Από νωρίς το πρωί φαινόταν ότι η απεργία θα μετρήσει πολλές νέες δυνάμεις που το πήραν απόφαση να βγουν στον δρόμο. Οι απεργιακές φρουρές των Εργατικών Κέντρων και των σωματείων από τα ξημερώματα έδωσαν με επιτυχία τη μάχη σε μεγάλα εργοστάσια, αλυσίδες εμπορίου και εργοτάξια.
Στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις που ακολούθησαν το «παρών» έδωσαν δεκάδες σωματεία και φορείς του κάθε νομού, το καθένα με τις ιδιαίτερες διεκδικήσεις του. Ολοι μαζί δυνάμωσαν το παλλαϊκό αίτημα που υπήρχε στα χείλη όλων. Απαιτούμε «Λεφτά για μισθούς, Παιδεία, Υγεία, έξω η Ελλάδα απ' του πολέμου τα σφαγεία».
Πρωταγωνιστές της χτεσινής απεργίας επιχειρησιακά σωματεία και ομάδες εργαζομένων σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στη βιομηχανία, στο εμπόριο και αλλού.
Στα Γιάννενα, «Αυξήσεις στους μισθούς τώρα στο "ΖΑΓΟΡΙ", ο μήνας δεν βγαίνει ούτε με το ζόρι» βροντοφώναξαν μαζικά οι βιομηχανικοί εργάτες από τα τρία εργοστάσια εμφιάλωσης της ΧΗΤΟΣ ΑΕΒΕ που συμμετείχαν στην απεργία με ποσοστό πάνω από 90%.
Στο εμπόριο ξεχώρισε η δυναμική παρουσία εργαζομένων από τα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και «ΜΕΤΡΟ», ενώ σταθερά αυξάνεται ο αριθμός των απεργών και από άλλους μεγάλους χώρους δουλειάς.
Στην Αρτα «λουκέτο» έβαλε χτες ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός λόγω της μαζικής συμμετοχής, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή εργατών από την «Intercomm Foods» και άλλες βιομηχανίες τροφίμων. Στην Ηγουμενίτσα δεκάδες ήταν οι απεργοί στις ιχθυοκαλλιέργειες της «Avramar» στη Σαγιάδα, τον μεγαλύτερο βιομηχανικό εργασιακό χώρο στον νομό. Στην Πρέβεζα στο Νοσοκομείο απέργησε η πλειοψηφία των συμβασιούχων εργαζομένων, δίνοντας έτσι συνέχεια στον πολύχρονο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Το ορμητικό ποτάμι συμπλήρωσαν εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, συνταξιούχοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι έμποροι και επαγγελματίες.
Ενώ δυναμικό «παρών», ιδιαίτερα στα Γιάννενα, έδωσαν γι' ακόμη μια φορά οι φοιτητικοί σύλλογοι, που ακούραστα διεκδικούν «πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα».
Τέλος, «χρώμα» στη συγκέντρωση στα Γιάννενα έδωσε με την παρουσία της, για πρώτη φορά, η ομάδα αναπήρων «ΤΟ ΣΩΜΑ» στέλνοντας μήνυμα ότι η κρατική κοροϊδία στα άτομα με αναπηρία και στους χρόνιους πάσχοντες μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τον συλλογικό αγώνα.
Στις Σέρρες, ξεχώρισε η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στον κλάδο του Μετάλλου. Μάλιστα, μαζικά συμμετείχαν στη συγκέντρωση οι εργαζόμενοι από τον όμιλο «Παναγιώτου». Διακριτή ήταν και η παρουσία των εργαζομένων στα απορρίμματα, των εκπαιδευτικών, σε άλλους κλάδους, αλλά και των συνταξιούχων του ΙΚΑ.
Στην Ημαθία πραγματοποιήθηκαν μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στη Βέροια, με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο, καθώς επίσης στη Νάουσα. Και στις δύο συγκεντρώσεις ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή των αγροτών, που πήραν τη θέση τους δίπλα στους εργαζόμενους και μέσα από τις παρεμβάσεις τους ανέδειξαν ότι δίνουν μαζί τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε Εδεσσα και Γιαννιτσά, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη. Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής η πορεία σταμάτησε έξω από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και έξω από την Αντιπεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου οι διαδηλωτές επέδωσαν ψηφίσματα ενάντια στις διώξεις των εκπαιδευτικών που αρνούνται να συμβιβαστούν με την επιβολή της κατηγοριοποίησης.
Στη συνέχεια, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, στο απεργιακό κάλεσμα της ΕΝΙΔΥΚ ανταποκρίθηκαν: Το Εργατικό Κέντρο της πόλης, το Νομαρχιακό Τμήμα Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Εργαζομένων στη «Pharmaten», ο Σύλλογος Εφοριακών, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων. Επίσης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η ΕΛΜΕ, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ελληνικής Φιλολογίας και Κοινωνικής Εργασίας, ο Σύλλογος Γυναικών ν. Ροδόπης και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Γιάννη Κυριακίδη, πρόεδρο της ΕΝΙΔΥΚ, ενώ ξεχώρισε η παρέμβαση του Κώστα Βογιατζή, προέδρου του Σωματείου της «Pharmaten», ο οποίος ανέδειξε τη σημαντική προσπάθεια για τη δημιουργία του Σωματείου, στις αρχαιρεσίες του οποίου συμμετείχαν πρόσφατα εκατοντάδες εργαζόμενοι και διεκδικούν υπογραφή κλαδικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς. Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης.
Στην Καβάλα, παρεμβάσεις στη συγκέντρωση πραγματοποίησαν ο Στέργιος Τσάγκας από το Σωματείο Εργαζομένων Kavala Oil «Το Βαρέλι», ο Φοιτητικός Σύλλογος Λογιστικής και το Συντονιστικό των Συνταξιουχικών Σωματείων, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από την Βασιλική Μπράτσου, πρόεδρο του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
Στην Αλεξανδρούπολη, παρά τη βροχή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσαν εργατικά σωματεία, σύλλογοι και φορείς. Στη συγκέντρωση τον τόνο έδωσαν συνθήματα για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς με υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και να σταματήσει η πόλη, συνολικά η χώρα να είναι πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών μακελάρηδων.
Στην Ξάνθη, μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση στα δικαστήρια, όπου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα του Σωματείου Εργαζομένων στο Καζίνο ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις, ενώ επόμενος σταθμός είναι η συναυλία για το Νοσοκομείο στις 28 Νοέμβρη (6 μ.μ. στην πλατεία).
Στη Φλώρινα, σε κινητοποίηση από το πρωί στην πύλη του ΑΗΣ Μελίτης προχώρησαν οι εργαζόμενοι, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων και κατοίκων ενάντια στο κλείσιμο της μονάδας. Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους έδειξαν σωματεία, φορείς της περιοχής και φοιτητικοί σύλλογοι. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα «Η δίκαιη μετάβαση είναι ένα ψέμα - Φτώχεια, ανεργία, πανάκριβο το ρεύμα» και «Κάτω τα χέρια από τον ΑΗΣ Μελίτης».
Στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον κεντρικό πεζόδρομο, με τη συμμετοχή εργαζομένων από πολλούς κλάδους. Οι ομιλητές εστίασαν στις τραγικές συνέπειες για τον λαό της περιοχής από τις «πράσινες μπίζνες» και την απολιγνιτοποίηση, που από τη μία φέρνουν εκτόξευση κερδών, π.χ. για τη ΔΕΗ ΑΕ, και από την άλλη νέα βάρη στον λαό, π.χ. για την τηλεθέρμανση.
Στην Πτολεμαΐδα, η μαχητική απεργιακή συγκέντρωση έστειλε το μήνυμα «Λεφτά για μισθούς, Υγεία, Παιδεία και όχι για του πολέμου τα σφαγεία».
Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε επίσης στην κεντρική πλατεία των Γρεβενών, μετά από κάλεσμα εργατικών σωματείων και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.
Στην Καστοριά, τέλος, πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στην πρώην Νομαρχία, με τη συμμετοχή εργαζομένων από σωματεία του δήμου, εκπαιδευτικών και υγειονομικών, καθώς και από συνταξιουχικά σωματεία.