ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Μάη 2008
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η πορεία ειρήνης στο Ακτιο

Σήμερα, Σάββατο 24 του Μάη, στην Πρέβεζα, οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας πραγματοποιούν πορεία ειρήνης από τη ΝΑΤΟική βάση των «ΑΒΑΚΣ» στο Ακτιο έως την Πρέβεζα. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από την πύλη της ΝΑΤΟικής βάσης του Ακτιου και θα καταλήξει στην παραλία της Πρέβεζας, όπου θα γίνουν οι ομιλίες και θα ακολουθήσει συναυλία από νεανικά σχήματα. Με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ στον ιμπεριαλισμό - Εξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ από τα Βαλκάνια» οι Επιτροπές Ειρήνης καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στη φιλειρηνική - αντιιμπεριαλιστική πορεία, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων κατοχής από τα Βαλκάνια, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και όπου αλλού βρίσκονται, την απομάκρυνση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων από τη χώρα, το κλείσιμο της βάσης του Ακτιου.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: ΚΚΕ - ΚΝΕ
Τριήμερο εκδηλώσεων στο Μαίναλο

«Στα ίχνη του ΔΣΕ, μαθαίνουμε την ιστορία, αγωνιζόμαστε για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Υπερασπιζόμαστε τα δάση ως λαϊκή περιουσία, από τις φυσικές καταστροφές και την καπιταλιστική ανάπτυξη».

Με αυτό το σύνθημα, η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και η Οργάνωση Πελοποννήσου της ΚΝΕ διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων στο Μαίναλο, στο χώρο του ΞΕΝΙΑ στη Βυτίνα, από Παρασκευή 30 Μάη έως την Κυριακή 1 Ιούνη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 30/5

-- 11 π.μ. Εξόρμηση στην αγορά της Μεγαλόπολης.

-- 5 μ.μ. Επίσκεψη στο χωριό του Πέρδικα στου Βάγγου Μεγαλόπολης

-- 6.30 μ.μ. Διαδήλωση στη Μεγαλόπολη.

-- 8.30 μ.μ. Στο χώρο της κατασκήνωσης προβολή της ταινίας «Τα χρόνια της θύελλας».

-- Λαϊκό γλέντι.

Σάββατο 31/5

-- 10 π.μ. Ανάβαση στο Μαίναλο και επίσκεψη στο «πέρασμα» των μαχητών του ΔΣΕ.

-- 12.30 μ.μ. Παρουσίαση του βιβλίου του Α. Καμαρινού στο Μαίναλο από τον Δ. Τζαβάρα, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου.

-- 8 μ.μ. Εκδήλωση για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και τη δράση του ΔΣΕ στο Μοριά, με προβολή DVD για τον ΔΣΕ.

-- Ομιλία του Μ. Μαΐλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι.

-- Γλέντι με δημοτικό συγκρότημα.

Κυριακή 1/6

-- 11 π.μ. Εξορμήσεις - συγκεντρώσεις σε Δημητσάνα - Στεμνίτσα - Λεβίδι - Λαγκάδια - Βυτίνα.

-- 5 μ.μ. Ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης για την προστασία των δασών και των ορεινών όγκων. Ομιλητές:

  • Μ. Σκαρβέλης, διδάκτωρ, δασολόγος, ερευνητής.
  • Ν. Καραθανασόπουλος, βουλευτής ΚΚΕ.
  • Χρ. Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηλείας - στέλεχος της ΠΑΣΥ.

-- 7.30 μ.μ. Συγκέντρωση - διαδήλωση στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης.

Motion Team

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Συνεχίζουμε στο δρόμο του»

«Συνεχίζουμε στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη. Σαράντα πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του, βαδίζουμε στα χνάρια του, εντείνοντας την αντιιμπεριαλιστική πάλη ενάντια σε ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ και στα σχέδια που απεργάζονται για τα Βαλκάνια», διαβεβαίωσε εκφράζοντας τη θέληση όλων των συμμετεχόντων, ο Μιχ. Σπυριδάκης, πρόεδρος την ΕΔΥΕΘ κατά την κατάθεση στεφανιών, αργά προχτές το βράδυ, στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, ανήμερα της δολοφονίας του αγωνιστή της Ειρήνης. Στεφάνια προς τιμήν του, κατέθεσαν η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, οι Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, το Παράρτημα της ΟΓΕ, η ΕΔΥΕΘ, Επιτροπές Ειρήνης από το νομό Θεσσαλονίκης και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Στην Αθήνα

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, 45 χρόνια μετά από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, τιμώντας τη μνήμη του, πραγματοποιεί μνημόσυνο στον τάφο του, στο Α΄ Νεκροταφείο, την Τετάρτη 28 Μάη, στις 6.45 μ.μ. Η ΕΕΔΥΕ καλεί τους αγωνιστές της Ειρήνης με την παρουσία τους να τιμήσουν τη μνήμη του αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης.

Λαχειοφόρος αγορά της ΕΕΔΥΕ

Λαχειοφόρο αγορά πραγματοποιεί η ΕΕΔΥΕ το τρίμηνο Μάρτης - Απρίλης - Μάης για να στηρίξει τις πολύμορφες δραστηριότητές της στο πλαίσιο της Ολυμπιάδας Ειρήνης 2008. Θα κληρωθεί ένα αυτοκίνητο «Volkswagen FOX» 1.200 κυβικών. Η τιμή κάθε λαχνού είναι 5 ευρώ. Η κλήρωση θα γίνει στα γραφεία της ΕΕΔΥΕ παρουσία συμβολαιογράφου, την Τετάρτη 25 Ιούνη (Θεμιστοκλέους 48, Αθήνα τηλ. 210.3844.853-4). Λαχνοί διατίθενται από όλες τις Επιτροπές Ειρήνης.

ΝΕΜΕΑ
Για το αγροτικό ζήτημα

Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση αύριο Κυριακή 25 Μάη, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Νεμέας, με θέμα: «Οι εξελίξεις στην αγροτική οικονομία και η πρόταση του ΚΚΕ για το αγροτικό ζήτημα». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Θ. Ρούνης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

ΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εκδήλωση στις φυλακές της Αίγινας

Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90 χρόνων του Κόμματος, 61 χρόνια μετά την πρώτη εκτέλεση κομμουνιστών στις φυλακές της Αίγινας, διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 1η Ιούνη.

Στην κεντρική συγκέντρωση στο λιμάνι της Αίγινας στις 10 π.μ. θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφικού υλικού. Στις 11.30 π.μ. θα γίνει εκδήλωση στο κενοτάφιο και στις 12.30 μ.μ. επίσκεψη - εκδήλωση στις φυλακές της Αίγινας. Αναχώρηση από Πειραιά στις 8 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στις ΚΟ της ΚΟΠ.

Εκδηλώσεις των Επιτροπών Ειρήνης

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Κορυδαλλού την Τρίτη 27 Μάη διοργανώνει την 3η Πορεία Ειρήνης «Δημ. Μαλαγαρδής». Η εκκίνηση θα δοθεί στις 6.30 μ.μ. από τη Γεννηματά και Ταξιαρχών και ο τερματισμός θα γίνει στις 8 μ.μ. στην πλατεία του Αϊ - Γιώργη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Οι τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια - Αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ - Αλήθειες και ψέματα». Θα μιλήσει η δημοσιογράφος Αννα Μπαλή.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Παρασκευής, την Τετάρτη 28 Μάη στις 7 μ.μ. στο 2ο Γυμνάσιο (Νεαπόλεως), διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Αθλητισμός, μαζικός, λαϊκός, σχολικός, εργασιακός. Βία - Ντόπινγκ». Θα μιλήσουν ο Μιχάλης Χάρος, δημοσιογράφος, ο Νίκος Γεωργόπουλος, πρώην βαλκανιονίκης και η Βάνα Τζιαντζή, πρόεδρος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων και Μαθητών Ελλάδας. Θα προβληθεί ταινία για την κατάσταση του αθλητισμού στη χώρα μας.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τοπικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους φορείς, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Μήνα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης. Την Πέμπτη 29 Μάη, στις 8 μ.μ., εκδήλωση με θέμα «Η νεότερη ιστορία των Βαλκανίων», στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Μ. Αντύπα και Σ. Βενιζέλου).

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας, το Σάββατο 31 Μάη, στις 7 μ.μ., στο χώρο της «Ελαιουργικής», διοργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κούβα και τη Βενεζουέλα.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Εκδήλωση - συζήτηση για το διατροφικό πρόβλημα

Η ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση την Τετάρτη 28/5, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ» του ξενοδοχείου «ΝΟΒΟΤΕΛ» (Μιχαήλ Βόδα 4-6) με θέμα: «Η πρόταση του ΚΚΕ για το πρόβλημα της διατροφής και τις λαϊκές ανάγκες».

Τις θέσεις του ΚΚΕ θα αναπτύξει ο Γ. Σφυρής, υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παρεμβάσεις θα κάνουν οι:

  • Κώστας Δρούτσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Μακεδονίας.
  • Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης στο «Δημοκρίτειο», πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ.
  • Φίλιππας Ακαρέπης, καθηγητής στο ΤΕΙ Αθήνας.
  • Κώστας Γιαννούκος, μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στον ΕΦΕΤ.
  • Κωνσταντίνος Σαξώνης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην επιχείρηση «ΚΑΤΣΕΛΗΣ».


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ