, θες 50 ευρώ, τότε τι να πούμε; Καλά κάνει το ΚΚΕ!», είπε ένας απ' αυτούς.

Τέρμα στη ληστεία των διοδίων, είπαν χτες και στα διόδια της Ελευσίνας μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
Τέρμα στη ληστεία των διοδίων, είπαν χτες και στα διόδια της Ελευσίνας μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαυρίκος, που βρέθηκε στα διόδια των Αφιδνών, με δήλωσή του σημείωσε: «Η ενισχυμένη δύναμη που έδωσε ο λαός και οι εργαζόμενοι στο ΚΚΕ, και στις εκλογές, στις 16 του Σεπτέμβρη, θα αξιοποιείται με αυτό τον τρόπο. Με δραστηριότητες, αγώνες, στους δρόμους, στις εργατικές συνοικίες, στους χώρους δουλειάς, παντού. Σε ό,τι αφορά τα διόδια, πιστεύουμε ότι η μόνη ρεαλιστική, δίκαιη λύση, είναι η πρόταση του ΚΚΕ. Δηλαδή, να καταργηθούν τα διόδια».

Στα διόδια της Ελευσίνας ήταν η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου:«Οι δρόμοι - τόνισε - φτιάχτηκαν από το λαό και ανήκουν στο λαό. Είναι λαϊκή περιουσία και πλούτος. Ζητάμε, απαιτούμε, διεκδικούμε, κατάργηση των διοδίων, δημόσιες, σύγχρονες, δωρεάν συγκοινωνίες, αντί για τις προκλητικές αυξήσεις ληστείας. Αυτή η κινητοποίηση δείχνει στο λαό ότι όλοι μαζί μπορούμε να συστρατευτούμε και να διεκδικήσουμε την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών πολιτικών».

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα διόδια Αφιδνών
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα διόδια Αφιδνών
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Εκδηλώσεις τιμής στον Νίκο Μπελογιάννη
Σήμερα Σάββατο

-- Στο λιμάνι της Πάτρας (ΟΛΠΑ), στις 7.30 μ.μ., ομιλία του Διονύση Αρβανιτάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «Σχέδιο Marshall, οι σύγχρονες παρεμβάσεις των κρατικών και διακρατικών οργάνων στην καπιταλιστική ανάπτυξη, η πρόταση του ΚΚΕ».

-- Στον Πύργο (στο ΤΕΙ), στις 7.30 μ.μ., θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μπελογιάννη «Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα», από τον Νίκο Καραθανασόπουλο, βουλευτή του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή 11/4

-- Στην Καλαμάτα (στο ΑΕΙ), στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο Θεόδωρος Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «90 χρόνια ΚΚΕ - Αφιέρωμα στον Μπελογιάννη - Επίκαιρα μηνύματα».

Το Σάββατο 12/4

-- Στην Αμαλιάδα (πλατεία Μπελογιάννη), στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «90 χρόνια ΚΚΕ - Αφιέρωμα στον Μπελογιάννη - Επίκαιρα μηνύματα».

Πλατιά εξόρμηση για την πρόταση συμμαχίας και εξουσίας

Το πρόγραμμα συγκεντρώσεων, στις οποίες θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα με ανοιχτές συγκεντρώσεις στις παρακάτω πόλεις:

-- Την Πέμπτη 10/4 στη Θεσσαλονίκη.

-- Το Σάββατο 12/4 στην Κοζάνη.

-- Την Κυριακή 13/4 στην Πάτρα.

-- Την Παρασκευή 18/4 στα Γιάννενα.

-- Το Σάββατο 19/4 στο Αγρίνιο.

Μετά το Πάσχα θα ακολουθήσουν συγκεντρώσεις σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, που θα κορυφωθούν με μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα.

Αλλες εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/4:

-- Στις 6 μ.μ., στο ενοριακό κέντρο Ντύσελντορφ. Θα μιλήσει ο Μπ. Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/4:

-- Στις 11.30 π.μ., στο Δημαρχείο της Βόνιτσας. Θα μιλήσει ο Ν. Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ. στη Γαύρα του Κιλκίς. Θα μιλήσει ο Θ. Αθανασιάδης, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ. στο Χέρσο του Κιλκίς. Θα μιλήσει ο Κ. Χαλίτσιος, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση - συζήτηση για την «ευρωσυνθήκη»

Συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων για τις συνέπειες που θα έχει η «ευρωσυνθήκη» σε βάρος της ζωής του λαού και της νεολαίας, καθώς και για την αναγκαία συσπείρωση δυνάμεων και οργάνωση της λαϊκής πάλης, διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 7 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52, 1ος όροφος).

Στη συζήτηση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και εκπρόσωποι μαζικών και κοινωνικών φορέων.

Επίσης, παρεμβάσεις θα γίνουν από τον Μεχμέτ Κούζουγκιλ, μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας και τον Γκάρεθ Μούρφι, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιρλανδίας.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Βηρυτό

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή και τον Ηλία Λέγγερη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, αναχώρησε για τη Βηρυτό για να πάρει μέρος στη συνάντηση αλληλεγγύης προς το λιβανέζικο λαό, που διοργανώνει το ΚΚ Λιβάνου σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, 5-6 Απρίλη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ