ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΑΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εγκαταλειμμένο το Δημοτικό Στάδιο

Εγκαταλειμμένο και επικίνδυνο για τους αθλούμενους έχει αφεθεί από τους υπεύθυνους το Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης, χώρος άθλησης ο οποίος εξυπηρετεί τον πληθυσμό όλων των Βορειοδυτικών Συνοικιών της Θεσσαλονίκης.

Σε έναν από τους πιο πυκνοκατοικημένους δήμους της χώρας, με ελάχιστους ελεύθερους χώρους, το συγκεκριμένο στάδιο, εκτός από χώρος άθλησης, χρησιμοποιείται και ως χώρος αναψυχής και περιπάτου, ενώ καθημερινά τον επισκέπτονται 1.500 κάτοικοι. Σ' αυτόν τον αριθμό, το τελευταίο διάστημα, έρχονται να προστεθούν και οι εκατοντάδες των μαθητών οι οποίοι προετοιμάζονται για την εξέτασή τους στα αθλήματα που δίνονται ως ειδικά μαθήματα για την εισαγωγή στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και στα ΤΕΦΑΑ, συναντώντας πρόσθετα προβλήματα.

Σύμφωνα με τον προπονητή Γιάννη Σαρακηνό, ο μοναδικός χώρος άθλησης που υπάρχει για τις ανάγκες των χιλιάδων κατοίκων των -κατεξοχήν- εργατικών συνοικιών της πόλης, παρουσιάζει εικόνα εγκαταλειμμένου εργοταξίου και εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τους αθλητές αλλά και τον κόσμο που χρησιμοποιεί το στάδιο ως χώρο αναψυχής.

Σπασμένα εμπόδια, πεσμένα εδώ κι εκεί, κακοτεχνίες στο ταρτάν, πάσσαλοι πρόχειρα τοποθετημένοι για να οριοθετούν τον ποδοσφαιρικό αγωνιστικό χώρο, ακόμα και γεωργικά μηχανήματα(!) που χρησιμοποιούνται για τη φροντίδα του αγωνιστικού χώρου και βρίσκονται παρατημένα δίπλα σ' αυτόν, συνθέτουν ένα σκηνικό ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Εκτός από το συνωστισμό στους διαδρόμους με τους περιπατητές, έχουν να αντιμετωπίσουν κακοτεχνίες στο ταρτάν, σκάμμα χωρίς άμμο, κατεστραμμένες βαλβίδες ρίψεων, χωρίς ακτίνα ασφαλείας και γενικότερη έλλειψη αθλητικών υποδομών.

Το ζήτημα ανέδειξε με παρέμβασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Νεάπολης», διεκδικώντας ισότιμη κάλυψη των αναγκών όλων των πολιτών για άθληση και αναψυχή, με πρόσβαση σε ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Οι πολλοί και οι... ελάχιστοι

Βρισκόμενες σε τελείως διαφορετική κατάσταση, Γερμανία και Τουρκία (21.45, ΝΕΤ) ετοιμάζονται σήμερα το βράδυ να ριχτούν στη μάχη του πρώτου ημιτελικού για το φετινό EURO, που θα κρίνει τον ένα φιναλίστ για τον τελικό της Κυριακής.

Οι δυο αντίπαλοι μέχρι τώρα έχουν παρουσιάσει τελείως διαφορετική αγωνιστική εικόνα στην πορεία τους μέχρι εδώ. Ωστόσο, όσες διαφορές είχαν εντός αγωνιστικού χώρου, άλλες τόσες είναι και αυτές που υπάρχουν λίγο πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση, με τον Γερμανό ομοσπονδιακό προπονητή Γιοακίμ Λεβ να έχει έτοιμους όλους τους παίκτες (και ο Φριγκς ξεπέρασε τον τραυματισμό του), ενώ ο αντίστοιχος της Τουρκίας, Φετίχ Τερίμ, μόλις και μετά βίας να συμπληρώνει ενδεκάδα... Σχεδόν όλα τα βασικά ατού της τουρκικής ομάδας θα είναι απόντα από αυτό το κρίσιμο παιχνίδι, είτε λόγω τιμωρίας είτε λόγω τραυματισμών. Πρόκειται για τους Βολκάν, Τουντσάι, Εμρέ, Αρντά, Νιχάτ Καχβετσί, Μετίν, Μπελόζογλου, Τσετίν. Ωστόσο ο ίδιος ο ομοσπονδιακός τεχνικός δε χάνει την αισιοδοξία του. Πάντως ο Γιοακίμ Λεβ ζήτησε προσοχή, αφού τόνισε ότι η Τουρκία παραμένει επικίνδυνος αντίπαλος.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Υποσχέσεις από Τεν Κάτε

Υποσχέσεις για καλό ποδόσφαιρο από τον Χενκ Τεν Κάτε κατά την άφιξή του την Τρίτη στην Ελλάδα και ουσιαστικά στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Παναθηναϊκού. «Θέλω να ξέρετε πως είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ και ο κόσμος να ξέρει ότι θα είναι περήφανος απ' αυτό που θα βλέπει από την ομάδα του. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό» ήταν τα πρώτα λόγια του Ολλανδού.

  • Δεύτερο χτύπημα από τον Αρη που μετά τη συμφωνία με τον Πολωνό Βλοντάρτσικ χτες συμφώνησε και με τον 26χρονο Αργεντινό μέσο Ρομπέρτο Μπατιόν! Ο Μπατιόν έχει ύψος 1.88 και αγωνίζεται στην Αρχεντίνος Τζούνιορς, με την οποία φέτος έχει 27 συμμετοχές και 4 γκολ.
ΜΠΑΣΚΕΤ

Η κόντρα των δυο «αιωνίων» Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη φετινή μεταγραφική περίοδος του μπάσκετ δεν αφήνει ούτε μέρα να περάσει χωρίς κάτι το ενδιαφέρον. Ετσι χτες ήταν η ώρα των δυο αντιπάλων να επισημοποιήσουν τις συνεργασίες τους με δυο σπουδαίους παίκτες που είχαν έρθει σε συμφωνία. Αρχικά οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν και επίσημα τη μεταγραφή του Αντώνη Φώτση και λίγο μετά ο Ολυμπιακός επισημοποίησε την επιστροφή του Θοδωρή Παπαλουκά στο λιμάνι ανακοινώνοντας τη συμφωνία με τον πρώην παίκτη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τρία χρόνια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ