ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Ιούλη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Λάσπη» με ... ΠΑΣΟΚικό παρελθόν

Να θυμίσουμε ότι όσα γίνονται φέτος σε βάρος του ΚΚΕ, είναι καρμπόν των όσων συνέβησαν πέρσι ακριβώς τον ίδιο καιρό. Μόνο που τότε όσα λέει σήμερα ο Καρατζαφέρης περί ΚΚΕ και «ΓΕΡΜΑΝΟΥ», τα έλεγε ο Πάγκαλος...

Τότε, μάλιστα, ο Πάγκαλος είχε προχωρήσει κι ένα βήμα παραπέρα εκτοξεύοντας την πρωτοφανή λάσπη ότι «το ΚΚΕ έχει κοινές επιχειρήσεις με τη ΝΔ» (σ.σ.: αλήθεια, πώς και αυτό δεν το ξαναθυμήθηκαν; `Η μήπως θα είναι το επόμενο επεισόδιο στο σίριαλ της αθλιότητας);

Αμέσως μόλις εκτοξεύτηκε η προβοκάτσια, και ενώ το ΚΚΕ καλούσε τον Γιώργο Παπανδρέου να τοποθετηθεί, ώστε να αποδείξει αν και κατά πόσο η τακτική Πάγκαλου είχε ή όχι την έγκρισή του, ο κ. Παπανδρέου ακολούθησε την τακτική της αιδήμονος - και ως εκ τούτου... λαλίστατης - σιωπής.

Κάποιοι, όμως, δεν έκρυψαν λόγια. Για παράδειγμαμ, η αρμόδια για τη σύνταξη του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, η κ. Διαμαντοπούλου είχε δηλώσει σε συνέντευξή της: «Με όσα λέει ο Πάγκαλος συμφωνούν όλοι στο ΠΑΣΟΚ...».


Τα κείμενα έγραψε:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Από τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ στους γκαιμπελίσκους

Πέρσι ήταν ο Πάγκαλος εκείνος που εκτόξευσε τη λάσπη πως το ΚΚΕ έκανε «πλάτες» στην κυβέρνηση της ΝΔ για την εξαγορά της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την ΚΟΣΜΟΤΕ. Φέτος, την ίδια λάσπη αναπαράγουν ο Καρατζαφέρης, οι προβοκάτορες του ΛΑ.Ο.Σ.

Ποια είναι η αλήθεια; Το ΚΚΕ κάνει «πλάτες» στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ, είτε στο θέμα της εξαγοράς της, είτε γενικότερα; Το ΚΚΕ έχει κάποια σχέση «διαπλοκής» με τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ;

Τα στοιχεία από τον «Ρ»

1ο. «Ριζοσπάστης», 25 Οκτώβρη 2000, σελίδα 26. Τίτλος του ρεπορτάζ: «Προς συνολικό ξεπούλημα ο ΟΤΕ;». Στο άρθρο καταγγέλλεται ότι «στο πεδίο της ασύρματης τηλεφωνίας - που θα αποτελέσει άμεσα τον ανταγωνιστή του ΟΤΕ στη σταθερή τηλεφωνία - εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον. Μέχρι χτες είχαν προμηθευτεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων το τεύχος προκήρυξης της δημοπρασίας για τις επτά άδειες οι εταιρείες: ...ΓΕΡΜΑΝΟΣ ...».

Πώς άραγε γίνεται το ΚΚΕ να έχει - σύμφωνα με τους λασπολόγους - «σχέση» με τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ, αλλά την ίδια ώρα να την καταγγέλλει ότι παίζει παιχνίδι στο πλαίσιο του «συνολικού ξεπουλήματος του ΟΤΕ»;

2ο. «Ριζοσπάστης», 28 Γενάρη 2004, σελίδα 29. Τίτλος του άρθρου «Ιδιωτικοποιήσεις - Αποκρατικοποιήσεις». Στο άρθρο διαβάζουμε: «Επιχειρώντας (σ.σ.: η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) να "χρυσώσει" το χάπι των ιδιωτικοποιήσεων - που αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο, καθώς εκποιήθηκε η περιουσία του ελληνικού λαού - η κυβέρνηση ισχυρίζεται... (κλπ.)». Στη συνέχεια ως στοιχείο της σκανδαλώδους αυτής πολιτικής το άρθρο αναφέρει: «Την πώληση του 40% των μετοχών της εταιρείας Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών στην κοινοπραξία ΓΕΡΜΑΝΟΣ - FOLIE FOLIE».

Πώς, άραγε, γίνεται το ΚΚΕ να έχει - σύμφωνα με τους λασπολόγους - «σχέσεις» με τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ, αλλά την ίδια ώρα να την καταγγέλλει για «εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού»;

3ο. «Ριζοσπάστης», 24 Σεπτέμβρη 2004, σελίδα 4. Τίτλος του σχολίου: «Η εκπαίδευση θέλει τον... Γερμανό της». Στο σχόλιο διαβάζουμε: «Σύνδεση της αγοράς με την εκπαίδευση, προκειμένου να εξασφαλίζουν ευέλικτο και φτηνό εργατικό δυναμικό για τις επιχειρήσεις τους, ζητούσαν και ζητούν οι μεγαλοβιομήχανοι, και η κυβέρνηση, ακολουθώντας κατά γράμμα τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και εντολές, δεν τους χαλά το χατίρι (...). Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι σχολές ΠΑΣΤΕΡ στη Θεσσαλονίκη, που φέτος λανσάρουν στην αγορά το νέο τμήμα "κινητής τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιών", που δημιούργησαν σε συνεργασία με τη γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Οι σπουδαστές του τμήματος,... προσφέρουν για κάποιο διάστημα κοψοχρονιά τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά στην εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ...».

Πώς γίνεται, άραγε, το ΚΚΕ να έχει - σύμφωνα με τους λασπολόγους - «σχέσεις» με τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ, αλλά την ίδια ώρα να την καταγγέλλει ότι θέλει να βάλει πόδι στην εκπαίδευση, εκμεταλλευόμενη σπουδαστές - εργαζόμενους;

4ο. «Ριζοσπάστης», 3 Σεπτέμβρη 2006, σελίδα 5. Τίτλος του άρθρου: «Προκλητικά κέρδη στις πλάτες των εργαζομένων». Διαβάζουμε: «Η ασύλληπτη υπερκερδοφορία της συντριπτικής πλειοψηφίας των εισηγμένων επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών (όπως και πολλών μη εισηγμένων) για το πρώτο εξάμηνο του 2006, αποτελεί σοκ για τους σκληρά εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που υφίστανται ακόμη μια σκληρή περίοδο λιτότητας». Στο ίδιο άρθρο και στο σχετικό πίνακα που περιλαμβάνει τριάντα επιχειρήσεις με προκλητικά κέρδη, στη δέκατη θέση φιγουράρει η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ και δίπλα η κερδοφορία της (416,7%).

Πώς γίνεται το ΚΚΕ να έχει - σύμφωνα με τους λασπολόγους - «σχέσεις» με τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ, αλλά την ίδια ώρα να την καταγγέλλει ότι εμφανίζει «προκλητικά κέρδη - που συνιστούν "σοκ" - στην πλάτη των εργαζομένων»;

Στοιχεία από τη Βουλή

Υποτίθεται ότι το ΚΚΕ «επέλεξε» να απουσιάζει από τη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής στις 19/7/2006, που τέθηκε σε ακρόαση η εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ γιατί - σύμφωνα με τους συκοφάντες - δεν ήθελε να πάρει θέση ενάντια σε αυτήν την εξαγορά.

Τι δε λένε οι συκοφάντες;

α) Οτι εκείνη την ημέρα βουλευτές του ΚΚΕ δεν παραβρέθηκαν σε καμία από τις 5 επιτροπές της Βουλής που συνεδρίασαν, επειδή ήταν χρεωμένοι σε άλλες κομματικές αποστολές και όχι, φυσικά, επειδή «επέλεξε» το ΚΚΕ να μην παραβρεθεί σε μια συγκεκριμένη επιτροπή.

β) Οτι σε όλες τις άλλες συνεδριάσεις της ίδιας επιτροπής, βουλευτές του ΚΚΕ και παραβρέθηκαν και κατήγγειλαν το σκάνδαλο.

γ) Οτι όχι μόνο σε συνεδριάσεις επιτροπών, αλλά και στην ίδια την Ολομέλεια της Βουλής, και μάλιστα η ίδια η Αλέκα Παπαρήγα, έχουν καταγγείλει το σκάνδαλο της εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Συγκεκριμένα:

  • «Ριζοσπάστης», 14 Δεκέμβρη 2006, σελίδα 14. Τίτλος του άρθρου: «Με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ» και υπότιτλο: «Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη στην αρμόδια επιτροπή, σε συζήτηση για την εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την ΚΟΣΜΟΤΕ». Διαβάζουμε: «Ο ΟΤΕ λειτουργεί μέσα σε ένα πλαίσιο ανταγωνισμού που επιβάλλει η ΕΕ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και είναι ιδιωτικοποιημένος με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τόνισε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγ. Τζέκης, παρεμβαίνοντας στη Βουλή σε ακρόαση των υπουργών Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Μεταφορών Μιχ. Λιάπη, σχετικά με την εξαγορά της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την ΚΟΣΜΟΤΕ. Υπενθύμισε ότι η ΚΟΣΜΟΤΕ εμποδίστηκε στην αρχή να αναπτυχθεί στην κινητή τηλεφωνία, σε όφελος των δύο άλλων ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο. Ζήτησε απαντήσεις από τους δύο υπουργούς για τις επενδύσεις του ΟΤΕ στο εξωτερικό και τόνισε ότι η εξαγορά της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ κινήθηκε σε αυτό το περιβάλλον αγοραπωλησιών το οποίο καθορίζουν οι εξελίξεις του ανταγωνισμού που επιβάλλει η ΕΕ. Αυτές οι διαδικασίες, είπε, εξυπηρετούν κάθε φορά διάφορα συμφέροντα είτε γίνονται οι εξαγορές με υψηλό κόστος ή με χαμηλό και η μόνη λύση είναι ο ενιαίος δημόσιος φορέας τηλεπικοινωνιών».

Πώς γίνεται το ΚΚΕ να έχει - σύμφωνα με τους λασπολόγους - «σχέσεις» με τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ και «όφελος» από την εξαγορά της, αλλά την ίδια ώρα καταγγέλλει αυτή την εξαγορά μιλώντας υπέρ του «ενιαίου δημόσιου φορέα τηλεπικοινωνιών»;

  • Συνεδρίαση ΡΝΣΤ' της Ολομέλειας της Βουλής (από τα επίσημα Πρακτικά της Βουλής, 22/6/2007). Διαβάζουμε: «Ελπίδα Παντελάκη: Ερχεται η κυβέρνηση και με μεγάλη άνεση λέει ότι η εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ έχει εκτιμηθεί θετικά από την αγορά, τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Ποτέ δεν έδωσε μια πειστική εξήγηση. Για ποιο λόγο; Τι κάνετε; Από τη μια λέτε να αποκρατικοποιήσετε και δίνετε κομμάτια και από την άλλη αγοράζετε; Και εδώ δεν είναι μόνο το θέμα ότι στα πλαίσια της λογικής σας δώσατε λεφτά έτσι για χάρισμα, που δεν είναι δικά σας. Θα μπορούσατε με τα μισά χρήματα να φτιάξετε ένα καινούριο δίκτυο σαν αυτό που θέλετε να πάρετε εσείς. Αυτά λένε τα στοιχεία και οι ειδικοί. Αρα, εδώ υπάρχει και κάτι άλλο πονηρό, μυστικό (...)».

Πώς γίνεται το ΚΚΕ να έχει - σύμφωνα με τους λασπολόγους - «σχέσεις» με τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ και «όφελος» από την εξαγορά της, αλλά την ίδια ώρα να καταγγέλλει στη Βουλή ότι σε αυτήν ακριβώς την εξαγορά υπάρχει κάτι «μυστικό», κάτι «πονηρό», ότι η κυβέρνηση «ποτέ δεν έδωσε μια πειστική εξήγηση για το τίμημα», ότι έδωσε λεφτά για «χάρισμα» και ότι με τα μισά από αυτά που έδωσε θα μπορούσε να φτιάξει καινούργιο δίκτυο;

  • Συνεδρίαση της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, 22 Μάρτη 2007, με θέμα την οικονομία. Διαβάζουμε (από τα Πρακτικά και από τον «Ριζοσπάστη», 23 Μάρτη, σελίδα 7 - ομιλία Αλέκας Παπαρήγα): «Αλέκα Παπαρήγα: Στην πορεία των ιδιωτικοποιήσεων και στην πραγματοποίησή τους υπάρχουν τρωκτικά, δεν υπάρχει αμφιβολία (...). Δηλαδή, υπάρχουν πρόσωπα πολιτικά, διοικητικά, τα οποία επωφελούνται (...). Ιδιωτικοποιούνται εταιρείες και τα μεγαλύτερα σκάνδαλα είναι σε αυτές (...). Με πολλή φούρια η ΝΔ μετά τις εκλογές ρίχτηκε να πουλήσει ό,τι δεν είχε προλάβει το ΠΑΣΟΚ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κάνει εμβάθυνση στις ιδιωτικοποιήσεις που είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ (...). Προχώρησε λοιπόν με τη σειρά της και το 35% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μπήκε στο Χρηματιστήριο, πουλήθηκε και το 11% της Εμπορικής, μεταβίβασε πακέτα μετοχών σε ιδιώτες του ΟΤΕ, των ΕΛΠΕ, του ΟΠΑΠ, της Αγροτικής, της ΔΕΠΑ, της ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Ολα αυτά είναι μέσα σ' αυτή τη διαδικασία. Ιδιωτικοποίηση, εξαγορά και συγκέντρωση. Λεηλάτησε τα Ολυμπιακά ακίνητα. Αυτό είναι το έργο της ΝΔ. Με αποικιακού τύπου συμβάσεις με διάφορες επιχειρηματικές κοινοπραξίες».

Πώς γίνεται το ΚΚΕ να έχει - σύμφωνα με τους λασπολόγους - «σχέσεις» με τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ, αλλά η ίδια η Γραμματέας του Κόμματος να καταγγέλλει στη Βουλή ότι και αυτή η περίπτωση, η εξαγορά δηλαδή της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, συνιστά και αποδεικνύει την ύπαρξη «τρωκτικών», «σκανδάλου» και «λεηλασίας»;

*

Ποια είναι, λοιπόν, η αλήθεια; Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ΚΚΕ και το σκάνδαλο της εξαγοράς της ΓΕΡΜΑΝΟΣ κατάγγειλε με τον πλέον επίσημο τρόπο και ότι καμία σχέση δεν έχει με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Και φυσικά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όσοι πετούν τη λάσπη και όσοι την αναπαράγουν είναι κοινοί προβοκάτορες.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Το ΚΚΕ, τα «ρούβλια» και το «λαθρεμπόριο» με το... «απαρτχάιντ»!

Οι προβοκάτσιες, οι συκοφαντίες, τα ψεύδη, η λάσπη σε βάρος του ΚΚΕ δεν είναι πρωτόγνωρο γεγονός. Ιδιαίτερα κατά την περίοδο της μεγάλης κρίσης και της διάσπασης του Κόμματος, το 1991, εξαπολύθηκε μια σφοδρή και ενορχηστρωμένη αντικομμουνιστική επίθεση από μερίδα των συγκροτημάτων του Τύπου.

Ξεπερνώντας κάθε όριο, δε δίστασαν να «βαφτίσουν» τους Ελληνες κομμουνιστές σαν «πράκτορες», «εμπόρους όπλων», «λαθρέμπορους», «εφοπλιστές», «βιομηχάνους» που είχαν στήσει εταιρείες και «ξέπλεναν μαύρο χρήμα»...

Το πλήθος των συκοφαντικών και υβριστικών μυθευμάτων ήταν αυτονόητο ότι θα κατέρρεε, παραμένει όμως ακόμα ζωντανή η μνήμη και το όνειδος για τους εμπνευστές εκείνης της αισχρής αντιΚΚΕ εκστρατείας που προφανώς κάθε άλλο παρά αποδοκιμάστηκε από τις τότε ηγεσίες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.

Στη σύντομη σημερινή ανασκόπηση με δημοσιεύματα της εποχής, αποδεικνύεται ότι ο «γκαιμπελισμός», όπως σήμερα με την υπόθεση «Γερμανός», έτσι και τότε, καλυπτόταν πίσω από «αξιόπιστες πηγές και έγκυρες πληροφορίες»...

Στα «πράσα»!

Τα επίσημα Πρακτικά της Βουλής
Τα επίσημα Πρακτικά της Βουλής
Επί τρεις ολόκληρες μέρες οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ περιφέρονταν στα τηλεοπτικά κανάλια, κρατώντας ένα χαρτί στα χέρια τους - που υποτίθεται ότι ήταν τα «επίσημα Πρακτικά» της Βουλής από την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών υποθέσεων της 19/7/2006, όπου συζητήθηκε η εξαγορά της ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE και από την οποία απουσίαζε βουλευτής του ΚΚΕ - ισχυριζόμενοι τι; Οτι από αυτά τα «Πρακτικά» προέκυπτε πως ο βουλευτής του ΚΚΕ δεν απουσίαζε, αλλά ότι μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης και ότι την ώρα που ήταν η σειρά του να τοποθετηθεί ...έφυγε.

Μόνο που πιάστηκαν στα πράσα. Οταν εκπρόσωπος του ΚΚΕ σε τηλεοπτικό σταθμό εμφάνισε τα πραγματικά Πρακτικά - από τα οποία φυσικά προκύπτει ότι δεν υπάρχει βουλευτής του ΚΚΕ που να «μπήκε», να «βγήκε», να «μπαινο-βγήκε» ή ακόμα και να πέρασε απ' έξω από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση των επιτροπών - ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Θ. Πλεύρης, ομολόγησε στην ίδια εκπομπή ότι αυτό το πλαστογραφημένο χαρτί που τόσες μέρες εμφάνιζαν και που πριν λίγα λεπτά και ο ίδιος είχε εμφανίσει σαν «γνήσιο» και σαν το «επίσημο πρακτικό» δεν ήταν παρά ένα αναληθές δημοσίευμα που είχαν βρει σε κάποια ...ιστοσελίδα!

Οσο για την επόμενη μέρα, όταν και εμφανίστηκε στην τηλεόραση νέο «πλαστό» έγγραφο, όπου αναγραφόταν ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης ...ήταν στην αρχή της συνεδρίασης και μετά ...έφυγε, με παρέμβασή του ο ίδιος ο Αγγελος Τζέκης κονιορτοποίησε και τη νέα προβοκάτσια, αποδεικνύοντας ότι την ημέρα που υποτίθεται ότι, με βάση το χαλκευμένο έγγραφο ήταν στην Αθήνα και στην επιτροπή, εκείνος ήταν στη Θεσσαλονίκη!

Με άλλα λόγια, τι έκαναν οι «κύριοι» του ΛΑ.Ο.Σ.; Βγαίναν στις τηλεοράσεις και κρατώντας ένα ψεύτικο χαρτί στα χέρια τους, υποδύονταν προς τον ανυποψίαστο τηλεθεατή ότι «διάβαζαν» πράγματα τα οποία ήταν καθ' ολοκληρίαν κατασκευασμένα από τα «χαλκεία» τους. Αλλά και τούτη τη φορά πιάστηκαν στα πράσα.

Πρόκειται για γκαιμπελίσκους και ψεύτες της πιο ελεεινής υποστάθμης. Κι όπως - σοφά - λέει ο λαός μας «μια φορά ψεύτης - πάντα ψεύτης»!


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

«Βήμα», 15 Σεπτέμβρη 1991. Τότε έλεγαν ότι το ΚΚΕ, μέσω... ναυτιλιακής εταιρείας, ξέπλενε βρόμικο χρήμα για λογαριασμό του... ΚΚΣΕ. Οταν από την οικονομική διεύθυνση της ΚΕ του ΚΚΣΕ διαψεύστηκε το εν λόγω δημοσίευμα και χαρακτηρίστηκε επισήμως ως «χάλκευμα», μη νομίσετε ότι οι συντάκτες του ντράπηκαν και ιδιαίτερα...
«Βήμα», 15 Σεπτέμβρη 1991. Τότε έλεγαν ότι το ΚΚΕ, μέσω... ναυτιλιακής εταιρείας, ξέπλενε βρόμικο χρήμα για λογαριασμό του... ΚΚΣΕ. Οταν από την οικονομική διεύθυνση της ΚΕ του ΚΚΣΕ διαψεύστηκε το εν λόγω δημοσίευμα και χαρακτηρίστηκε επισήμως ως «χάλκευμα», μη νομίσετε ότι οι συντάκτες του ντράπηκαν και ιδιαίτερα...
«Απογευματινή», 10 Ιούνη 1991, 30 Αυγούστου 1991, 8/12/1991. Τότε έλεγαν ότι το ΚΚΕ έκανε... «εμπόριο όπλων με την Αγκόλα, την Ερυθραία και τη Νικαράγουα»! Οτι έχει ναυτιλιακές εταιρείες. Τότε επίσης πρωτολανσαρίστηκαν τα περί «Χρηματοδότησης 5,5 δισ. δραχμών του ΚΚΕ από την Κα-Γκε-Μπε»... Ο ακροδεξιός Πλεύρης και το ΛΑ.Ο.Σ. απλώς επαναλαμβάνουν τον ίδιο τον οχετό με... 17 χρόνια καθυστέρηση
«Απογευματινή», 10 Ιούνη 1991, 30 Αυγούστου 1991, 8/12/1991. Τότε έλεγαν ότι το ΚΚΕ έκανε... «εμπόριο όπλων με την Αγκόλα, την Ερυθραία και τη Νικαράγουα»! Οτι έχει ναυτιλιακές εταιρείες. Τότε επίσης πρωτολανσαρίστηκαν τα περί «Χρηματοδότησης 5,5 δισ. δραχμών του ΚΚΕ από την Κα-Γκε-Μπε»... Ο ακροδεξιός Πλεύρης και το ΛΑ.Ο.Σ. απλώς επαναλαμβάνουν τον ίδιο τον οχετό με... 17 χρόνια καθυστέρηση
«Ελεύθερος Τύπος», 4 Αυγούστου 1991. Και εδώ θα βρούμε μια από τα ίδια: Το ΚΚΕ που έκανε... εμπόριο όπλων, που είχε... μετοχές στην «Ιντρακόμ» (δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα η «Γερμανός») και που διέθετε... πλοία, με τα οποία «έσπαγε» το... εμπάργκο στο απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής... Τίποτα βέβαια από όλα αυτά δεν πήγαν να τα υποστηρίξουν οι συντάκτες των παραπάνω αθλιοτήτων και στον εισαγγελέα, όταν το ΚΚΕ κατέθεσε μήνυση εναντίον τους...
«Ελεύθερος Τύπος», 4 Αυγούστου 1991. Και εδώ θα βρούμε μια από τα ίδια: Το ΚΚΕ που έκανε... εμπόριο όπλων, που είχε... μετοχές στην «Ιντρακόμ» (δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα η «Γερμανός») και που διέθετε... πλοία, με τα οποία «έσπαγε» το... εμπάργκο στο απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής... Τίποτα βέβαια από όλα αυτά δεν πήγαν να τα υποστηρίξουν οι συντάκτες των παραπάνω αθλιοτήτων και στον εισαγγελέα, όταν το ΚΚΕ κατέθεσε μήνυση εναντίον τους...
«Ελευθεροτυπία», 9 Απρίλη 1991. Εδώ μπορεί κανείς να βρει όλα τα παραπάνω συμπυκνωμένα: Από το ότι το ΚΚΕ έκανε «λαθρεμπόριο όπλων», μέχρι ότι οι κομμουνιστές εκτός από «αγράμματοι» ήταν και «πράκτορες των χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού», και ότι το ΚΚΕ (με τα... πλοία του φυσικά), έσπαγε το εμπάργκο του ΟΗΕ στη Νότια Αφρική...
«Ελευθεροτυπία», 9 Απρίλη 1991. Εδώ μπορεί κανείς να βρει όλα τα παραπάνω συμπυκνωμένα: Από το ότι το ΚΚΕ έκανε «λαθρεμπόριο όπλων», μέχρι ότι οι κομμουνιστές εκτός από «αγράμματοι» ήταν και «πράκτορες των χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού», και ότι το ΚΚΕ (με τα... πλοία του φυσικά), έσπαγε το εμπάργκο του ΟΗΕ στη Νότια Αφρική...
Ατιτλο
Τυχαίο...

Eurokinissi

«Το ΚΚΕ έχει υποχρέωση όπως όλα τα κόμματα που λειτουργούν εντός του κοινοβουλευτικού συστήματος. Αν θέλει να λέει ότι είναι εκτός συστήματος και δεν τηρεί τους κανόνες, να πάει να κάνει επανάσταση στο βουνό».

Την τοποθέτηση αυτή έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συζήτηση με δημοσιογράφους στη Χαλκιδική, την Τετάρτη 16/7/2008.

*

«Επί του προκειμένου όμως, το ΚΚΕ δεν είναι κράτος εν κράτει. Δεν μπορεί με επίκληση και μόνον του δικού του Καταστατικού να δρα και να λειτουργεί ανεξέλεγκτα. Το Κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα έχει τους κανόνες του».

Το απόσπασμα αυτό είναι από ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. που εκδόθηκε μια μέρα μετά τις τοποθετήσεις Παπανδρέου, την Πέμπτη 17/7/2008.

*

Από μια απλή ανάγνωση των δυο τοποθετήσεων προκύπτει μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση απόψεων. Θα είναι, μάλλον, κάτι... τυχαίο, αφού, όπως λένε από το ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν καμία σχέση με τον οχετό του ΛΑ.Ο.Σ κατά του ΚΚΕ...

Τότε ζητούσαν «συγγνώμη»...

Οπως αναφέρεται παραπάνω, το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» της 9 Απρίλη 1991, συμπύκνωνε όλες τις αθλιότητες που είχαν εκτοξευτεί τότε κατά του ΚΚΕ. Το Κόμμα αποφάσισε και έσυρε τους συκοφάντες στα δικαστήρια. Προσέξτε, τώρα, τι δήλωσε ο λιβελογράφος, που είχε υπογράψει το εν λόγω ρυπαρογράφημα, στις 12 Νοέμβρη 1991, μπροστά στο Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ομολογώντας αυτό ακριβώς, ότι δηλαδή ήταν ένας κοινός συκοφάντης:

«Το επίμαχο δημοσίευμα όπως μεταφέρθηκε στο ακροατήριο - ομολόγησε τότε ο λιβελογράφος εκλιπαρώντας για την επιείκεια του δικαστηρίου - δε βασίζεται σε προσωπική μου αντίληψη και γνώση των όσων αναφέρω σ' αυτό, αλλά είναι στηριγμένο σε προγενέστερα δημοσιεύματα του Τύπου και στις πληροφορίες και φημολογίες που αυτά εμπεριείχαν, τη βασιμότητα των οποίων δεν έλεγξα»...

Τα συνηθίζουν, βλέπετε, αυτά οι αντικομμουνιστές. Οταν πιάνονται στα πράσα, ζητούν «συγγνώμη». Προς επιβεβαίωση του ότι από τότε που βγήκε το «συγγνώμη» χάθηκε το φιλότιμο (αν ποτέ είχαν τέτοιο)...

Αντιπερισπασμός

Αυτοί που τα παίρνουν από τις «μίζες», ζητούν από το ΚΚΕ να δημοσιοποιήσει στο κράτος τα στοιχεία των ανθρώπων του μόχθου που το στηρίζουν οικονομικά από το υστέρημά τους!

Στην προσπάθεια να μετατοπίσουν τη συζήτηση από τον βόρβορο με τις μίζες που όπως λέει η «Ζήμενς» έδινε τόσο επί ΠΑΣΟΚ όσο και επί ΝΔ, με το ΠΑΣΟΚ μάλιστα να έχει ομολογημένη εμπλοκή με τα «μαύρα» ταμεία (Τσουκάτος) και ένα στέλεχός του, στενός συνεργάτης του τότε υπουργού Μαντέλη, φέρεται να έχει γράψει σημείωμα για την κατάθεση 10 εκατ. μάρκων «μαύρου» χρήματος σε τράπεζα της Γενεύης, επιδιώκουν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό και να εμπλέξουν στις βρωμιές και το ΚΚΕ!

Από εγκαλούμενοι και ομολογημένα «μπλεγμένοι» στο σκάνδαλο της «Ζήμενς», καμώνονται λοιπόν τους «κατήγορους» (!) επειδή το ΚΚΕ αρνείται και δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει την οικονομική στήριξη που λαμβάνει από τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του.

Δε γνωρίζουμε αν είναι ανιστόρητοι, αν όντως δε γνωρίζουν τίποτα για τις διώξεις ανθρώπων στο παρελθόν με μοναδική «κατηγορία» ότι είχαν ενισχύσει οικονομικά το Κόμμα, ότι δε γνωρίζουν τίποτα για τον Νικηφορίδη που στήθηκε στον τοίχο με την «κατηγορία» ότι μάζευε υπογραφές κατά των πυρηνικών και ότι διοργάνωνε «εράνους» υπέρ της ειρήνης.

Ας υποθέσουμε επίσης ότι αυτά που λένε, ότι δηλαδή «οι εποχές έχουν αλλάξει», τα πιστεύουν. Ας τους κάνουμε επίσης τη χάρη να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι δεν είναι τα κόμματά τους που συμμετέχουν σε μια ΕΕ όπου τα μισά Κομμουνιστικά Κόμματα έχουν κηρυχτεί παράνομα. Δεν είναι οι ευρωβουλευτές τους που αυτό τον καιρό συζητούν τα περίφημα «μέτρα κατά της ριζοσπαστικοποίησης» της Κομισιόν.

Ας δεχτούμε, παραπέρα, ότι το αξιακό και ιδεολογικό του πρόσημο δεν τους επιτρέπει να αντιληφθούν την τοποθέτηση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ότι «την καθαρότητα στα οικονομικά κάθε κόμματος καθορίζουν πρώτα απ' όλα η πολιτική του, τα ταξικά συμφέροντα που αυτή υπηρετεί».

Σημειώνουμε, λοιπόν, μερικές σκέψεις που έστω αυτές, ίσως τις αντιληφθούν:

Πρώτον: Το να ενισχύεις οικονομικά ένα πολιτικό κόμμα είναι κάτι που συνδέεται άμεσα με το πολιτικό φρόνημα. Αλλά η ελευθερία του πολιτικού φρονήματος βρίσκεται στην καρδιά αυτού που οι ίδιοι αποκαλούν «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα», στην καρδιά δηλαδή των ατομικών, των κοινωνικών και των πολιτικών ελευθεριών. Επομένως τι ακριβώς ζητούν από το ΚΚΕ; Να συμφωνήσει και ακόμα χειρότερα να συνεργήσει και να συνεργαστεί (!) με τους κρατικούς μηχανισμούς για την καταγραφή και τον έλεγχο του πολιτικού φρονήματος των εργαζομένων;

Δεύτερον: Τι ακριβώς ζητούν από το ΚΚΕ; Να δώσει διευθύνσεις και ονόματα των μελών του (που καταβάλλουν τις συνδρομές τους στο Κόμμα), των οπαδών και των φίλων του (που συμμετέχουν και συμβάλλουν στις οικονομικές εξορμήσεις του), να «κατονομάσει» τους «συμπαθούντες», να «δώσει» στο κράτος και στους μηχανισμούς του τους «συνοδοιπόρους» του; Με άλλα λόγια ζητούν από το ΚΚΕ να συμφωνήσει και ακόμα χειρότερα να συνεργήσει και να συνεργαστεί (!) στο φακέλωμα;

Τρίτον: Τι ακριβώς μας λένε; Ξέρουν, πράγματι, πολλούς βιομήχανους, εργολάβους, εφοπλιστές κλπ. που θα ήταν ιδιαίτερα «στοργικοί» με εκείνους τους εργαζόμενους για τους οποίους θα γνώριζαν ότι στηρίζουν οικονομικά το ΚΚΕ;...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ