Ακολούθησε συνάντηση με το προεδρείο της Ενωσης Λιμενικών Κεντροδυτικής Ελλάδας (μέλος της ΠΟΛ) που αποτελούνταν από τον πρόεδρο Τσιονάκα Θωμά, τον γενικό γραμματέα Γρηγορόπουλο Ευστάθιο, τον α' αντιπρόεδρο Ρόζο Γιώργο και το μέλος Αγγελή Ευάγγελο. Οι εκπρόσωποι των λιμενικών ανέδειξαν μια σειρά από δίκαια αιτήματα του προσωπικού, που έρχονται να προστεθούν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε λαϊκή οικογένεια με την ακρίβεια στο ρεύμα, τα τρόφιμα, τη στέγη και τα χαράτσια σε Υγεία και Παιδεία. Τέτοια ήταν ζητήματα συνταξιοδοτικά, το αδιέξοδο με τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις, όπως και η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ενώ σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας με το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Λιμενικού Σώματος (ΤΑΛΣ), τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοήθειας Ναυτικού (ΕΛΟΑΝ), όπως και τον περιοδικό υγειονομικό έλεγχο που είτε δεν γίνεται για χρόνια, είτε πληρώνει το προσωπικό από την τσέπη του.
Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, αφού δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν και να αναδεικνύουν τα δίκαια αιτήματα των λιμενικών, τόνισαν τη σταθερή υποστήριξη του Κόμματος στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των ενστόλων, ειδικά σε μια περίοδο που ο αυταρχισμός και η καταστολή αυξάνονται «συνοδεύοντας» την αντιλαϊκή πολιτική κάθε κυβέρνησης και την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Θύμισαν ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που από θέση αρχής δεκαετίες τώρα υποστηρίζει το δίκαιο αίτημα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής να καταργηθεί η υπαγωγή του στον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα.
Τέλος οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ κάλεσαν όσους υπηρετούν στο Σώμα να μην επιτρέψουν καμία εμπλοκή τους, των ίδιων προσωπικά ή οποιουδήποτε σχηματισμού, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Επίσης, την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, το Κεντρικό Λιμεναρχείο και τον Οίκο Ναύτου στο Αργοστόλι επισκέφθηκε κλιμάκιο της ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ, το πρωί της Τρίτης, με επικεφαλής τον Νίκο Γαρδίκη, μέλος του Τμήματος της ΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Από τις συζητήσεις αναδείχθηκαν σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι χώροι, ενώ η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ κάλεσε τους άντρες και τις γυναίκες που φοιτούν στην ΑΕΝ ή υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα, να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού που αντιστέκεται στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που γεννούν φτώχεια, εξαθλίωση, προσφυγιά, ελλοχεύοντας μεγάλους κινδύνους συνολικά απ' την εμπλοκή της χώρας σ' αυτούς, να μην επιτρέψουν τα σχέδια για συμμετοχή τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Πρόκειται για ζητήματα που αναδείχθηκαν και στη συνάντηση στην ΑΕΝ, με τη Διοίκησή της και τους εκπροσώπους των σπουδαστών, με τους τελευταίους να εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί και στον εμπορικό στόλο, με τις επιθέσεις που δέχονται πλοία σε περιοχές της Ερυθράς Θάλασσας κ.α., αφού και οι ίδιοι πραγματοποιούν εξάμηνες εκπαιδεύσεις σε διάφορα ταξίδια.
Στον χώρο απασχολεί η κατάσταση με το κτίριο, που είναι του 1975 και τους χώρους στέγασης να μην επαρκούν. Αυτό τόσο για το σύνολο των σπουδαστών όσο και ιδιαίτερα τις γυναίκες, εφόσον δεν προβλέπονταν χώροι στέγασης για τις σπουδάστριες ούτε σίτισή τους, με αποτέλεσμα κατακόρυφη άνοδο των εξόδων και μάλιστα σε τουριστικό νησί (απλησίαστα ενοίκια, μεγαλύτερες δυσκολίες διαμονής απ' την έναρξη κάθε θερινής περιόδου). Σημειώθηκε ο προβληματισμός που υπάρχει και για την παραχώρηση τμήματος της έκτασης του εξωτερικού περιβόλου για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης λεωφορείων προς εξυπηρέτηση των «αναγκών» για τα κρουαζιερόπλοια, σχέδιο που αν υλοποιηθεί θα περιορίσει τους χώρους της σχολής.
Κατατέθηκε η αγωνία για το επίπεδο σπουδών, το «αντίκρισμα» των πτυχίων των ΑΕΝ, την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης και σε αυτό το επίπεδο, με τις ιδιωτικές σχολές να «ξεφυτρώνουν» σαν μανιτάρια.
Απ' την αντιπροσωπεία του Κόμματος εκφράστηκε στήριξη τα αιτήματα των σπουδαστών, τονίστηκε ότι θα συνεχιστούν οι ενέργειες για την ανάδειξη των ζητημάτων και επισημάνθηκαν τα θετικά αποτελέσματα που έχουν οι κινητοποιήσεις και στους συγκεκριμένους χώρους.
Το πρόβλημα στέγασης και η υποστελέχωση απασχόλησαν έντονα τις συζητήσεις με λιμενικούς στο κεντρικό Λιμεναρχείο. Οι υπηρεσίες του στεγάζονται σε επιβαρυμένο κτίριο, σε μια περιοχή με έντονη σεισμική δραστηριότητα, ενώ επισημάνθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί για τη διαμονή τους στο νησί (ακριβά ενοίκια, έλλειψη σπιτιών κ.ά.).
Τους λιμενικούς απασχολούν επίσης τα ωράρια, τα χρωστούμενα ρεπό και οι χρωστούμενες άδειες.
Τον κίνδυνο να μην έχει πλέον προσωπικό από τον ερχόμενο Απρίλη, με τις υπηρεσίες που προσφέρει για περίπου 2.500 εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς στο νησί να παρέχονται από το ήδη υποστελεχωμένο Λιμεναρχείο, αντιμετωπίζει ο Οίκος Ναύτου. Οπως αναφέρθηκε κατά την επίσκεψη στον χώρο, η μοναδική υπάλληλός του, εργαζόμενη με συγκεκριμένο πρόγραμμα δύο χρόνων, θα βρεθεί ξανά στον δρόμο, εφόσον δεν προβλέπεται ανανέωση της σύμβασής της, παρά και το γεγονός ότι πλέον έχει και την κατάλληλη εκπαίδευση.
Συνολικά για όλα τα ζητήματα από την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υπήρξε δέσμευση για ανάδειξη όλων των δίκαιων αιτημάτων και τονίστηκε η σταθερή υποστήριξη του Κόμματος στα συνδικαλιστικά δικαιώματα των ενστόλων, ειδικά σε μια περίοδο που ο αυταρχισμός και η καταστολή αυξάνονται.
Τραγικό τέλος είχε η προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή για δύο νεαρούς Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τις έως και σήμερα γνωστές πληροφορίες από την περιοχή, που βρήκαν φριχτό θάνατο σε οικία που διέμεναν στην περιοχή Παπαδιάνικα του δήμου Μονεμβασίας στη Λακωνία.
Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για άτομα ηλικίας περίπου 25 χρονών ο καθένας, που έμεναν σε χώρο περίπου 25 τ.μ., με τη φωτιά να ξεσπά γύρω στις 3 τα ξημερώματα χτες. Μαζί με τα δύο θύματα διέμενε και 32χρονος συμπατριώτης τους, που κατάφερε να ξεφύγει από τις φλόγες και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Και οι τρεις απασχολούνταν σε διάφορες δουλειές στην ευρύτερη περιοχή.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησε ένα όχημα με τρεις πυροσβέστες, ενώ για τα αίτιά της διενεργεί προανάκριση το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.
Υπόθεση διαφθοράς σε υπηρεσίες Πολεοδομίας αποκαλύφθηκε στη Χαλκιδική, μετά από έρευνα του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες στη Χαλκιδική επικεντρώθηκαν στους δήμους Προποντίδας και Σιθωνίας και αφορούν δωροδοκίες υπαλλήλων και παραγόντων της Τοπικής Διοίκησης. Φέρεται να συνελήφθησαν ήδη 21 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην δήμαρχος, ένας πρώην διευθυντής Πολεοδομίας, μηχανικοί και άλλοι ιδιώτες, οι οποίοι εμφανίζονται να εξέδιδαν παράνομα άδειες και να διέγραφαν πολεοδομικές παραβάσεις, εισπράττοντας χρήματα.