ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 31 Ιούλη 2008
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενιαίος αγώνας για να αποσυρθεί ή να αχρηστευτεί στην πράξη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την αντεργατική τροπολογία για τις πρώην ΔΕΚΟ

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται για την αντεργατική τροπολογία για τις πρώην ΔΕΚΟ:

«Είναι προκλητικός ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι με την τροπολογία για τις πρώην ΔΕΚΟ επιδιώκει να επιφέρει καθεστώς δικαιοσύνης ανάμεσα στους εργαζόμενους του κρατικού και του ιδιωτικού τομέα. Τα τεράστια κέρδη του κεφαλαίου, τα οποία υπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση, επιτρέπουν η εξίσωση να γίνει προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Είναι προκλητικός και για το λόγο ότι θέλει να περάσει την αντεργατική τροπολογία διαιρώντας τους εργαζόμενους σε "υπόγεια" και σε "ρετιρέ".

Το όψιμο ενδιαφέρον που δείχνουν οι πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων στις πρώην ΔΕΚΟ είναι υποκριτικό και εξίσου προκλητικό. Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα αρνούνται να γράψουν στη δύναμη των σωματείων τους νεοπροσλαμβανόμενους συμβασιούχους. Είναι οι ίδιοι που έβαλαν πλάτη για να προχωρήσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι ίδιοι που μαζί με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αδιαφορούν για την εργοδοτική τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς και στηρίζουν τις επαίσχυντες αυξήσεις του ενός ΕΥΡΩ την ημέρα.

Οι εργαζόμενοι και στις πρώην ΔΕΚΟ και στον ιδιωτικό τομέα πρέπει από κοινού να διεκδικήσουν την απόσυρση της αντεργατικής τροπολογίας και, αν ψηφιστεί, να την αχρηστέψουν στην πράξη, μέσα από τον ενιαίο αγώνα που ταυτόχρονα θα αλλάζει τους συσχετισμούς των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα και γενικότερα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ