ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Ιούνη 2008
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΤΕΛΙΚΟΙ
Ηταν θέμα θέλησης

Εχοντας το τελευταίο ραντεβού εντός του... οίκου του ο Παναθηναϊκός δεν είχε σκοπό να χαλάσει τη γιορτή για το φετινό τίτλο του πρωταθλητή. Ο οποίος από χτες του ανήκει (και πάλι όπως πέρσι) αφού επικράτησε του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με 90-76 και έφθασε τις τρεις νίκες έναντι δυο των αντιπάλων τους. Οπλο των «πρασίνων» για άλλη μια φορά στη σειρά των τελικών, αποτέλεσε η εμφάνισή τους σε ένα σημαντικό σημείο του παιχνιδιού, περίπου στα μισά της τρίτης περιόδου, όταν άρχισαν να γέρνουν την πλάστιγγα του αγώνα υπέρ τους. Μέχρι τότε τα πάντα θεωρούνταν αμφίρροπα και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 25` τέσσερις φορές οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 10 πόντους διαφορά (10-0 στο 3`, 15-5, 33-23) και μια φορά με 11 (45-34) και ισάριθμες ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Παρ' όλα αυτά, στα τελευταία λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου τα πράγματα άλλαξαν με την ομάδα του Ομπράντοβιτς αυτή τη φορά να βρίσκει αντιστάσεις στην αντεπίθεση των φιλοξενούμενων (οι τελευταίοι είχαν μειώσει σε 48-46). Η κούραση των «ερυθρολεύκων» από το συνεχές κυνήγι του σκορ, με συνέπεια την κακή εμφάνιση στην άμυνα ζώνης, η αποβολή του Πρίντεζη που αποδυνάμωσε την ομάδα κάτω από τη ρακέτα, σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων και την ευστοχία στην επίθεση (Γιασικεβίτσιους, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης) ανέβασαν τη διαφορά στους 15 πόντους (65-50 στο 30`). Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι (67-61) ωστόσο οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν κινδύνευσαν μέχρι το τέλος.

  • Το παιχνίδι διακόπηκε 6`` πριν τη λήξη όταν από ρίψη αντικειμένων προς τον πάγκο του ο Ολυμπιακός αποχώρησε προσωρινά από τον αγωνιστικό χώρο
  • Την τρίτη θέση της βαθμολογίας και παράλληλα την έξοδό του στην Ευρωλίγκα της νέας χρονιάς εξασφάλισε χθες ο Πανιώνιος που στον 5ο αγώνα για το μικρό τελικό νίκησε στο Ελληνικό το Μαρούσι με 88-74, φτάνοντας τις τρεις νίκες (αν και αρχικά είχε υποστεί δυο ήττες).
ΕΘΝΙΚΗ
«Ετοιμοι στην πρεμιέρα»

Τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος και οι συμπαίχτες του θα παρουσιαστούν όπως πρέπει, με την έναρξη των αγώνων, εξέφρασε χτες - μεταξύ άλλων - ο Κ. Κατσουράνης. «Θα είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πρώτη αντίπαλο της Εθνικής, τη Σουηδία. «Εχει παίκτες αξίας που παίζουν σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Τους έχουμε παρακολουθήσει τόσο μεμονωμένα όσο και ως ομάδα. Θα τους ξαναδούμε σε DVD με τον προπονητή ώστε να μελετήσουμε κάθε λεπτομέρεια και μέχρι τη σέντρα του αγώνα θα είμαστε έτοιμοι».

Από την πλευρά του ο Ν. Σπυρόπουλος, συμφώνησε με τον συμπαίχτη του και πρόσθεσε: «Το παιχνίδι με την Αρμενία δεν ήταν από τα καλά μας. Αλλά μέχρι την Τρίτη θα είμαστε έτοιμοι για τη Σουηδία. Την ξέρουμε καλά αλλά πιστεύω ότι στο επίπεδο που έχει φτάσει η ελληνική ομάδα το αποτέλεσμα του αγώνα θα εξαρτηθεί από το πώς θα παίξουμε εμείς». Οσο για την προετοιμασία, συνεχίζεται σε χαμηλότερους ρυθμούς. Δε λείπουν βέβαια τα μικροπροβλήματα αλλά οι αρμόδιοι (ιατρικό τιμ) δεν εκφράζουν ανησυχία εκτιμώντας ότι το αργότερο ως την Παρασκευή άπαντες θα είναι υγιείς.

EURO 2008
Η συνήθης... κερδοφόρα «τρομολαγνεία»

Σιγά μην έλειπε... Το φάντασμα της ισλαμικής οργάνωσης «Αλ Κάιντα» και οι φόβοι για τρομοκρατική επίθεση πριν από μια σπουδαία διεθνή αθλητική διοργάνωση έκανε την εμφάνισή του και φέτος, πιστό στο ραντεβού που τα τελευταία χρόνια μοιάζει... καθορισμένο. Ετσι υπό αυτό το σκηνικό ζουν πλέον οι διοργανωτές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε Αυστρία/Ελβετία. Μάλιστα συγκεκριμένες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο αναπαράγουν απειλητικά μηνύματα της ισλαμικής οργάνωσης που αφορούν το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού και οι αρχές ασφαλείας των δύο χωρών, θέλοντας και μη, βρίσκονται σε εγρήγορση. Οπως παραδέχτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα «La Liberte» εκπρόσωπος της ελβετικής ομοσπονδιακής αστυνομίας «το ποδοσφαιρικό τουρνουά αποτελεί στόχο του ισλαμικού τρομοκρατικού δικτύου».

Θυμίζουμε πως αντίστοιχο φαινόμενο τρομοκρατικής φοβίας είχε παρατηρηθεί και πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, αλλά και την προηγούμενη διοργάνωση του EURO στην Πορτογαλία την ίδια χρονιά, όπως και κατά το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γερμανία, το καλοκαίρι του 2006. Αποτέλεσμα ήταν τα μέτρα ασφαλείας να εντατικοποιηθούν και τα πάντα να θυμίζουν πολεμικές επιχειρήσεις... Κοινός παρονομαστής βέβαια όλων αυτών είναι τα τεράστια ποσά που δαπανούνται για τα σύστημα ασφάλειας, με κερδισμένες πάντα τις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Φουντώνουν τα σενάρια

Φουντώνουν τα μεταγραφικά σενάρια στον Ολυμπιακό, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ενδιαφέρον προς το πρόσωπο του Κροάτη επιθετικού της Βέρντερ Βρέμης Ιβάν Κλάσνιτς. Περίπτωση που θεωρείται πάντως ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς για τον παίκτη έχουν ενδιαφερθεί αρκετές ομάδες, όπως οι Σέλτικ, Ρέιντζερς και Μπεσίκτας.

  • Μπορεί να αποτελεί μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ, ωστόσο ο Αγγελος Μπασινάς ίσως παραμείνει... ξενιτεμένος, εάν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για πρόταση που του έγινε από τη γερμανική Αϊντραχτ για συμβόλαιο 2+1 χρόνων με ετήσιες απολαβές περίπου 900 χιλ. ευρώ. Πρόταση η οποία καλύπτει τον Ελληνα παίκτη.
  • Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει υπάρξει κάποιο φως στην υπόθεση ανεύρεσης προπονητή για τον Παναθηναϊκό. Οι υπεύθυνοι της ομάδας ολοκλήρωσαν τις συζητήσεις με κάποιους τεχνικούς που βρίσκονται στη λίστα ενδιαφέροντος και αναμένεται να παρθούν αποφάσεις.
ΒΟΛΕΪ
Στη μάχη των προκριματικών

Για το Τελ Αβίβ αναχωρεί σήμερα, η Εθνική γυναικών του βόλεϊ, ώστε να λάβει μέρος στον Α΄ γύρο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2009. Οι «γαλανόλευκες» μετέχουν στον 6ο όμιλο, μαζί με τις Τουρκία, Ισραήλ και Μαυροβούνιο.

Στην αποστολή, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Νικολάκης, έχει συμπεριλάβει τις Κουτουξίδου, Φραγκιαδάκη, Ντουμιτρέσκου, Μυλωνά, Τζανακάκη (Παναθηναϊκός), Βλάχου, Κιόση, Καλαϊντζίεβα, Χατζηνικολάου (Ολυμπιακός), Δρούγκα, Τσίμα (Μαρκόπουλο), Δίρβα (Ηρακλής Κηφισιάς).

Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων: (6/6) Τουρκία - ΕΛΛΑΔΑ, Μαυροβούνιο - Ισραήλ. (7/6) Μαυροβούνιο - Τουρκία, Ισραήλ - ΕΛΛΑΔΑ. (8/6) Ελλάδα - Μαυροβούνιο, Ισραήλ - Τουρκία. Τα παιχνίδια του Β΄ γύρου θα διεξαχθούν από 13 έως 15 Ιούνη στα Γιαννιτσά. Η ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση προκρίνεται απευθείας στην τελική φάση και η δεύτερη θα διεκδικήσει το εισιτήριο σε μπαράζ.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Για τη Σαραγόσα (Ισπανία) αναχωρεί σήμερα η Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, όπου το Σάββατο (7/6) αντιμετωπίζει την Ισπανία. Πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2009, που θα διεξαχθεί στην Κροατία. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Νίκος Μάντζος, ζήτησε από τους διεθνείς «πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση. Η δουλειά μας συνεχίζεται μέχρι το τελευταίο λεπτό». Την αποστολή στελεχώνουν οι Τσιλιμπάρης, Κότσιφας, Παπαδόπουλος, Ζαραβίνας, Σανίκης, Μπαλωμένος, Κοτελίδας, Βακάλης, Αλβανός, Ριγανάς, Καρυπίδης, Σαμαράς, Κοκολοδημητράκης, Μαστρογιάννης, Χαλκίδης, Βασιλάκης.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Πόρτα... στην Πόρτο

H ΟΥΕΦΑ απέβαλε τελικά την Πόρτο από την επόμενη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ (περιόδου 2008-2009), εξαιτίας του σκανδάλου στημένων αγώνων στο οποίο αποκαλύφθηκε ότι εμπλέκεται η ομάδα του λιμανιού. Οι «δράκοι» κατηγορούνται για το «στήσιμο» δύο αγώνων του πορτογαλικού πρωταθλήματος τη σεζόν 2003-04. Μάλιστα εξαιτίας του γεγονότος αυτού η Πόρτο τιμωρήθηκε από την πορτογαλική ομοσπονδία με αφαίρεση έξι βαθμών, ενώ τώρα έρχεται και ο «πέλεκυς» της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Εξάλλου το δρόμο εκτός διοργάνωσης αναμένεται να ακολουθήσει και η ΤΣΣΚΑ Σόφιας, εξαιτίας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, αφού δεν της χορηγεί άδεια η βουλγαρική ομοσπονδία. Μάλιστα εάν συμβεί αυτό κανονικά η δεύτερη ομάδα του βουλγαρικού πρωταθλήματος θα πρέπει να πάρει τη θέση της, ωστόσο κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κερδισμένη ίσως είναι η Μίλαν. Και αυτό γιατί αν και δεν έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της μέσω το Καμπιονάτο, βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία των συλλόγων και ίσως προτιμηθεί από την ΟΥΕΦΑ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ