Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10105

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ενενήντα χρόνια προσφοράς στην Παιδεία

Η ιστορία των εκπαιδευτικών ιδεών και αγώνων στη χώρα μας από την ίδρυση του ΚΚΕ, το 1918, μέχρι τις μέρες μας, συμπορεύεται και σε κάποιο βαθμό ταυτίζεται με την εκπαιδευτική πολιτική του Κόμματός μας.

Η αδιάκοπη, ακόμα και σε αφάνταστα δύσκολες συνθήκες, πάλη του Κόμματός μας για την υλική και πνευματική ανύψωση της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεσμένων στρωμάτων, για την απόσπασή τους από την επιρροή της αστικής ιδεολογίας, σηματοδοτεί τη φυσιογνωμία του. Γιατί η ανύψωση αυτή είναι μέσο και σκοπός, συστατικό στοιχείο της ιδεολογίας και της επαναστατικής συγκρότησης του ΚΚΕ. Μιας συγκρότησης με ρίζες βαθιές, που αξίζει να υπενθυμίσουμε τις σπουδαιότερες στιγμές που τη διαμόρφωσαν.

Χίος. Ακούραστη δασκάλα η Μαίρη-Λου. Εβγαλε δασκάλες, μεταφράστριες, διερμηνείς... Οι δύο γυναίκες εξόριστες δεξιά φυλάγουν «τσίλιες

ΣΥΛ. ΠΟΛ. ΕΞΟΡΙΣΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Χίος. Ακούραστη δασκάλα η Μαίρη-Λου. Εβγαλε δασκάλες, μεταφράστριες, διερμηνείς... Οι δύο γυναίκες εξόριστες δεξιά φυλάγουν «τσίλιες

ΣΕΛ.  11   -   14


Διεκδικώντας το αυτονόητο...

400 εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, στις 26 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, απεργούν και κατεβαίνουν στο δρόμο - ενώ από σήμερα προχωρούν σε πολύμορφες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.


ΣΕΛ.  24
ΜΟΥΣΙΚΗ
Με φωτιά και με μαχαίρι, πάντα ο κόσμος προχωρά

Συζήτηση με τον Σταμάτη Κραουνάκη, με αφορμή την παράσταση «Χ ΣΚΗΝΗΣ - Αυτά που 'καψαν το σανίδι».


ΣΕΛ.  4   -   5
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μαχητής και εκτός γηπέδων

Ο Λιλιάν Τιράμ ρέκορντμαν συμμετοχών στην Εθνική Γαλλίας καταθέτει μια διαφορετική άποψη ψυχής κόντρα στο πολιτικό κατεστημένο και το ρατσισμό στη χώρα του.


ΣΕΛ.  15
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
«Φοίνικας του Αρη»

Σε αναμονή των αναλύσεων από τα δείγματα εδάφους που συλλέγει η διαστημική άκατος.


ΣΕΛ.  7
ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ
«Πολιτιστική» ομογενοποίηση της Μεσογείου

ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ