Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 29 Ιούνη 2008 - αριθ. φύλλου: 10111

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Καλλιτεχνών συσπείρωση κι αντίσταση

Στη χώρα μας, για ιστορικούς και άλλους λόγους, σ' όλη τη διαδρομή του 20ού αιώνα, είχε διαμορφωθεί ένα ισχυρό προοδευτικό ρεύμα στο χώρο της Τέχνης, που είχε στενή σύνδεση με όλες τις εκφράσεις του λαϊκού κινήματος. Ετσι και σήμερα, εκφράζεται έντονα η ανάγκη αντίστασης των καλλιτεχνών και όλου του λαού στη σαρωτική επέλαση του κεφαλαίου στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, με αίτημα τη δημιουργία των προϋποθέσεων για καλλιτεχνική δημιουργία και παραγωγή μακριά από τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας συγκρότησαν μια ομάδα πρωτοβουλίας, με σκοπό, μέσα από τη συλλογική δράση, να δημιουργηθεί ένα κίνημα ανατροπής των αιτιών που βυθίζουν το λαό μας στην πολιτιστική αθλιότητα, στη μαζική κατανάλωση χυδαίων εμπορευμάτων, υποκατάστατων της ψυχαγωγίας και της Τέχνης.


ΣΕΛ.  4   -   5


90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Εικαστική γιορτή προς τιμήν της επετείου

Μεγάλη έκθεση εικαστικών τεχνών προς τιμήν των 90 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας διοργανώνει το Πολιτιστικό Τμήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, το Νοέμβρη, στο χώρο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.


ΣΕΛ.  9   -   12
ΗΛΕΙΑ - ΑΧΑΪΑ
Ενταση του αγώνα για το δίκιο τους

Εργαζόμενοι, αγρότες, νεολαία, σεισμόπληκτοι και πυρόπληκτοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, διεκδικώντας τη λύση των κρίσιμων για τη ζωή τους προβλημάτων, κόντρα στη συνολική πολιτική των κυβερνήσεων του ευρωμονόδρομου.


ΣΕΛ.  20
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Το μυστήριο της Τουνγκούσκα

Εναν αιώνα μετά το φαινόμενο που οι επιστήμονες ονομάζουν περιστατικό της Τουνγκούσκα, δηλαδή την ισχυρότερη σύγκρουση ουράνιου σώματος με τη Γη, που συνέβη στη σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία και ισοπέδωσε τεράστια δασική έκταση στη Σιβηρία, νέες έρευνες ίσως οδηγήσουν σε απαντήσεις για τη φύση του ουράνιου σώματος που το προκάλεσε.


ΣΕΛ.  7
EURO 2008
Η αληθινή όψη του νομίσματος

Από σήμερα το βράδυ το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, που διεξάγεται στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, θα περάσει στην ιστορία. Μόνο που στις σημερινές κοινωνικοπολιτικές συνθήκες (και) της Ευρώπης έχει μετατραπεί σε δόλωμα εξυπηρέτησης του κέρδους και της ιδεολογίας του.


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ