ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Μάη 2008
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: ΚΚΕ - ΚΝΕ
«Ανοίγουν» σήμερα οι εκδηλώσεις στο Μαίναλο

Σήμερα Παρασκευή αρχίζουν οι τριήμερες εκδηλώσεις στο Μαίναλο που διοργανώνει η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και η Οργάνωση Πελοποννήσου της ΚΝΕ με σύνθημα: «Στα ίχνη του ΔΣΕ, μαθαίνουμε την Ιστορία, αγωνιζόμαστε για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Υπερασπιζόμαστε τα δάση ως λαϊκή περιουσία, από τις φυσικές καταστροφές και την καπιταλιστική ανάπτυξη».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του «ΞΕΝΙΑ» στη Βυτίνα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 1η του Ιούνη και εντάσσονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και τη δράση του ΔΣΕ στο Μοριά και βιβλιοπωλείο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σήμερα Παρασκευή

-- 11 π.μ. Εξόρμηση στην αγορά της Μεγαλόπολης.

-- 5 μ.μ. Επίσκεψη στο χωριό του Πέρδικα, Βάγγο Μεγαλόπολης και ομιλία από την Γεωργία Αργυροπούλου, γραμματέα του ΝΣ Αρκαδίας της ΚΝΕ.

-- 6.30 μ.μ. Διαδήλωση στη Μεγαλόπολη. Ομιλία από τον Γιώργο Τάτση, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Πελοποννήσου της ΚΝΕ.

-- 8.30 μ.μ. Στο χώρο της κατασκήνωσης προβολή της ταινίας «Τα χρόνια της θύελλας».

-- Λαϊκό γλέντι.

Αύριο Σάββατο

-- 10 π.μ. Ανάβαση στο Μαίναλο και επίσκεψη στο «πέρασμα» των μαχητών του ΔΣΕ.

-- 12.30 μ.μ. Παρουσίαση του βιβλίου του Α. Καμαρινού στο Μαίναλο από τον Δ. Τζαβάρα, μέλος του Γραφείου Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου.

-- 8 μ.μ. Εκδήλωση για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και τη δράση του ΔΣΕ στο Μοριά, με προβολή DVD για το ΔΣΕ.

-- Ομιλία του Μ. Μαΐλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι.

-- Γλέντι με δημοτικό συγκρότημα.

Την Κυριακή 1/6

-- 11 π.μ. Εξορμήσεις - συγκεντρώσεις στη Δημητσάνα, με ομιλητή τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Στη Στεμνίτσα, με ομιλητή τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Στο Λεβίδι, με ομιλητή τον Θοδωρή Ρούνη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Στα Λαγκάδια, με ομιλητή τον Γιώργο Σιδέρη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στη Βυτίνα, με ομιλητή τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- 5 μ.μ. Ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης για την προστασία των δασών και των ορεινών όγκων. Ομιλητές:

  • Μ. Σκαρβέλης, διδάκτωρ, δασολόγος, ερευνητής.
  • Ν. Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Χρ. Γιαννόπουλος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηλείας, στέλεχος της ΠΑΣΥ.

-- 7.30 μ.μ. Συγκέντρωση - διαδήλωση στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Η Μπολιβαριανή Βενεζουέλα στον αγώνα

Κινηματογραφικό «ταξίδι» στο «Τριανόν» έως τις 2 Ιούνη

Από τη χτεσινή εκδήλωση στο Τριανόν. Ο πρέσβης της Βενεζουέλας Ροντρίγκο Τσάβες Σαμούδιο (δεξιά) ενώ συνομιλεί με τον Δ.Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Από τη χτεσινή εκδήλωση στο Τριανόν. Ο πρέσβης της Βενεζουέλας Ροντρίγκο Τσάβες Σαμούδιο (δεξιά) ενώ συνομιλεί με τον Δ.Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Το «ταξίδι» στον κινηματογράφο της Βενεζουέλας ξεκίνησε χτες το βράδυ με μια εκδήλωση που είχε άρωμα από τη Λατινική Αμερική. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα τις επόμενες μέρες να γνωριστούν με τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας και την ιστορία της. Στον κινηματογράφο «Τριανόν» θα προβληθούν 9 σπάνιες ταινίες και ντοκιμαντέρ για τη «Μπολιβαριανή επανάσταση», τον Ούγκο Τσάβες και τη Βενεζουέλα. Τις προβολές διοργανώνει η «NEW STAR» σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βενεζουέλας.

Πριν την εναρκτήρια προβολή, χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του κινηματογράφου μια εκδήλωση με ομιλία του Πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Ροντρίγκο Οσβάλντο Τσάβες Σαμούδιο. Στην ομιλία του σημείωσε ότι το αφιέρωμα αυτό απεικονίζει την πραγματικότητα που βιώνουν οι λαοί της Λατινικής Αμερικής και τους αγώνες τους. Σημείωσε ότι είναι ευκαιρία οι Ελληνες να γνωρίσουν τη Λατινική Αμερική και τους αγώνες των λαών της για την ανεξαρτησία τους. Να γνωρίσουν λαούς που εκμηδενίστηκαν από κάθε άποψη και δεν μπόρεσαν να παίξουν τον ιστορικό τους ρόλο. Μίλησε για τις εξεγέρσεις των Λατινοαμερικανών και σημείωσε πως οι λαοί δε σταματούν να αγωνίζονται και να μάχονται, τονίζοντας ιδιαίτερα το παράδειγμα της ηρωικής Κούβας. Στη συνέχεια είπε ότι στη Βενεζουέλα διερευνούν και ανιχνεύουν το δρόμο για το σοσιαλισμό που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, την οικονομία που θα υπηρετεί τον άνθρωπο, αντίθετα με αυτό που γίνεται στον καπιταλισμό. Τέλος, ανήγγειλε συνέχεια των εκδηλώσεων για τη Βενεζουέλα και μετά τις κινηματογραφικές προβολές.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Βελ. Κοσσυβάκης, διευθυντής της «NEW STAR» καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους. Μεταξύ αυτών αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Δ. Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, τον Ηλία Λέγγερη μέλος της ΚΕ, την Κική Μίχου μέλος της ΚΕΟΕ, τον Θ. Λιάπη μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τις πρεσβείες της Κούβας και της Αργεντινής, Πανεπιστημιακοί, ο αντιδήμαρχος Νίκαιας, Γ. Βαγενάς, ο Κουβανός συγγραφέας που βρίσκεται στην Ελλάδα, Ουλίσες Εστράδα Λεσκαϊγιέ, αντιπροσωπεία του ΣΥΝ και άλλοι.

Μετά την ομιλία του Πρέσβη, ακολούθησε συναυλία με παραδοσιακή μουσική της Βενεζουέλας που ερμήνευσε στο πιάνο ο Αλκης Κόλλιας. Μεταξύ των τραγουδιών που ακούστηκαν ήταν και το μελοποιημένο ποίημα του Ν. Εγγονόπουλου «Μπολιβάρ», για το οποίο μίλησε ο στιχουργός, Δ. Ιατρόπουλος. Η εκδήλωση τελείωσε με χορούς από τη Βενεζουέλα, ενώ ακολούθησε η προβολή της ταινίας «Μπολιβαριανή Βενεζουέλα, ο λαός στον αγώνα ενάντια στον 4ο παγκόσμιο Πόλεμο» του Μαρσέλο Αντράτε Αρεάσα.

Στη Λυκόρραχη Ιωαννίνων

Πολιτική εκδήλωση για τα 90χρονα του ΚΚΕ πραγματοποιούν την Κυριακή 8 Ιούνη στις 12 μ. στη Λυκόρραχη Ιωαννίνων (Γράμμος) η Επιτροπή Περιοχής ΒΔ Ελλάδας του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής ΒΔ Ελλάδας της ΚΝΕ. Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Κυπαρίσσι Γρεβενών

Την Κυριακή 8/6 πολιτική εκδήλωση στα πλαίσια των 90χρονων του ΚΚΕ πραγματοποιεί η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στις 11 το πρωί, στο Κυπαρίσσι Γρεβενών. Στη διάρκειά της θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του υποστράτηγου του ΔΣΕ Νίκου Θεοχαρόπουλου (Σκοτίδα). Θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, ενώ θα χαιρετίσει ο Χρήστος Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ. Στην εκδήλωση συμμετέχει η ΠΕΑΕΑ, που πραγματοποιεί εκδρομή στην περιοχή.

ΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Εκδήλωση στις φυλακές της Αίγινας

Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90 χρόνων του Κόμματος, 61 χρόνια μετά την πρώτη εκτέλεση κομμουνιστών στις φυλακές της Αίγινας, διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 1η του Ιούνη.

Στην κεντρική συγκέντρωση στο λιμάνι της Αίγινας, στις 10 π.μ., θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφικού υλικού. Στις 11.30 π.μ. θα γίνει εκδήλωση στο κενοτάφιο και στις 12.30 μ.μ. επίσκεψη - εκδήλωση στις φυλακές της Αίγινας. Αναχώρηση από Πειραιά στις 8 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στις ΚΟ της ΚΟΠ και στα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ