ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Μάη 2008
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θυμίζουμε...

Με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε χτες ο Γ. Παπανδρέου εναντίον του ΚΚΕ, σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί σαν ο μοναδικός ...υπερασπιστής των αποθεματικών των Ταμείων, θα θέλαμε να του θυμίσουμε ένα επίσημο κείμενο που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ στις 24/04/2007, στο οποίο, μεταξύ άλλων, σημειωνόταν:

«Θα ήταν, όμως, ολέθριο λάθος, το σκάνδαλο της κυβέρνησης, να οδηγήσει στη συναγωγή συμπερασμάτων, ότι τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων δεν πρέπει να επενδύονται, με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μεθόδων»!!

Αυτήν την πρόταση είχε καταθέσει τότε το ΠΑΣΟΚ σε επίσημη ανακοίνωση, την οποία είχε εκδώσει το Τμήμα Επικοινωνίας της «Χαριλάου Τρικούπη», με αφορμή το θέμα των ομολόγων με τα ασφαλιστικά ταμεία. Τότε και ενώ είχαν περάσει 45 μέρες από την αποκάλυψη του σκανδάλου με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, το ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη συνέχιση του τζογαρίσματος με τα χρήματα του ελληνικού λαού, ζητώντας, μάλιστα, να αξιοποιηθούν και όλες οι «σύγχρονες μέθοδοι» (δηλαδή και δομημένα ομόλογα και μετοχές υψηλού ρίσκου και χρηματιστηριακές επενδύσεις παντός τύπου)...

Μέχρι εκείνη τη μέρα, το ΠΑΣΟΚ ασκούσε δήθεν ...σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, στο πλαίσιο της κούφιας δικομματικής αντιπαράθεσης, αλλά πίσω από τις υποκριτικές κορόνες έσπευδε να προτείνει την παράδοση των αποθεματικών των Ταμείων σε κάθε είδους χρηματιστηριακό τζόγο, σπέρνοντας μάλιστα αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα ότι αν δεν «αξιοποιηθούν όλοι οι σύγχρονες μέθοδοι» τζογαρίσματος τότε: «Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση»!!

Αυτές ήταν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ τότε, οι ίδιες είναι και σήμερα. Τα αδιέξοδα του Γ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ είναι κατανοητά. Επιχειρεί με κινήσεις εντυπωσιασμού και άθλιες κατηγορίες να κρύψει ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι ίδια και απαράλλακτη μ' αυτήν της ΝΔ και να ανακαλύψει διαφορές.

Οι δεσμεύσεις, βέβαια, του ΠΑΣΟΚ απέναντι στα συμφέροντα της τάξης που υπηρετεί δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για ...λεονταρισμούς.


Π. Θ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ