ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2003
Σελ. /32

Βρεγμένη (ισχυρή) σανίδα

που τους χρειάζεται

Ο Γιωργάκης ο... «μπραζιλιέρο»

Ξέρετε τι είναι ο Μπλερ; Φυσικά ξέρετε. Εκείνο που ίσως σας διέφυγε είναι ότι αυτόν τον κύριο, με το γνωστό «ποιον», τον επανεξέλεξαν στη θέση του αντιπροέδρου (!) τους οι υπόλοιποι κύριοι που συναπαρτίζουν τη «σοσιαλιστική» Διεθνή. Τόσο «σοσιαλιστική» η Διεθνής της σοσιαλδημοκρατίας του Σρέντερ, του Σημίτη και του Γιωργάκη (σ.σ.: σ' αυτόν θα επανέλθουμε).

***

Ομως εκεί στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας (όπου και συγκλήθηκε τέλη Οκτώβρη η «σοσιαλιστική» Διεθνής) έγιναν πράματα και θάματα.

Θαυμάστε λοιπόν:

«Η σοσιαλιστική διεθνής - αναφέρεται στο ψήφισμα που εγκρίθηκε για την Κούβα - ζητά την απελευθέρωση των πολιτικών αντιπάλων

(σ.σ.: «αντίπαλοι» του Κάστρο είναι για τους «σοσιαλιστές» μας οι μισθοφόροι των ΗΠΑ!),

στο πλαίσιο... των διεθνών συνθηκών για τα ανθρώπινα δικαιώματα

(σ.σ.: ώστε οι «σοσιαλιστές» μας διαπιστώνουν πρόβλημα με τα «ανθρώπινα δικαιώματα» των πρακτόρων των ΗΠΑ στην Κούβα...)

και ζητά το διάλογο ανάμεσα στους παράγοντες της χώρας

(σ.σ.: μπα! οι «σοσιαλιστές» μας θεωρούν «παράγοντες» τους πράκτορες των ΗΠΑ στο νησί, τους οποίους μάλιστα εξισώνουν με την επαναστατική κυβέρνηση του νησιού και ζητούν «διάλογο» μεταξύ Κάστρο - πρακτόρων!)...

***

Θαυμάστε (επίσης):

«Η σοσιαλιστική διεθνής - σημειώνεται στο ψήφισμα σχετικά με το Ιράκ - εναντιώνεται σε κάθε πολεμική επέμβαση έξω από το πλαίσιο του ΟΗΕ»

(σ.σ.: τώρα δηλαδή που ο ΟΗΕ πήρε απόφαση υπέρ του αμερικάνικου σχεδίου ουδεμία... εναντίωση, έτσι;).

Και συνεχίζει: «Υποστηρίζουμε τον ιρακινό λαό και το ιρακινό Κυβερνητικό Συμβούλιο (σ.σ.: δηλαδή την κυβέρνηση κατοχής!) στις προσπάθειές τους να αναπτύξουν ένα δημοκρατικό (!) και ομοσπονδιακό (σ.σ.: μπα! θα το διαλύσουν κιόλας;) Ιράκ...»!

***

Εχουμε αφήσει μια εκκρεμότητα με τον Γιωργάκη. Διότι ποιος άλλος θα εκπροσωπούσε το ΠΑΣΟΚ στη Διεθνή της σοσιαλδημοκρατίας; Μα φυσικά ο Γιωργάκης! Και μήπως έχετε καμιά αμφιβολία για το τι ψήφισε ο Γιωργάκης στις ψηφοφορίες που έγιναν τόσο για το ψήφισμα σχετικά με την Κούβα, όσο και σχετικά με το Ιράκ; Ελάτε τώρα!

Αλλωστε ο άνθρωπος (όπως και το κόμμα που εκπροσωπεί) είναι δεδηλωμένων «σοσιαλιστικών» ηθών.

Παρουσία σεμνή. Παρουσία αξιοπρεπής. Μακριά από τις «συνάφειες» του συρμού. Λόγος που η δωρικότητά του συνυπάρχει με τη γλύκα του πάθους. Το πάθος της πίστης σε αξίες αναλλοίωτες και αδιαπέραστες από την εμποροπανήγυρη της εποχής.

Η Ιωάννα Καρυστιάνη στολίζει την ελληνική λογοτεχνία. Ταξιδεύει τον ελληνικό λόγο στον κόσμο των νοημάτων της ανθρωπιάς. Η παρουσίαση στη Βιέννη της γερμανικής έκδοσης του μυθιστορήματός της «Κοστούμι στο χώμα», είναι για μας μια αφορμή να την ευχαριστήσουμε που μας κάνει να νιώθουμε «συνεπιβάτες» αυτού του «ταξιδιού».

1911: Η Ιταλία προσαρτά την Τρίπολη στη Λιβύη.

1914: Στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η Γαλλία κηρύσσει τον πόλεμο στην Τουρκία.

1940: Ο Φράνκλιν Ρούσβελτ εκλέγεται για τρίτη φορά Πρόεδρος των ΗΠΑ.

1956: Η κρίση του Σουέζ σοβεί, Αγγλοι και Γάλλοι αποβιβάζονται στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου.

1996: Η Μπεναζίρ Μπούτο απομακρύνεται από την πρωθυπουργία του Πακιστάν. Ο Πρόεδρος της χώρας την κατηγορεί για νεποτισμό και διαφθορά.

1996: Ο Μπιλ Κλίντον επανεκλέγεται Πρόεδρος των ΗΠΑ.

1999: Επιχειρηματικός πόλεμος στις ΗΠΑ, καθώς δικαστική έκθεση χαρακτηρίζει «μονοπωλιακή» την εταιρία «Microsoft» του Μπιλ Γκέιτς. Αγωγή 19 αμερικανικών πολιτειών κατά της εταιρίας.


«Σωτήρες»

Σε 200.000.000.000 (διακόσια δισεκατομμύρια!) δολάρια εκτιμούν αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες το κόστος της κατοχής του Ιράκ στα επόμενα δέκα έτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, που δημοσιεύουν οι «New York Times», στη σημερινή φάση με τους 130.000 στρατιώτες στο έδαφος του Ιράκ, το κόστος της επιχείρησης φτάνει τα 4 δισεκατομμύρια μηνιαίως!

Αυτά - θεωρητικώς - είναι τα χρήματα που προϋπολογίζονται για να... «ελευθερωθεί» το Ιράκ. Στην πραγματικότητα πρόκειται για χρήματα που θα τα τσεπώσουν αυτοί που θα το «σώσουν» και θα το «ανοικοδομήσουν»...

Και ποιοι είναι οι «σωτήρες»; Μα, φυσικά, οι πολυεθνικές των ΗΠΑ. Αλλωστε είναι γνωστό: Αυτοί οι «απολίτιστοι» οι Ιρακινοί δεν μπορούν να σωθούν από μόνοι τους. Εστω κι αν κολυμπούν στο πετρέλαιο...

«Λαδιές»...

Ο Μητσοτάκης «ρίχνει λάδι στη φωτιά» (λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) γιατί παίρνει το μέρος του Χριστόδουλου, ενώ θα έπρεπε να τηρούνται ίσες αποστάσεις (λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) ανάμεσα σε Αρχιεπισκοπή και Φανάρι.

Ωραία. Τώρα όμως θα θέλαμε να ξέρουμε τι ακριβώς κάνει ο κ. Μπίστης (και τι λέει επ' αυτού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) που τυγχάνει (ο Μπίστης) υπουργός (της κυβέρνησης), και που με χτεσινή δήλωση του κόμματός του (της ΑΕΚΑ) καλεί την κυβέρνηση (της οποίας είναι υπουργός) να ταχθεί «αποφασιστικά» με το Πατριαρχείο...

Εκτός, βέβαια, αν ο κ. Πρωτόπαππας «θυμηθεί» ότι ο Μπίστης ομιλεί ως πρόεδρος της ΑΕΚΑ (και ουχί ως υπουργός...). Οπότε και οι άλλοι θα συνεχίσουν να λένε ότι ο Μητσοτάκης ομιλεί ως επίτιμος (και ουχί ως πρόεδρος...).

Κατά τα λοιπά: τρεις λαλούν και δυο χορεύουν (κυριολεκτικώς)...

«ΔΙΑΦΟΡΕΣ δεν υπάρχουν πλέον ανάμεσα στα κόμματα, είναι διαχειριστές»...

***

ΤΟ ΕΙΠΕ η κ. Μιλένα Αποστολάκη χτες στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ...

***

Η ΚΥΡΙΑ Αποστολάκη είναι μέλος του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ...

***

ΕΠΟΜΕΝΩΣ κάτι παραπάνω θα ξέρει για τις (ανύπαρκτες) «διαφορές»...

***

ΑΝΑΜΕΣΑ στον «διαχειριστή» Κώστα, από τον «διαχειριστή» Κώστα...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ