ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Ιούλη 2008
Σελ. /28
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Απάντηση στους προβοκάτορες

Πολλαπλούς στόχους εξυπηρετεί η προβοκατόρικη επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ και σχετικά με την υπόθεση της εξαγοράς από την «COSMOTE» της εταιρίας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ», η οποία πηγάζει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και εκτελείται ομολογουμένως με αυταπάρνηση από την ηγεσία του ΛΑΟΣ. Πρόκειται και για αντιπερισπασμό προκειμένου να αδυνατίσει η όποια πληροφόρηση γύρω από το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, να υποκατασταθεί η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με την απόδοση ευθύνης στο ΚΚΕ, λες και είναι κόμμα αστικής διακυβέρνησης, ώστε να αποπροσανατολιστεί ο λαός και γύρω απ' το θέμα αυτό αλλά και συνολικά από τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει, για τα οποία κανείς το τελευταίο διάστημα δε μιλά. 'Η για να περάσει στην ψυχολογία του κόσμου το «όλοι ίδιοι είναι». Κι αυτό παρότι η κυβέρνηση συνεχίζει με αμείωτη ένταση το αντιλαϊκό της έργο.

Το ΚΚΕ δεν απολογείται στους ταξικούς του αντιπάλους και τους πολιτικούς τους εκφραστές. Δίνει λόγο στους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα τα οποία άλλωστε είναι και οι χρηματοδότες του. Αυτοί γνωρίζουν καλά πως εγγύηση της καθαρότητας και της διαφάνειάς του είναι η πολιτική του, που ποτέ δεν πρόδωσε και δεν ήρθε σε αντιπαράθεση με τα λαϊκά συμφέροντα.

Χρειάζεται ωστόσο κάθε άνθρωπος του μόχθου είτε συμπαθεί είτε όχι, είτε συμφωνεί είτε όχι σε πολιτικές θέσεις με το ΚΚΕ, να αντιληφθεί πως η επίθεση εναντίον του αφορά και τον ίδιο. Κάθε άνθρωπος του μόχθου που γνώρισε το ΚΚΕ μέσα από τη δράση του, που το βλέπει καθημερινά εκεί όπου ζει, εργάζεται, σπουδάζει να δίνει μάχες για τα δίκια του, πρέπει να πάρει θέση, να συμβάλει στην απόκρουση της επίθεσης. Γνωρίζοντας πως κάθε επίθεση εναντίον του ΚΚΕ, και στην 90χρονη πορεία του τέτοιες υπήρξαν πολλές και σφοδρές, δε σταμάτησε σ' αυτό, αποτέλεσε τον προάγγελο επίθεσης συνολικά εναντίον του λαού, του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Αλλωστε, επιχειρώντας να πλήξουν το ΚΚΕ, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης θέλουν να πλήξουν το κόμμα που είναι καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας και των κομμάτων τους, που είναι το εμπόδιο στους αντιλαϊκούς τους σχεδιασμούς, το κόμμα που δεν μπόρεσαν ποτέ να το βάλουν στο τσεπάκι τους.

Ματαιοπονούν. Η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό και αυτή τη φορά και θα εκτεθούν στα μάτια του λαού. Μπορεί να μη συγχωρούν στο ΚΚΕ ότι έμεινε όρθιο και προχωρά, ότι η πολιτική του επιβεβαιώνεται, βρίσκει απήχηση μέσα στο λαό, να μη του συγχωρούν τη συμβολή του στις αντιστάσεις που αναπτύσσονται και παρεμποδίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, στη ριζοσπαστικοποίηση της λαϊκής συνείδησης. Είναι όμως όλοι αυτοί οι λόγοι και πολλοί ακόμα για τους οποίους ο λαός εκτιμά το ΚΚΕ και αντιλαμβάνεται και την προβοκάτσια και τους σκοπούς της. Στα μάρμαρα του ΚΚΕ κακιά σκουριά δεν πιάνει. Κι απ' αυτή την επίθεση θα βγει πιο δυνατό, ατσαλωμένο. Τίποτα δεν πτοεί τους κομμουνιστές, τα μέλη και τους φίλους του. Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τη δράση μας μέσα στο λαό, με πλατύ άνοιγμα και συζήτηση πάνω στα προβλήματα, στις θέσεις και στις προτάσεις μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη συγκρότηση μιας πλατιάς λαϊκής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία. Αυτή είναι η απάντησή μας στους προβοκάτορες.

Αποκλίσεις και συγκλίσεις

Σε αντιπαράθεση μεταξύ ΣΕΒ και χρηματιστών εξελίσσεται η πρόταση που υπέβαλαν οι μεγαλοβιομήχανοι, που πρότειναν να φορολογούνται τα κέρδη που αποκομίζουν όσοι κάνουν μπίζνες με τις συνεχείς και βραχυχρόνιες αγοραπωλησίες μετοχών και με τα ποσά αυτά να χρηματοδοτείται το λεγόμενο Ταμείο για τη φτώχεια.

Τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης εξήγησαν ότι με βάση την παραπάνω είδηση οι βιομήχανοι πρότειναν να δοθούν χρήματα για τους φτωχούς από τα κέρδη κάποιων εκπροσώπων του κεφαλαίου, αλλά οι χρηματιστές αντιδρούν. Το πώς έχουν τα πράγματα μπορεί να φανεί από δύο διαπιστώσεις και ένα σχόλιο.

Πρώτον, οι βιομήχανοι που αρνούνται να συνεισφέρουν στο Ταμείο για τη φτώχεια από τα κέρδη τους, κάνουν μια πρόταση άνευ περιεχομένου, αφού βραχυχρόνια κέρδη από το Χρηματιστήριο δεν προκύπτουν εδώ και χρόνια. Δεύτερον, οι χρηματιστές αντιδρούν επειδή αν κάποιος προσπορίζεται κέρδη ακόμα και σε χαλεπούς για τη Σοφοκλέους καιρούς είναι αυτοί οι ίδιοι, αλλά και επειδή η ιδέα και μόνο για φορολόγηση των κερδών, αποτρέπει το χρηματιστηριακό τζόγο και άρα αυτοί χάνουν προμήθειες.

Και το σχόλιο: Η πρόταση για τη φορολόγηση των κερδών από τον τζόγο στις χρηματαγορές, μία πρόταση που τώρα την κάνει ο ΣΕΒ, στην ουσία είναι η ίδια σχεδόν πρόταση, μέσω της οποίας ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προτείνει εδώ και χρόνια (φόρος Τόμπιν) να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη...

Για το πώς μια πρόταση του συγκεκριμένου κόμματος υιοθετείται από την ηγεσία των μεγαλοεπιχειρηματιών, είναι ένα θέμα από το οποίο μπορούν να βγουν αρκετά και χρήσιμα συμπεράσματα...

Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, μιλά γενικά για «ένα σύστημα Υγείας όπου μπορούσε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στις ανάγκες» (συνέντευξη της 9.7.2008), όπου χωράνε όλοι: Κι ο επιχειρηματικός τομέας Υγείας, κι ο δημόσιος τομέας Υγείας, κι ο ελευθεροεπαγγελματίας γιατρός, αρκεί «να ελεγχθεί η ασύδοτη εμπορευματοποίηση της Υγείας και η οικονομική εκμετάλλευση των ασθενών, να παταχτεί η παραοικονομία και να αυξηθούν οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία σε επίπεδα τουλάχιστον αντίστοιχα του ευρωπαϊκού μέσου όρου» όπως σημείωσε στο χαιρετισμό του (24.5.2008) ο Αλ. Τσίπρας.

Δηλαδή, η πρόταση του ΣΥΝ φτάνει το πολύ ως τον έλεγχο της εμπορευματοποίησης - και όχι την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας που, μαζί με την κυβερνητική πολιτική, οδηγούν τον άρρωστο στις δίνες της εμπορευματοποίησης στην ώρα της ανάγκης.

Ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις

«Απ' ό,τι φαίνεται, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν πάψει προ πολλού να αποτελούν τα στόματα των κοινωνικών δυνάμεων, πλην του κεφαλαίου».

«ΑΥΓΗ»

15 Ιουλίου 2008

Καιρός είναι τα στόματα να αρχίζουν να ξεφωνίζουν μερικούς - μερικούς, που ανακάλυψαν το φως (τους) μόλις το 2008 και μετά από δεκαετίες λιτότητας, αναδιαρθρώσεων και μεταρρυθμίσεων μάς αποκαλύπτουν ότι οι αναφορές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ γέρνουν προς την οικονομική ολιγαρχία.

Αγαστή συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΕΒ

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με ποιον συζητά το ΠΑΣΟΚ την οικονομική «κρίση» και τον τρόπο υπέρβασής της; Μα φυσικά με την ηγεσία του ΣΕΒ. Αντιπροσωπεία λοιπόν, όπως ενημερωνόμαστε από το σχετικό δελτίο Τύπου, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τους Λούκα Κατσέλη και Μιχ. Χρυσοχοΐδη επισκέφθηκαν προχτές τα γραφεία του ΣΕΒ και συζήτησαν με την ηγεσία του: Πρώτον, για την «κρίση ανταγωνιστικότητας που βιώνει η χώρα» και ανέλυσαν τις προτάσεις του κόμματος για την καταπολέμηση της ακρίβειας και την «ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής». Δεύτερον, «αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία της οικονομίας, την επιχειρηματικότητα και τις δυνατότητες αποτελεσματικότερης συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το σχετικό δελτίο, «η ηγεσία του ΣΕΒ και η αντιπροσωπεία ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν να συνεχίσουν και μετά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τις επαφές τους και τον διάλογο επί συγκεκριμένων τομέων της οικονομίας». Οταν λοιπόν υπάρχει μια τόσο αγαστή και δοκιμασμένη στην πράξη για πολλά χρόνια συνεργασία μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΕΒ, όταν ο Γ. Παπανδρέου σε κάθε ομιλία του αναφέρεται με πάθος υπέρ των επιχειρήσεών «μας», όταν στελέχη του (Π. Ευθυμίου) δηλώνουν ότι η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι σημαία της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ευνόητο ότι οι βιομήχανοι έχουν κάθε λόγο να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ με κάθε μέσο;

ΥΓ: Ολως τυχαίως η συνάντηση έγινε τη στιγμή που η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κορύφωνε την προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ