ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Απρίλη 2000
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κλειστή η Π. Ράλλη στον Κηφισό

Κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η διασταύρωση της Π. Ράλλη με τη λεωφόρο Κηφισού, λόγω των οδικών έργων που εκτελούνται στην περιοχή. Η διασταύρωση θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 6π.μ. της Δευτέρας. Ετσι, οι οδηγοί που έρχονται από Νίκαια προς Αθήνα στη διασταύρωση με τη Λ. Κηφισού στρίβουν δεξιά και μπαίνουν στο ρεύμα της Κηφισού προς Πειραιά και στο φανάρι της Αγ. Αννας στρίβουν αριστερά, για να ακολουθήσουν το ρεύμα της Κηφισού στην άνοδο. Οι οδηγοί που κατευθύνονται από Αθήνα προς Νίκαια ακολουθούν την Π. Ράλλη και στη διασταύρωση με τη Λ. Κηφισού στρίβουν δεξιά στο ρεύμα προς Λαμία και στη συνέχεια κατευθύνονται στη Νίκαια μέσω Λ. Καβάλας.

Αντιδρούν στην ίδρυση Τμήματος Βιοτεχνολογίας

Την αντίθεσή της στην ίδρυση Τμήματος Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκφράζει με ανακοίνωσή της η Οικολογική Κίνηση Τρικάλων, υποστηρίζοντας ότι η ίδρυση του συγκεκριμένου τμήματος έχει σαν σκοπό τη δημιουργία επιστημόνων στην υπηρεσία των πολυεθνικών βιοτεχνολογικών εταιριών MONSANTO, NOVARTIS κλπ.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Οικολογική Κίνηση Τρικάλων, στόχος των παραπάνω πολυεθνικών κολοσσών είναι η διείσδυσή τους στον ελληνικό χώρο, με τη μέθοδο μάλιστα της δημιουργίας επιστημόνων, οι οποίοι, προκειμένου να μη μείνουν άνεργοι «θα αποτελέσουν το υποκατάστημα διακίνησης υπερατλαντικών "ερευνητικών προϊόντων" γενετικής μηχανικής».

Στην κατεύθυνση αυτή - όπως μας ενημερώνει η Οικολογική Κίνηση Τρικάλων - ένα μήνα πριν την ανακοίνωση της ίδρυσης του Τμήματος είχαν επισκεφτεί τη Θεσσαλία δύο Αμερικανοί καθηγητές βιοτεχνολογίας (για τους οποίους στην ανακοίνωση αφήνονται αιχμές για τη μορφή σύνδεσής τους με τις μεγάλες εταιρίες βιοτεχνολογίας και γενετικής μηχανικής) οι οποίοι και διενήργησαν ημερίδα για το θέμα. Μάλιστα - υπογραμμίζει η Οικολογική Κίνηση Τρικάλων - για πρώτη φορά το καινούριο βιβλίο Βιολογίας της Γ' Λυκείου, αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της διδακτέας ύλης μονομερώς στη Βιοτεχνολογία.

Μετά την επίσκεψη, πάντως, των δύο Αμερικανών καθηγητών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανακοίνωσε την ίδρυση του συγκεκριμένου τμήματος, όταν - όπως τονίζει η Οικολογική Κίνηση Τρικάλων - «πρόσφατα όλες οι έρευνες σε Αμερική και Ευρώπη επιβεβαίωσαν όχι μόνο τον κίνδυνο από τη βιοτεχνολογία, αλλά και τη μεγάλη αυταπάτη των κοινωνικοοικονομικών πλεονεκτημάτων της για τη γεωργία και την ιατρική», όπως ισχυρίζονται οι υποστηρικτές της.

Δείτε στην τηλεόραση του «902»

Παρακολουθήστε στην τηλεόραση του «902»:

Σήμερα, Κυριακή :

  • Στις 12.00 «ΕΝ...ΤΥΠΟΣ...ΕΙΣ της Κυριακής». Ο Μ. Χάρος φιλοξενεί τον καθηγητή Πανεπιστημίου και βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Χουρμουζιάδη. Σχολιάζουν και καυτηριάζουν την επικαιρότητα όπως αυτή αποτυπώνεται στα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.
  • Στις 21.45 τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Β' Εθνικής κατηγορίας Καλλιθέα - Αγιος Νικόλαος.

Αύριο, Δευτέρα :

  • Στις 23.15 «Παρουσίες». Καλεσμένη της εκπομπής η ερμηνεύτρια Νάντια Καραγιάννη. Μιλάει για τα πρώτα της βήματα στο χώρο της μουσικής, σαν ερμηνεύτρια δημοτικού τραγουδιού, τη μετέπειτα πορεία της στο έντεχνο, αλλά και για το σημερινό ελληνικό τραγούδι και τα σχέδιά της.
Αντιστασιακοί εκπαιδευτικοί

Η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών (ΚΑΕ) πραγματοποιεί Γενική Απολογιστική Συνέλευση για τα μέλη της και τους συγγενείς των μη ζώντων μελών της, την Πέμπτη 20-4-2000 στις 10 π.μ., στην αίθουσα της ΠΕΑΕΑ της οδού Λυκούργου 10 - 4ος όροφος (είσοδος από τη στοά). Επίσης, μπορούν να πάρουν μέρος και να γίνουν μέλη ο κάθε εκπαιδευτικός που ενδιαφέρεται. Για όσα από τα μέλη δεν μπορούν να προσέλθουν, για λόγους υγείας, και να ψηφίσουν, αυτό μπορεί να γίνει με αντιπρόσωπό τους και γραπτή εξουσιοδότησή τους. Υποψήφιοι για το ΔΣ μπορούν να είναι όλα τα μέλη της ΚΑΕ.

Προσφέρουν στο ΚΚΕ
  • Η Πόπη Ε. προσφέρει 50 δολάρια, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Κοκκινιάς.
  • Οι Παναγιώτης και Ευθυμία, άντιστασιακοί, προσφέρουν 50 δολάρια, μέσω ΚΟΒ Νεάποπλης
  • Οι αντιστασιακοί Κ.Δ. και Γ.Π. προσφέρουν 40.000 δρχ.
  • Ο Ι.Θ.Γ.Κ. προσφέρει 100.000 δρχ. στη ΝΕ Εύβοιας για το 16ο Συνέδριο
  • Η Λαμπρινή Χατζηδαμιανίδου από τη Γερακώνα Κιλκίς προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Γουμένισσας, 5.000 δρχ.
  • Ο Ιωάννης Λαμπρής πολιτικός μηχανικός προσφέρει 100.000 δρχ.
  • Ο Γιάννης Α. Προμπονάς προσφέρει 50.000 δρχ. στη μνήμη του θείου του ΜΑΝΩΛΗ Γ.ΠΡΟΜΠΟΝΑ, που πέθανε στις 4 Απρίλη 2000.
  • Οι φίλοι του ΚΚΕ από την Αδελαΐδα της Ν. Αυστραλίας συγκέντρωσαν και πρόσφεραν 1.420 δολάρια Αυστραλίας και εύχονται στο ΚΚΕ να πρωτοστατεί πάντα στους αγώνες, να μάχεται και να δυναμώνει.
  • Ο Γιώργης και η Ντίνα Αναγνωστοπούλου προσφέρουν 26.700 δρχ.
  • Μέσω ΚΟΒ Κορυδαλλού πρόσφεραν: Χρήστος Στεκουλέας και Θεολόγος Ευδοκιμίδης από 10.000, δύο οπαδοί του ΚΚΕ 10.000 δρχ. και Απόστολος Καλιάκος 5.000 δρχ.
  • Ο Ευάγγελος Μποχατζιάρ από την Πάτρα προσφέρει 10.000 δρχ.
Εκκληση της «Δημοκρατικής Μέριμνας»

Για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών των γιορταστικών ημερών του Πάσχα, η «Δημοκρατική Μέριμνα» διοργανώνει και φέτος την καθιερωμένη πασχαλινή οικονομική εξόρμηση και καλεί κάθε δημοκράτη να συνεισφέρει.

Στην ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Μέριμνα» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Πραγματοποιώντας και φέτος την πασχαλινή μας οικονομική εξόρμηση, προς άντληση πόρων για την ενίσχυση των θυμάτων πολιτικών διώξεων που περιθάλπουμε, απευθυνόμαστε πάλι σε σας, που χρόνια τώρα ενισχύετε την προσπάθειά μας.

Οπως σας είναι γνωστό, από την πολύχρονη επαφή μας μαζί σας υπάρχουν ακόμα πολλοί αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης, αλλά και άλλα θύματα πολιτικών διώξεων, που κατά τη διάρκεια των πολύχρονων αγώνων τους έχασαν τις δουλιές τους και την υγεία τους, με συνέπεια σήμερα - όσο απίστευτο κι αν φαίνεται αυτό - να στερούνται κάθε πόρου ζωής και ασφαλιστικής κάλυψης και να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης σε βαθιά πλέον γεράματα».

ΣΗΜ.: Προσφορές γίνονται δεκτές στα γραφεία του Σωματείου μας (Ακαδημίας 78, τηλ. 3822.776) και στην Εθνική Τράπεζα στο λογαριασμό 129/480210/14.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ