ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Μάη 2008
Σελ. /48
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Στις 19 Μάη 2008, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή έπειτα από οξύ έμφραγμα και κηδεύτηκε στις 21 Μάη από το Νεκροταφείο της Ραφήνας η ΣΟΦΙΑ ΣΥΡΟΥ γυναικολόγος - χειρουργός, το γένος Κωνσταντίνου Καραλή. Γεννήθηκε το 1939 στο χωριό Παρακάλαμος Ιωαννίνων από γονείς αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ. Με τον Εμφύλιο, η Σοφία Σύρου βρέθηκε στην Πολωνία και αργότερα στην Τασκένδη, όπου συναντήθηκε με την οικογένειά της. Εκεί τελείωσε ειδική Επαγγελματική Σχολή, σπούδασε και ειδικεύτηκε στη μαιευτική - γυναικολογία. Το 1958 παντρεύτηκε τον μηχανικό καθηγητή Γιώργο Σύρο και απέκτησαν δύο παιδιά: Την Ανατολή και τον Αποστόλη.

Η Σοφία εργάστηκε 17 χρόνια σε κεντρικό μαιευτήριο της Τασκένδης και με τον επαναπατρισμό της, το 1982 και ως το θάνατό της, στα μαιευτήρια «Ηρα» και «Μητέρα».

Στην τελευταία κατοικία της τη συνόδεψε πλήθος κόσμου, συγγενείς, συνάδελφοί της, οικογενειακοί φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι του συζύγου της. Χαιρετισμό απηύθυνε, εκ μέρους της ΠΕΑΦΕ η Μάχη Κούκουρα, η οποία τόνισε τη μεγάλη προσφορά της Σοφίας στον τομέα της ειδικότητάς της. Εκ μέρους της ΠΕΕΠΠ, ο πρόεδρός της Γρηγόρης Φώτου εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στον ύστατο χαιρετισμό του κατέληξε: «Εφυγε» από κοντά μας μια αξιόλογη επιστήμονας - γιατρός πάνω στην εκτέλεση του ευγενικού έργου της, πάνω στη δημιουργική δραστηριότητα και προσφορά. Ηταν μια ηρωίδα της δουλειάς, αλλά και αγαπητή σύζυγος, μητέρα και γιαγιά.

Στη μνήμη της Σοφίας Σύρου πρόσφεραν: Ο σύζυγός της Γιώργος Σύρος τα παιδιά και τα εγγόνια της 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ραφήνας, 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και 100 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ. Η μητέρα της Αντωνία Καραλή, η οικογένεια της αδελφής της Αλεξάνδρας Καραλή - Βεκύρη, οι οικογένειες των αδελφών της Βασίλη και Χαράλαμπου 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ και οι οικογένειες Μόσχου και Ελευθερίας Χουδελούδη, Βεατρίκης Κωστοπούλου, Κώστα και Ντόινας Διμπουρλιάγκα 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 70 ευρώ στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ.

  • Εκφράζουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας στους συγγενείς, συναδέλφους και φίλους της αγαπημένης μας συζύγου, μητέρας και γιαγιάς Σοφίας Σύρου, τους συναγωνιστές και φίλους του συζύγου της για τη συμπαράσταση στο βαθύ πένθος που μας βύθισε ο ξαφνικός και πρόωρος θάνατός της και την παρουσία τους στην κηδεία της, καθώς επίσης σε όλους που μας έστειλαν συλλυπητήρια από την Ελλάδα, τη Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν, την Ουγγαρία.

Η οικογένειά της



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ