Στα Γιάννενα, με παλμό και ψυχή η νέα γενιά μπήκε μπροστά σε μια μαχητική διαδήλωση, όπου επικεφαλής τέθηκε το πανό των φοιτητικών συλλόγων και ακολούθησαν τα μπλοκ του Εργατικού Κέντρου και δεκάδων άλλων φορέων. Το ορμητικό ποτάμι δεν ησύχασε ούτε στιγμή, με τα συνθήματα να εναλλάσσονται με τραγούδια. Εξω από την 8η Ταξιαρχία Ηπείρου απαίτησαν την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σφαγεία του πολέμου. «Στη σύγκρουση με τη δικτατορία του κεφαλαίου γινόμαστε πιο δυνατοί. Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο» ήταν το μήνυμα στο πανό της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείου στη Δόμπολη, όπου με πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων είχε στηθεί φωτογραφική έκθεση. Εκεί έγιναν χαιρετισμοί και κατάθεση στεφάνων από τους φορείς, αφηγηματικό αφιέρωμα από μαθητές στις μέρες του ξεσηκωμού, ενώ χαμόγελα σκόρπισαν δεκάδες μικροί φίλοι του «Κόκκινου αερόστατου» που κατέθεσαν τη δική τους συλλογική ζωγραφιά.
Μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Μάρκου έγινε στη Ζάκυνθο, όπου πριν την πορεία στους δρόμους της πόλης, πραγματοποιήθηκε συναυλία, αλλά και στην Κεφαλονιά, όπου κατά τη διάρκεια της πορείας οι συμμετέχοντες άφησαν κόκκινα γαρίφαλα στο μνημείο των Πεσόντων του Πολυτεχνείου στην πλατεία Καμπάνας.
Στη Λάρισα, στην κεντρική πλατεία συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, εργαζόμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι και οι μικροί φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου», που με τα πανό και τα συνθήματά τους φώτιζαν την επικαιρότητα των μηνυμάτων του ξεσηκωμού. Συγκινητικό ήταν το σύντομο αφιέρωμα που παρουσίασε η θεατρική ομάδα «Γιάννης Νεγρεπόντης» του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με την απαγγελία ποιημάτων. Η πορεία κατέληξε στην 1η Στρατιά, όπου οι διαδηλωτές καταδίκασαν την εμπλοκή της χώρας στο πολεμικό σφαγείο, απαιτώντας να σταματήσει να είναι η Λάρισα ΝΑΤΟικό ορμητήριο, να φύγουν οι αμερικανικές δυνάμεις από την 110 ΠΜ και συμβολικά έκαψαν τη σημαία της ΕΕ απαιτώντας να κλείσει το Ευρωστρατηγείο στην 1η Στρατιά. Νωρίτερα, στεφάνια στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου κατέθεσαν αντιπροσωπείες των Οργανώσεων Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και των μαζικών φορέων.
«Ο Βόλος λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», αντήχησε στη μαζική συγκέντρωση στην πόλη, που έγινε στον Θόλο του Πανεπιστημίου και ακολούθησε μαχητική πορεία στο στρατόπεδο Γεωργούλα, που οι Αμερικανοί το χαρακτηρίζουν «Logistics Support Area Volos» και κατά περιόδους διαμένουν Αμερικανοί στρατιώτες συμμετέχοντας σε ασκήσεις μαζί με τον ελληνικό στρατό. Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα κατήγγειλαν ότι η πόλη του Βόλου έχει μετατραπεί σε προγεφύρωμα για ΝΑΤΟικά εγκλήματα και τραγουδώντας το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους.
Δυναμικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Σκόπελο, Ελασσόνα και Φάρσαλα.
Στη Λαμία έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Πάρκου, ενώ με πρωτοβουλία των Εργατικών Κέντρων πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις σε Λιβαδειά και Θήβα.
Στη Χαλκίδα, το Σάββατο, εργαζόμενοι και νέοι προχώρησαν σε συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (Αγάλματα) στην παραλία Χαλκίδας.
Επίσης, με λιτή εκδήλωση στο μνημείο του Παιδαγωγικού Φροντιστηρίου Στερεάς στο Καρπενήσι τίμησε τον ξεσηκωμό του πολυτεχνείου η ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ.
Μαζικές αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις έγιναν σε πόλεις της Κρήτης.
Στο Ηράκλειο, εκατοντάδες εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, φορέων και φοιτητικών συλλόγων. Με μαζική παρουσία νεολαίας και μικρών παιδιών, πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Ιδιαίτερα μαζικό ήταν το μπλοκ της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κόμματος.
Με μαζική παρουσία λαού και νεολαίας πραγματοποιήθηκε και το συλλαλητήριο στα Χανιά. Ξεκινώντας από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς, πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία στο κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν από φορείς, την ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ και την Οργάνωση της ΚΝΕ στεφάνια στο μνημείο - ηρώο πεσόντων της πόλης.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου εκδήλωση της δημοτικής αρχής Τυρνάβου, όπου μίλησε ο δήμαρχος Στέλιος Τσικριτσής και ακολούθησε συναυλία αφιερωμένη στα «απαγορευμένα» τραγούδια της περιόδου της δικτατορίας.
Τραγούδια που λογοκρίθηκαν, που επετράπησαν κατά λάθος από τη χούντα και που παραποιήθηκαν οι στίχοι τους για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν δημόσια, που συνδέθηκαν με τους αγώνες του λαού για λευτεριά, διαδέχονταν το ένα το άλλο, σε ένα μουσικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν οι Ευαγγελία Κεφάλα, Βαγγέλης Μπουντουλούλης, Βαγγέλης Τσιαπλές, Δημήτρης Κατσαβάκης και Θέμης Σαμαντζής.
Στην ομιλία του ο Στ. Τσικριτσής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το σύνθημα "Εξω οι ΗΠΑ - Εξω το ΝΑΤΟ" στις πύλες του Πολυτεχνείου παραμένει ανεξίτηλα γραμμένο στην καρδιά του λαού, καλώντας μας σε αγώνα ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στους πολέμους.
Γράφτηκε και εδώ στον Τύρναβο πριν λίγες μέρες, όταν δεκάδες διαδηλωτές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έφραξαν τον δρόμο σε 6 νταλίκες που φόρτωσαν από την ΠΑΠ στο Δαμάσι για να τις στείλουν στην Ουκρανία. Τολμώντας να περάσουν μέσα από τον Τύρναβο, μέσα από κατοικημένη περιοχή, ένα επικίνδυνο φορτίο γεμάτο θάνατο.
Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, και εκεί στην οδό Ειρήνης πήραν το μήνυμά τους γραμμένο με κόκκινη μπογιά: "Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών"».
Σε εξακρίβωση στοιχείων εκατοντάδων νέων και φοιτητών που βρίσκονταν στους γύρω δρόμους του Πολυτεχνείου και στο κέντρο της Αθήνας προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής οι αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα προχώρησαν και σε «τυφλές» προσαγωγές, χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο και εντελώς αναίτια, ανάμεσα στις οποίες και μελών της ΚΝΕ.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προχώρησε σε παρέμβαση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αφεθούν όλοι οι προσαχθέντες ελεύθεροι και να σταματήσει αυτό το όργιο τρομοκρατίας.
Παρέμβαση έγινε και στη ΓΑΔΑ από την «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων».
Μια πρωτοφανής κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων, ένστολων και καμουφλαρισμένων, στήθηκε στη Θεσσαλονίκη, που όμως έπεσε στο κενό και απαντήθηκε με τη δυναμική και πολύ μαζική παρουσία στη μεγάλη διαδήλωση.
Συνολικά η αστυνομία πραγματοποίησε 46 προσαγωγές πριν την έναρξη της πορείας, ανάμεσά τους και σε μέλη του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας και του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού. Τα Σωματεία με ανακοινώσεις τους κατήγγειλαν την αστυνομοκρατία στον χώρο του ΑΠΘ.
Κάποιες ακόμα προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν, μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων. Η αστυνομία προχώρησε σε 7 συλλήψεις.