Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στις 11 π.μ.
Η εισηγητική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 7/12 στις Βρυξέλλες
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά με αποφασιστικότητα στο νέο πακέτο των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων, που πρόκειται να ψηφιστεί μέσα στη βδομάδα, ενώ το Ασφαλιστικό αναμένεται στη νέα χρονιά. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι τα περί σκληρής διαπραγμάτευσης για το καλό του λαού είναι «στάχτη στα μάτια» αφού οι απαιτήσεις ενίσχυσης του κεφαλαίου είναι δεδομένες.
Την ίδια στιγμή, η συγκυβέρνηση δρομολογεί την περαιτέρω συμμετοχή της στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή. Αυτό εκφράστηκε και διά στόματος Αλ. Τσίπρα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, αποτυπώθηκε και στη Διακήρυξη της Αθήνας, που συνυπέγραψε μαζί με την κυπριακή και την αιγυπτιακή κυβέρνηση την περασμένη βδομάδα.
Ο λαός, οι εργαζόμενοι να αντιπαλέψουν και τη νέα αντιλαϊκή επίθεση και την εμπλοκή σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Μέλη και φίλοι των Ελληνικών Εργατικών Συνδέσμων Αυστραλίας ΑΤΛΑΣ Σίδνεϊ προσφέρουν στο ΚΚΕ 9.000 δολάρια Αυστραλίας για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.
Ο Β. Μ. προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 2.000 ευρώ ως πρώτη δόση.
Στη μνήμη της ΒΑΣΩΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ, ο Νίκος Καραντωνίου προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.
Στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ οι κόρες και τα εγγόνια του προσφέρουν 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.
Σκηνικό διεθνούς ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης έχει διαμορφωθεί σε μια ευρύτερη περιοχή, που περιλαμβάνει τη Μ. Ανατολή, τη Β. Αφρική και επεκτείνεται έως την Κεντροανατολική Ασία. Συγκέντρωση και δραστηριότητα Ενόπλων Δυνάμεων ενός μεγάλου αριθμού κρατών, που ανταγωνίζονται για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών, δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων.