ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Ιούνη 2008
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ στο πλευρό του πακιστανικού λαού

Συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με Πακιστανούς νομικούς και εκπροσώπους της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των δικηγορικών συλλόγων και των δικαστικών του Πακιστάν είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στον Περισσό, προκειμένου να ενημερωθεί για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και τις εξελίξεις μετά τις τελευταίες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, αλλά και την καθαίρεση με πραξικοπηματικές ενέργειες, από το καθεστώς του Περβέζ Μουσάραφ, όσων δικαστών αντιτίθενται στην πολιτική του, ζητώντας αποκατάσταση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και ελευθεριών του πακιστανικού λαού.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη συνάντηση ανέφερε: «Συναντηθήκαμε με αντιπροσωπεία των δικηγορικών συλλόγων και των δικαστών του Πακιστάν, που βρίσκονται στην Ελλάδα προσκεκλημένοι του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Αφού τους ακούσαμε, εκφράσαμε την πλήρη συμπαράστασή μας στο αίτημα που υπάρχει σήμερα στη χώρα και που δεν εκφράζεται, όπως πιστεύουμε, από δικαστές και δικηγόρους, αλλά ευρύτερα από το λαό, για την επάνοδο στη θέση τους των διωγμένων πολιτικά δικαστών, αλλά και τη διερεύνηση στο Πακιστάν χιλιάδων ανθρώπων που χάθηκαν στις συνθήκες της χούντας του Μουσάραφ. Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε στο Εθνικό Κοινοβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να υπάρξει ευρύτερη πολιτική στήριξη στο λαό του Πακιστάν, στο δημοκρατικό κίνημα της χώρας, για την αποκατάσταση των αδικιών που το καθεστώς Μουσάραφ έχει κάνει. Θα επιδιώξουμε αν θέλετε και επίσκεψη στο Πακιστάν για να βρεθούμε αλληλέγγυοι στους ανθρώπους που συνεχίζουν να αγωνίζονται και μετά τις εκλογές που έγιναν στη χώρα αυτή».

Ο Χαμίντ Χαν, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ανώτατου Δικηγορικού Συμβουλίου του Πακιστάν, ευχαρίστησε την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την αλληλεγγύη της και το ενδιαφέρον που δείχνει για τα προβλήματα του πακιστανικού λαού, ξεχωρίζοντας αυτή τη συνάντηση από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Υπογράμμισε τη σημασία της υπόσχεσης για αποστολή του Κόμματος στο Πακιστάν και την έγερση του θέματος στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συνέδεσε δε την επικράτηση της δικτατορίας του Π. Μουσάραφ με τις απαγωγές των χιλιάδων Πακιστανών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, υπογραμμίζοντας ότι ο στόχος ήταν οι εξαφανίσεις να παραμείνουν μυστικές και ανεξιχνίαστες, ζητώντας συνδρομή και σε αυτό το θέμα.

Ο Μοχάμεντ Ασλάμ Σιντού, αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου του Πουντζάμπ, ευχαρίστησε και αυτός το ΚΚΕ για τη στήριξη και ζήτησε αποκατάσταση της έννομης τάξης στο Πακιστάν, με πτώση της χούντας και επιστροφή των αποπεμφθέντων δικαστών στις θέσεις τους.

Με αντιπροσωπεία του Κόμματος Εργατών της ΛΔ της Κορέας

Η Αλέκα Παπαρήγα ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό με αντιπροσωπεία του Κόμματος Εργατών από τη ΛΔ της Κορέας, με επικεφαλής τον Κιμ Ταε Γιουνγκ, υφυπουργό και αναπληρωτή υπεύθυνο για τις διεθνείς σχέσεις του κόμματος.

Στη διάρκεια των συζητήσεων η αντιπροσωπεία από τη ΛΔ Κορέας ευχαρίστησε για τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων και για τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα της ΛΔ Κορέας για ανεξαρτησία, ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμό.

Υπογράμμισε, επίσης, τη μεγάλη εκτίμησή της για τη συνεισφορά του ΚΚΕ στο διεθνές κομμουνιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του Κόμματος Εργατών αναφέρθηκε στις σχέσεις μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών, οι οποίες μετά από μια πορεία εξομάλυνσης βρίσκονται και πάλι σε φάση όξυνσης ως συνέπεια των επεμβάσεων των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Η αντιπροσωπεία διαβεβαίωσε ότι η ΛΔ Κορέας δε θα παραιτηθεί από την πορεία της και θα επιμείνει σε μια πολιτική ειρήνης, φιλίας και ανεξαρτησίας, ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Επίσης, ενημέρωσε για τις προσπάθειες στους τομείς της οικονομικής ανάπτυξης, του βιοτικού επιπέδου, της υγείας και άλλους που γίνονται στη χώρα ενόψει και των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΛΔ Κορέας.

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να συμβάλει στη διεθνή αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της ΛΔ Κορέας και ενημέρωσε σχετικά με τη δουλειά του Κόμματος στα ζητήματα του σοσιαλισμού, του ευρωπαϊκού και διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Προσκάλεσε αντιπροσωπεία του Κόμματος Εργατών της ΛΔ Κορέας να πάρει μέρος στο Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ και στο 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Στην αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ συμμετείχαν ακόμα ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ και ο Μπ. Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Με την Πανελλήνια Ενωση ΡΟΜ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ενωσης Ελλήνων ΡΟΜ, σήμερα Παρασκευή 6 Ιουνίου και ώρα 13:00. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό.

Εκδήλωση για το «Κάστρο του Υμηττού»

Εκδήλωση αφιερωμένη στο «Κάστρο του Υμηττού» και στην αντοχή, στην προσφορά και τις θυσίες του ΚΚΕ στους αγώνες του λαού, διοργανώνουν η Νοτιοανατολική Αχτίδα της ΚΟΑ του ΚΚΕ και οι ΤΟ Ν/Α και Κ/Α Συνοικιών της ΚΝΕ, την Τετάρτη 11/6, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Υμηττού. Θα μιλήσει ο Β. Τασούλας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ, θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι της ΚΝΕ και της ΠΕΑΕΑ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ακόμα μουσικό και λογοτεχνικό αφιέρωμα στους τρεις ΕΠΟΝίτες του Κάστρου και θα κλείσει με πορεία μέχρι το Κάστρο όπου θα υπάρξει σύντομη τελετή.

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΕΑΜ - ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΚΕ
Εκδήλωση στην Καλλιθέα

Εκδήλωση τιμής στα 90 χρόνια του ΚΚΕ διοργανώνει η Αχτίδα Νοτίων Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ την Τετάρτη 11/6, στις 7 μ.μ. στο Λασκαρίδειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλλιθέας (Λασκαρίδου και Φιλαρέτου), με θέμα: «Παράνομο Τυπογραφείο του ΕΑΜ - Παράνομος Τύπος του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση - δρώμενο από την ΚΝΕ σχετικά με το ιστορικό της λειτουργίας του παράνομου τυπογραφείου του ΕΑΜ και τον παράνομο Τύπο του ΚΚΕ. Παρέμβαση από εκπρόσωπο της ΠΕΑΕΑ και μουσικό πρόγραμμα.

Στο Κυπαρίσσι Γρεβενών

Την Κυριακή 8/6, η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική εκδήλωση, στο πλαίσιο των 90χρονων του ΚΚΕ, στις 11 το πρωί, στο Κυπαρίσσι Γρεβενών. Στη διάρκειά της θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του υποστρατήγου του ΔΣΕ Νίκου Θεοχαρόπουλου (Σκοτίδα). Θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ θα χαιρετίσει ο Χρήστος Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ. Στην εκδήλωση συμμετέχει η ΠΕΑΕΑ, που πραγματοποιεί εκδρομή στην περιοχή.

Στη Λυκόρραχη Ιωαννίνων

Πολιτική εκδήλωση για τα 90χρονα του ΚΚΕ πραγματοποιούν την Κυριακή 8 Ιούνη, στις 12 μ., στη Λυκόρραχη Ιωαννίνων (Γράμμος), η Επιτροπή Περιοχής ΒΔ Ελλάδας του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής ΒΔ Ελλάδας της ΚΝΕ. Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, διοργανώνει στις 8 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία, πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, με θέμα την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία.

-- Κλιμάκιο της ΚΟ Κιλκίς, με την Σοφία Καλαντίδου, θα περιοδεύσει: Στις 9.30 π.μ. στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς, στις 10.30 π.μ., στο Νοσοκομείο Κιλκίς και στις 2 το μεσημέρι στο Βαφείο - Κλωστήριο «Φάρμπετεξ».

-- Στο Κέντρο Υγείας Σπάτων στις 9.30 π.μ. και στη συνέχεια στο ΙΚΑ Σπάτων στις 11 π.μ. θα περιοδεύσει Γιάννης Γκιόκας.

-- Στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τις γυναίκες στη Σκιάθο, (αίθουσα εκδηλώσεων στο Μπούρτζι). Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά.

-- Η Διαμάντω Μανωλάκου θα περιοδεύσει στις 6.30 π.μ., στους λιμενεργάτες του ΟΛΠ.

-- Στις 7 π.μ. στον ΟΤΕ Χαριλάου θα περιοδεύσει ο Θόδωρος Κυριακίδης.

-- Στις 7 π.μ., στον ΟΤΕ Σταυρούπολης θα περιοδεύσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

-- Στις 12 μ., στο Ψυχιατρείο, θα περιοδεύσει ο Γιάννης Ζιώγας. Σε συγκέντρωση που θα γίνει στο χώρο, θα παρουσιάσει τις θέσεις του Κόμματος για την Υγεία.

Την Κυριακή

-- Η Αχτίδα Υπηρεσιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Η Κομμουνιστική Διεθνής» στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ, Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Κύριλλος Παπασταύρου.

-- Η Διαμάντω Μανωλάκου, στις 11 π.μ., θα συμμετάσχει στη μαζική εξόρμηση που θα πραγματοποιήσουν οι κομματικές οργανώσεις της Α΄ Πειραιά στις παραλίες του Πειραιά (Βοτσαλάκια - Πασαλιμάνι).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ