ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Ιούλη 2008
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Σε ... ευρωπαϊκούς ρυθμούς

Με στόχο τη διάκριση η Εθνική ανδρών ανοίγει σήμερα την αυλαία του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Sportidea

Με στόχο τη διάκριση η Εθνική ανδρών ανοίγει σήμερα την αυλαία του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος
Με πρώτο αντίπαλο σήμερα το πρωί τη Σλοβακία η εθνική ανδρών κάνει πρεμιέρα στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρησης που διεξάγεται στη Μάλαγα με τη συμμετοχή 12 ομάδων. Η Ελλάδα μετέχει στον Α΄ Ομιλο όπου εκτός των Σλοβένων θα βρει στο δρόμο της και την Ισπανία, την Κροατία, την Ουγγαρία και το Μαυροβούνιο. Στον Β΄ Ομιλο μετέχουν: Σκόπια, Ρωσία, Σερβία, Ιταλία, Γερμανία, Ρουμανία. Οι πρώτοι των Ομίλων προκρίνονται απευθείας στα ημιτελικά, ενώ οι άλλες δύο θέσεις θα κριθούν (9/7) σε νοκ άουτ αγώνες: Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σάντρο Καμπάνια χαρακτήρισε τη διοργάνωση σημαντική, ενώ δήλωσε την ετοιμότητα της ελληνικής αποστολής, προκειμένου να πραγματοποιήσει τους στόχους του. «Μέχρι στιγμής, η ομάδα έχει δουλέψει πολύ καλά. Στο συγκεκριμένο τουρνουά, όπου το επίπεδο θα είναι πολύ ψηλό, αφού όλες οι ομάδες έρχονται πλήρεις, περιμένω να δω από τους παίκτες μου να πιάνουν μια καλή και σταθερή απόδοση. Και σε αυτή τη διοργάνωση είμαι αισιόδοξος και πιστεύω στην ομάδα». Αναφερόμενος στο παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στη Σλοβακία, ο Ιταλός προπονητής είπε ότι μπορεί θεωρητικά η αντίπαλος να φαίνεται στα μέτρα της Ελλάδας, ωστόσο δεν πρέπει να υποτιμηθεί και ο αγώνας θέλει προσοχή.

  • Στην ίδια ισπανική πόλη βρίσκεται από χτες και η αντίστοιχη εθνική γυναικών, προκειμένου να συμμετάσχει στο ανάλογο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που αρχίζει αύριο Σάββατο. Η Ελλάδα μετέχει στον Β΄ Ομιλο με Ιταλία, Γαλλία και Ουγγαρία, ενώ στον Α΄ Ομιλο έχουμε τις: Ολλανδία, Ισπανία, Ρωσία, Γερμανία.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Κρίσιμο τεστ

Στη φάση του μονταρίσματος περνάει από σήμερα η Εθνική ανδρών που προετοιμάζεται ενόψει των αγώνων της για το προολυμπιακό τουρνουά, που θα γίνει εντός του μήνα στην Αθήνα και θα κρίνει τις ομάδες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η Εθνική βρίσκεται από χτες στη Γερμανία, όπου θα πάρει μέρος σε διεθνές φιλικό τουρνουά που αρχίζει σήμερα, με αντιπάλους τη Σλοβενία (την οποία αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα), την οικοδέσποινα χώρα και το Πουέρτο Ρίκο. Για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Παναγιώτη Γιαννάκη οι αγώνες θα αποτελέσουν το καθοριστικό στάδιο της προετοιμασίας, προκειμένου να καταλήξει στην τελική αποστολή. «Θέλουμε να δούμε πώς συμπεριφερόμαστε σε συνθήκες αγώνα, ώστε να διαπιστώσουμε τις αδυναμίες που υπάρχουν και να προσπαθήσουμε να τις εξαλείψουμε. Πρέπει να προσαρμοστούμε σε συνθήκες συνεχόμενων αγώνων, γιατί έτσι είναι και η φύση του τουρνουά που παίρνουμε μέρος», δήλωσε ο Ελληνας τεχνικός.

AEK
Υψηλοί στόχοι από Δώνη

Καλά ...προπονημένος, για ν' αντεπεξέλθει στις (μάλλον προβλέψιμες) ερωτήσεις των δημοσιογράφων, παρουσιάστηκε χτες ο Γ. Δώνης. Επιβεβαίωσε τα γνωστά, δηλαδή ότι η ομάδα αναζητεί ένα αριστερό μπακ και ένα χαφ, ότι «στόχοι μας είναι οι τίτλοι» και εξέφρασε την προσδοκία «σε σύντομο χρονικό διάστημα να τελειώσουν και οι υπόλοιπες μεταγραφές». Και πρόσθεσε το κλασικό (έκπληξη θα ήταν το αντίθετο): «Δε θέλουμε να φέρουμε μέτριους, θέλουμε να φέρουμε καλούς ποδοσφαιριστές».

Επιθυμητός αριθμός του έμψυχου δυναμικού οι 27 ποδοσφαιριστές - τρεις εξ αυτών οι τερματοφύλακες - που σημαίνει ότι θα υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις. Εξαίρεση για «1 - 2 νέους ποδοσφαιριστές, τους οποίους θέλουμε να εξελίξουμε». Κριτήριο για τη συμμετοχή στην 11άδα θα είναι τι καθένας «έχει δείξει στην προπόνηση. Είτε είναι 17, είτε 37 ετών δεν κάνω χάρη σε κανένα». Βασική του επιλογή είναι το σύστημα 4 - 3 - 3 και υποστήριξε ότι «δεν προσαρμοζόμαστε ποτέ σε κανέναν αντίπαλο. Κοιτάμε μόνο τη δική μας ομάδα».

Ανέφερε ότι θέλει να περάσει συγκεκριμένα πράγματα σε αμυντική και επιθετική λειτουργία, θεωρώντας πως «η επιθετική τακτική είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για να περάσεις συγκεκριμένες κινήσεις και αυτοματισμούς».

Από την πλευρά τους τρεις (Σάχα, Σκόκο, Αντώνης Ρίκκα) από τους νεοαποκτηθέντες, μίλησαν για δουλειά και ευχήθηκαν να συμβάλουν στην κατάκτηση τίτλων.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Οι αξιωματούχοι αλλάζουν, η φιλοσοφία - τακτική (μεγιστοποίηση της εμπορευματοποίησης) ποτέ. Από χτες στη Σούπερ Λίγκα νέος πρόεδρος είναι ο - μοναδικός υποψήφιος - Κ. Πηλαδάκης και αντιπρόεδρος ο Γ. Μποροβήλος. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λάρισας και ο εκπρόσωπος του Αστέρα Τρίπολης πήραν 15 ψήφους, υπήρξε ένα λευκό, ενώ απουσίαζε ο Αρης. Η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα θα γίνει στις 15 Ιούλη (Θεσσαλονίκη) και η πρεμιέρα στα τέλη Αυγούστου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ