Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10045

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΛΑΟ
Πολιτική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, αύριο Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους

Μπορούμε να φρενάρουμε τις νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, να αποσπάσουμε ορισμένες κατακτήσεις και, κυρίως, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας, τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου της ΚΟ Θεσσαλονίκης. Αύριο η συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  7

ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης

ΚΚΕ: Οι φοιτητές των ΑΕΙ - ΤΕΙ, ιδιαίτερα αυτοί που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες, να ενισχύσουν την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στέλνοντας μήνυμα αγώνα για τα δικαιώματα στη μόρφωση, στην εργασία, συνολικά στη ζωή

Η ψήφος στην Πανσπουδαστική Κ.Σ. είναι ψήφος διεκδίκησης σύγχρονων δικαιωμάτων και στήριξης της πάλης για ριζικές αλλαγές παντού, στην Παιδεία, στην οικονομία, στην κοινωνία, για να αλλάξει συνολικά η ζωή της λαϊκής οικογένειας. Η ισχυροποίηση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. αποτελεί βασικό όρο για την αναζωογόνηση των συλλόγων, για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος, που θα αγωνίζεται για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για να φύγουν οι εταιρείες από τις σχολές, για την ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση όλων των φοιτητών, για δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγκοινωνίες.


ΣΕΛ.  14   -   15

Associated Press

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πρωτοβουλίες για την προστασία των δασών

Πρωτοβουλίες για να μετατραπεί η λαϊκή ανησυχία, η αγωνία του λαού μας σε οργανωμένη δράση, για τη διεκδίκηση, τη λήψη άμεσων μέτρων δασοπροστασίας, δασοπυρόσβεσης, για να εμποδιστεί το χέρι των εμπρηστών που οπλίζεται από την αντιλαϊκή πολιτική, που αντιμετωπίζει, τόσα χρόνια, τη γη, τα δάση, σαν εμπόρευμα, αναλαμβάνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καλώντας συνδικάτα, επιστημονικούς φορείς και φορείς του λαϊκού κινήματος να αναλάβουν έγκαιρα συντονισμένη δράση.


ΣΕΛ.  19


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Στη Βενεζουέλα το αντιιμπεριαλιστικό Συνέδριο

ΣΕΛ.  23
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Οργιο καταστολής λαϊκών κινητοποιήσεων

Διαμαρτυρία της ΚΕ του ΚΚΕ στην κυβέρνηση της Αιγύπτου.


ΣΕΛ.  22

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ