ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Μάη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλλαγή χρεώσεων μελών της ΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλει για να βελτιώσει τον καθοδηγητικό της ρόλο, να ανέβει η παρέμβαση του Κόμματος, ώστε να ανταποκριθεί πληρέστερα στις ανάγκες της πολιτικής πάλης και ειδικότερα στην ανάγκη ενίσχυσης και ανασύνταξης του εργατικού και λαϊκού κινήματος, αποφάσισε ορισμένες αλλαγές στον καταμερισμό των μελών της.

Συγκεκριμένα αποφάσισε:

1. Ο σ. Σοφιανός Νίκος, Γραμματέας μέχρι τώρα της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά, να αξιοποιηθεί σε τομείς δουλειάς της ΚΕ. Στη θέση του Γραμματέα της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά εκλέχθηκε η σ. Παντελάκη Ελπίδα. Για να ανταποκριθεί στα νέα καθήκοντά της η σ. Παντελάκη Ελπίδα παραιτείται από τη βουλευτική της ιδιότητα.

2. Τη θέση της σ. Παντελάκη Ελπίδας στη Βουλή, καταλαμβάνει η μέχρι τώρα ευρωβουλευτής σ. Μανωλάκου Διαμάντω, πρώτη επιλαχούσα στην Α΄ Πειραιά. Τη θέση της στην Ευρωβουλή θα καταλάβει ο Δρούτσας Κωνσταντίνος, Πρόεδρος της «Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης» και του «Ινστιτούτου Καταναλωτών Μακεδονίας».

3. Ο σ. Τσιόγκας Τάκης, που πρόσφατα εκλέχθηκε και πάλι πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, προκειμένου να αφοσιωθεί αποκλειστικά σε αυτόν τον τομέα, σε μια περίοδο κρίσιμη για το εργατικό κίνημα, παραδίδει τη βουλευτική του θέση στον σ. Σκυλλάκο Αντώνη.

4. Ο σ. Κουμπούρης Δήμος αναλαμβάνει πρόσθετες ευθύνες στα πλαίσια του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Τη θέση του στη Βουλή θα καταλάβει ο σ. Γκιόκας Γιάννης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η ΚΕ με την ευκαιρία αυτών των αλλαγών υπογραμμίζει τα ακόλουθα:

Ολα τα στελέχη του Κόμματος, ανεξάρτητα σε ποιον τομέα δραστηριοποιούνται, είναι στρατευμένα στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων. Δεν αγωνίζονται για πόστα και αξιώματα. Με αυτήν την έννοια, είναι πάντα στη διάθεση του Κόμματος και στο σχεδιασμό που αυτό προκρίνει, με βάση τις γενικότερες ανάγκες του κινήματος.

Η θέση αυτή είναι γνωστή και στους ψηφοφόρους του Κόμματος, όταν πρόκειται για την εκλογή βουλευτών. Γι' αυτό και οι ψηφοφόροι του Κόμματος κατά προτεραιότητα, όταν κάνουν την επιλογή τους, έχουν ως βασικό κριτήριο τις θέσεις και τη γενικότερη πολιτική του Κόμματος.

Εχουμε τη βεβαιότητα ότι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, ειδικά στους Νομούς που γίνονται αλλαγές, θα κατανοήσουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις του Κόμματος που έχουν έναν και μόνο σκοπό. Αυτόν που και προεκλογικά ως ΚΚΕ είχαμε διακηρύξει. Την ικανότητα και τη θέληση του Κόμματος να ανταποκριθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια στις ανάγκες του λαϊκού κινήματος.

ΑΘΗΝΑ 06/05/2008

Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δήλωση του Τάκη Τσιόγκα

Για το ΚΚΕ η οργάνωση της εργατικής τάξης, η ενίσχυση του συνδικαλιστικού κινήματος και της αγωνιστικής διεκδίκησης άλλου δρόμου ανάπτυξης προς όφελος του λαού ήταν και παραμένει πρωταρχικής σημασίας καθήκον.

Η επανεκλογή μου στην προεδρία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και η ταυτόχρονη χρέωσή μου και σε βουλευτικά καθήκοντα, όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια, δυσκολεύει αυτή την προσπάθεια. Η αντικατάστασή μου στο βουλευτικό αξίωμα από τον σ. Σκυλλάκο δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις, να ανταποκριθώ στις αυξημένες απαιτήσεις. Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί η προβολή και διεκδίκηση των εργατικών λαϊκών προβλημάτων και στο Κοινοβούλιο. Ο καταμερισμός αυτός ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη συνδυασμένη προσπάθεια μεγαλύτερης προσφοράς σε όλα τα μέτωπα του αγώνα.

Τα μέλη του ΚΚΕ, μπαίνουμε εθελοντικά στις γραμμές του για να παλέψουμε για τους σκοπούς του και όχι για αξιώματα. Παλεύουμε για την υπόθεση της εργατικής τάξης, από όποιο πόστο μας αναθέσει το Κόμμα μας. Στην 90χρονη ένδοξη πορεία του ΚΚΕ, χιλιάδες μέλη και στελέχη του έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους σ' αυτή την υπόθεση, χωρίς φυσικά να προσδοκούν κανένα προσωπικό όφελος. Αυτό το παράδειγμά τους μας καθοδηγεί.

Για τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, τα δημόσια αξιώματα δεν αποτελούν μέσο προσωπικής ανέλιξης, ούτε προσωπική υπόθεση, όπως στα άλλα κόμματα. Ανήκουν στο Κόμμα, το οποίο κάνει κάθε φορά τη διάταξη των μελών του με βάση τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που θέτει στον αγώνα του. Ο καθένας μας που κατέχει δημόσιο αξίωμα, είναι εκεί με απόφαση του Κόμματος.

Εμείς συλλογικά ως Κόμμα αγωνιζόμαστε για τη σοσιαλιστική αλλαγή της κοινωνίας μας, χωρίς να σκεφτόμαστε κόπους και θυσίες.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Για το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα

Εκδήλωση, με θέμα «Από τη ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ στο Μάη του '36, το Εργατικό και Κομμουνιστικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη», διοργανώνει η ΚΟΘ του ΚΚΕ την Παρασκευή 9 Μάη, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για τα 90χρονα του Κόμματος. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου στο ΑΠΘ. Θα μιλήσουν: Αλέξανδρος Δάγκας, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ, Γιώργος Λεοντιάδης, ιστορικός, Χρήστος Κόφφας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δήλωση της Ελπίδας Παντελάκη

Από τη θέση της Βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νήσων, που με τίμησε για δυο συνεχόμενες θητείες το Κόμμα μου και ο λαός του Πειραιά, προσπάθησα να συμβάλω, με όλες μου τις δυνάμεις, στην επιτυχία των στόχων και της πολιτικής του ΚΚΕ. Προσπάθησα να αξιοποιήσω αυτή τη θέση ευθύνης για την προβολή και στήριξη των αγώνων και των δίκαιων διεκδικήσεων της εργατικής τάξης στην πειραιώτικη περιφέρεια, στο λιμάνι, στη Ζώνη, στους ναυτεργάτες, στα εργοστάσια, στις υπηρεσίες. Προσπάθησα να αξιοποιήσω ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ το Κοινοβούλιο για να αναδειχτούν - διεκδικηθούν οι αγωνίες και τα προβλήματα του λαού μας, δουλεύοντας με την πολιτική και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Οι νέες, μεγαλύτερες ευθύνες που μου ανέθεσε το Κόμμα μου, δε συνδυάζονται με τη Βουλευτική ιδιότητα. Η συνέχεια στον τομέα αυτό θα καλυφθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την σ. Μανωλάκου.

Οι νέες μου ευθύνες συμπίπτουν χρονικά με τα αυξημένα καθήκοντα όλων των κομμουνιστών που έχουν στόχο την οργάνωση της λαϊκής πάλης για απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής, την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και τη συγκρότηση της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, που με την εξουσία της θα επιβάλει το μέλλον που δικαιούνται οι εργαζόμενοι και ονειρεύεται η νεολαία του τόπου μας.

ΦΛΩΡΙΝΑ
Εκδήλωση για τον ΔΣΕ

Μεγάλη εκδήλωση για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας (ΔΣΕ) διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 11 Μάη, στη Φλώρινα. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για τα 90χρονα του ΚΚΕ. Θα γίνει στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας. Θα μιλήσει ο Γιάννης Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει πορεία προς τον ομαδικό τάφο όπου βρίσκονται τα λείψανα εκατοντάδων μαχητών που συμμετείχαν στη μάχη της Φλώρινας και θάφτηκαν μαζί ζωντανοί και νεκροί.

Δήλωση του Δήμου Κουμπούρη

Η παραίτηση που υπέβαλα από το βουλευτικό αξίωμα έχει σχέση με το συλλογικό καταμερισμό στα πλαίσια της δουλειάς του Κόμματος και των αναγκών που προκύπτουν από αυτή.

Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις τον αγώνα του Κόμματος για τα δίκαια της εργατικής τάξης ανεξάρτητα από θέση και ιδιότητα.

Ο σύντροφος Γιάννης Γκιόκας, στέλεχος της Κομμουνιστικής Νεολαίας, που θα είναι ο νέος βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Αττικής, είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στην ανάδειξη και προβολή των προβλημάτων της περιοχής και των εργαζομένων, ιδιαίτερα της νεολαίας. Θα συμβάλλει αποφασιστικά στην οργάνωση της πάλης για την επίλυσή τους.

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, αύριο Πέμπτη και ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Θεμιστοκλέους & Πανεπιστημίου). Το θέμα της συνέντευξης είναι: «Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ στην Κούβα και Παρουσίαση του προγράμματος εκδηλώσεων και δράσεων για τον εορτασμό των 90 χρόνων του ΚΚΕ».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ