ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Ιούλη 1997
Σελ. /46
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Χρυσοθήρες στην Αθήνα...

Ποιοι αναμένεται να λάμψουν στα αγωνίσματα των ανδρών. Φαβορί και αουτσάιντερ για το χρυσό μετάλλιο

Κάτι λιγότερο από δύο βδομάδες μάς χωρίζουν από την πρεμιέρα του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της χρονιάς, του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου, που φιλοξενεί η Αθήνα. Οι Ελληνες φίλαθλοι θα 'χουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου στίβου στη μάχη για τη δόξα και το... χρήμα, αφού για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα καθιερώθηκαν χρηματικά πριμ για όσους ανεβούν στο βάθρο.

Σήμερα ο "Ρ" σας παρουσιάζει τα φαβορί για την κατάκτηση των μεταλλίων στους άνδρες, σαν οδηγό για την καλύτερη παρακολούθηση του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου.

Οι δρόμοι ταχύτητας

100μ. Η κούρσα της μιας ανάσας αναμένεται να κλέψει την παράσταση στο 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Την Κυριακή το βράδυ στις 3 Αυγούστου δισεκατομμύρια τηλεθεατές θα είναι "στημένοι" μπροστά στις τηλεοράσεις για να δουν ποιος είναι ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή τον τίτλο θα τον κατέχει ο Καναδός, τζαμαϊκανής καταγωγής, Ντόνοβαν Μπέιλι. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ (9.84 από την Ατλάντα) απειλείται από τους δύο συγκάτοικους του στο βάθρο της Ολυμπιάδας, τον ασημένιο Ολυμπιονίκη Φρανκ Φρέντερικς από τη Ναμίμπια και τον χάλκινο Ολυμπιονίκη Ατο Μπόλτον από το Τρίνινταντ. Ο Μπόλτον έχει φέτος την καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 9.89. Πίσω του στη φετινή κατάταξη φιγουράρει το νέο αστέρι του αμερικανικού σπριντ ο νεαρός Μόρις Γκριν που έχει 9.90. Οι Αμερικανοί, που έχουν να πανηγυρίσουν νίκη σε παγκόσμιο πρωτάθλημα από το Τόκιο το 1991, ενώ στο Γκέτεμποργκ και στην Ατλάντα δεν ήταν καν στο βάθρο, ελπίζουν αυτήν τη φορά να "ξεπλύνουν την ντροπή".

200μ. Μάικλ Τζόνσον απόντος, εκτός απρόοπτου, ανοίγει ο δρόμος για τον Φρέντερικς να ξαναπάρει τα σκήπτρα που κατέκτησε στη Στουτγκάρδη το '93 και τα έχασε στο Γκέτεμποργκ και στην Ατλάντα από την "πάπια". Η απουσία του Τζόνσον, που θα προτιμήσει μόνο τα 400μ., ανοίγει την όρεξη και σε άλλους για το χρυσό μετάλλιο. Ανάμεσά τους ο Ομπατέλε Τόμπσον από τα Μπαρμπάντος με 20.03 φέτος, ο Μπόλτον με 20.09, ο Αμερικανός Τίρι Ουάσιγκτον με 20.10. Πάντως ο Φρέντερικς είναι ο καλύτερος φέτος με 19.90.

400μ. Η κάρτα ελευθέρας που πήρε από την ΙΑΑΦ δίνει το δικαίωμα στον Μ. Τζόνσον να διεκδικήσει το τρίτο του χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 400μ. Ο Τζόνσον του '97 όμως δεν είναι ο Τζόνσον ο ανίκητος 400άρης των τελευταίων οχτώ χρόνων. Στο Παρίσι στις 25 Ιουνίου έχασε για πρώτη φορά μετά από 59 σερί νίκες, αφήνοντας ελπίδες για τους συμπατριώτες του Ρέινολτς (44.08 φέτος) και Πέτιγκριου (44.60 φέτος). Στα υπόψη και ο Καμόγκα από την Ουγκάντα, τρίτος στην Ατλάντα.

Οι δρόμοι ημιαντοχής

800μ. Κίπκετερ... παρόντος πάσα αρχή παυσάτω. Ο Κενυάτης, που έχει πάρει εδώ και τρία χρόνια τη δανική υπηκοότητα, είναι το ισχυρότατο φαβορί όλου του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Με μια ισοφάριση παγκόσμιου ρεκόρ στα πόδια του φέτος, έρχεται στην Αθήνα όχι μόνο για το χρυσό μετάλλιο, αλλά και για την κατάρριψη του στοιχειωμένου ρεκόρ του Κόε. Ο Κίπκετερ έχει ένα επιπλέον λόγο να θέλει αυτό το χρυσό, αφού στην Ατλάντα δεν του επιτράπηκε η συμμετοχή λόγω της αλλαγής της υπηκοότητας. Μετά τον Κίπκετερ, θέση στο βάθρο θα διεκδικήσουν ο Κενυάτης Πάτρικ Κόντσελαχ, ο Νορβηγός χρυσός Ολυμπιονίκης Βέμπγιορν Ρόνταλ και ο έμπειρος Αμερικανός Μαρκ Εβερετ.

1.500μ. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Αλγερινός Νουρεντίν Μορσελί έρχεται στην Αθήνα για να προσθέσει έναν ακόμα τίτλο στη συλλογή του. Το έργο του όμως θα είναι δύσκολο απέναντι στον Μαροκινό Ελ Γκερούζ που έχει δείξει φέτος τα δόντια. Οι δύο τους δεν έχουν συναντηθεί σε κανένα μίτινγκ, αλλά έδωσαν ραντεβού στην Αθήνα. Θέση στο βάθρο βλέπουν ο Κενυάτης Κόμεν, ο Νιγιοκάμπο από το Μπουρούντι, αλλά και ο Ισπανός Ολυμπιονίκης του 1992 Φερμίν Κάτσο.

Οι δρόμοι αντοχής

5.000μ. Ενδοαφρικανική υπόθεση αναμένεται να είναι το χρυσό στα 5.000 μ. με τον Κενυάτη Ντανιέλ Κόμεν να έχει τον πρώτο λόγο. Ο 2Οχρονος Κενυάτης, με την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, θέλει να γευτεί για πρώτη φορά τη χαρά ενός χρυσού παγκόσμιου μεταλλίου. Τη χαρά αυτή θα προσπαθήσει να του στερήσει ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα Νιγιοκάμπο, αλλά και ο Μαροκινός Σαλάχ Χισού. Αν μάλιστα έρθει στην Αθήνα ο Αιθίοπας Γκεμπρεσελασίε και δοκιμάσει την τύχη του στα 5.000 μ., τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Την τιμή της Ευρώπης θα προσπαθήσει να σώσει ο Γερμανός Ντίτερ Μπάουμαν, χρυσός Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης.

10.000μ. Το μεγάλο αστέρι της απόστασης ο Χάιμε Γκεμπρεσελασίε δηλώνει ότι απέχει από την Αθήνα, γιατί φοβάται τη σκληρή πίστα. Πολλοί όμως είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Πρίμο Νεμπιόλο και η εταιρία αθλητικών ειδών, που σπονσοράρει τον Αιθίοπα, θα βρουν τρόπο να τον μεταπείσουν... Αν έρθει, ψάξτε για το δεύτερο. Ο "Γκέμπρε" που πέτυχε στο Οσλο (4/7) το εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ με 26.31.32 έχει στο τσεπάκι του τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο. Οι υπόλοιποι, ο Μαροκινός Χισού, ο Κενυάτης Πολ Τέργκατ, ο Μπάουμαν, θα παλέψουν για τις άλλες θέσεις του βάθρου.

Μαραθώνιος. Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Μαραθώνιος θα διεξαχθεί στην κλασική διαδρομή, που είναι μια από τις δυσκολότερες στον κόσμο. Τα προγνωστικά εδώ περιττεύουν, αλλά με μεγάλες φιλοδοξίες έρχονται στην Αθήνα ο Ισπανός νικητής στο Γκέτεμποργκ Μαρτίν Φιθ, ο Πορτογάλος Αντόνιο Πίντο που κέρδισε φέτος το Μαραθώνιο του Λονδίνου, ο Νοτιοαφρικανός Τουγκουάνε χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα, ο Πορτογάλος Ντομίνγος Κάστρο που τα τελευταία χρόνια έφυγε από τα 5χλμ. και τα 10 χλμ.. Φέτος έχει την καλύτερη επίδοση με 2.07.51.

Τα εμπόδια

110εμπ. Εκτός από τον Μάικλ Τζόνσον οι Αμερικανοί έχουν ακόμα ένα αστέρι που ακούει στο ίδιο επώνυμο. Τον 22χρονο Αλεν Τζόνσον, που έρχεται στην Αθήνα για να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών που ξεκίνησε το 1995 στο Γκέτεμποργκ. Ο Αμερικανός, που κάποτε θαύμαζε τον Βρετανό Κόλιν Τζάκσον, του πήρε από το 1995 τα σκήπτρα. Ο 30χρονος πια Τζάκσον όμως πιστεύει ότι δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Θέση στο βάθρο βλέπουν ακόμα ο Βρετανός Τζάρετ, που κατακτά μετάλλιο σε κάθε παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 1991. Ικανός για μετάλλιο και ο πανύψηλος Γερμανός Φλόριαν Σβάρτχοφ, που είχε ανέβει στο βάθρο της Ατλάντα.

400εμπ. Ο Αμερικανός Ντέρικ Αντκινς, με τα χρυσά μετάλλια σε Γκέτεμποργκ και Ατλάντα, προβάλλει σαν το πρώτο φαβορί. Ο Σαμουέλ Ματέτε από τη Ζάμπια, όμως, δεύτερος σε Γκέτεμποργκ και Ατλάντα, θέλει να πάρει τη ρεβάνς. Και οι δύο τους κινδυνεύουν από έναν εκπρόσωπο της νέας φρουράς, τον Αμερικανό Μπράιαν Μπρόνσον, που έχει εντυπωσιάσει φέτος (έχει την καλύτερη επίδοση με 47.77).

3.000στιπλ. Στιπλ = Κένυα. Αυτό είναι ένα το κρατούμενο. Από κει και πέρα το ερώτημα είναι ποιος Κενυάτης θα ανέβει στην ψηλότερη θέση στο βάθρο. Την πρώτη τύχη έχει ο μετρ Μόουζες Κιπτανούι, νικητής το 1991, το 1993 και το 1995. Στην Ατλάντα, όμως, ο Κιπτανούει έχασε από τον Κέτερ και θέλει να πάρει την εκδίκησή του. Πάντως, αν δείτε και στις τρεις θέσεις του βάθρου τρεις Κενυάτες, μην εκπλαγείτε.

Τα άλματα

Υψος. Από τα πιο ανοιχτά αγωνίσματα του πρωταθλήματος. Με τον Κουβανό σούπερ σταρ του αγωνίσματος Χαβιέ Σοτομαγιόρ να προέρχεται από τραυματισμό, όλα ανοιχτά. Ο Σοτομαγιόρ, που έχει να ανέβει στην ψηλότερη θέση παγκόσμιας διοργάνωσης από το 1993 στη Στουτγκάρδη, απειλείται στην Αθήνα από τον χρυσό Ολυμπιονίκη της Ατλάντα, τον Αμερικανό Τσαρλς Οστιν, που προέρχεται από τραυματισμό, από τον μαχητικό Βρετανό Στιβ Σμιθ, τον Πολωνό Αρτουρ Πάρτικα, τον Αυστραλό Φορσάιθ. Στο χορό των μεταλλίων είναι ικανός να μπει και ο δικός μας Λάμπρος Παπακώστας.

Επίκοντώ. Ιδιο σκηνικό και στο επί κοντώ με τον "τσάρο των αιθέρων" Σεργκέι Μπούμπκα να προέρχεται από πολύμηνο τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα (δεν πήρε μέρος στην Ολυμπιάδα) και να έχει προβλήματα προσαρμογής. Ετσι ο δρόμος είναι ανοιχτός για τους νεότερους και πριν απ' όλους τον Ρώσο χρυσό Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης Μαξίμ Ταράσοφ, που πέρασε στις 16 Ιουλίου στη Νίκαια τα 6μ. Η μάχη προβλέπεται σκληρή με τον Γάλλο χρυσό Ολυμπιονίκη της Ατλάντα Ζαν Γκαλφιόν, τον Νοτιοαφρικάνο Οκερ Μπριτς και τον Γερμανό Λόμπινκγερ που πέτυχε πρόσφατα 5.92μ.

Μήκος. "Ο Ιβάν ο τρομερός" του μήκους, κατά κόσμον Ιβάν Πεδρόσο, από την Κούβα, μοιάζει σαν το ακλόνητο φαβορί. Μια εγχείρηση στο πόδι διέλυσε τις Ολυμπιακές του ελπίδες πέρσι, φέτος όμως είναι σε άριστη κατάσταση και αισιοδοξεί όχι μόνο για το χρυσό μετάλλιο, αλλά και για να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα περάσει τα 9μ. Στο Γκέτεμποργκ πίσω από τον Πεδρόσο, με 40π. διαφορά, βρισκόταν ο Τζέιμς Μπέκφορντ από την Τζαμάικα, που όμως θα λείψει από την Αθήνα, αφού βρέθηκε ντοπαρισμένος στο Παρίσι. Αλματα που μπορούν να τον φέρουν στο βάθρο έχει και ο Αμερικανός Γουόλντερ, που όμως δε φημίζεται για τη σταθερότητά του. Βλέψεις για το βάθρο έχουν ο Αμερικανός Γκριν και ο Σλοβάκος Κανκάρ.

Τριπλούν. Ο Βρετανός βαπτιστής Τζόναθαν Εντουαρτς και ο Αμερικανός Κένι Χάρισον υπόσχονται μια συναρπαστική μονομαχία. Ο Εντουαρτς με 17.74 φέτος (καλύτερη επίδοση στον κόσμο) έμεινε δεύτερος πίσω από τον Χάρισον στην Ατλάντα. Φέτος πήρε το εισιτήριο για την Αθήνα χάρη στην κάρτα ελευθέρας, αφού δεν πήρε μέρος λόγω ίωσης στα βρετανικά τράιαλς (αγώνες πρόκρισης). Ρόλο στη μάχη των μεταλλίων θα παίξουν οι Κουβανοί Κεσάδα και Γκαρσία.

Οι ρίψεις

Δίσκος. Υπάρχει κάποιος ικανός να εμποδίσει τον Γερμανό Λαρς Ρίντελ να κατακτήσει τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο; Μάλλον όχι, με το επιπλέον δεδομένο ότι φέτος ο Ρίντελ, στα 30 του, βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του, όπως απέδειξε το ατομικό ρεκόρ που πέτυχε στις 3 Μάη στο Βισμπάντεν με 71.50. Από κει και πέρα οι υπόλοιποι δισκοβόλοι βρίσκονται κάτω από 70 μ. Για το βάθρο υποψηφιότητα βάζουν ο Αμερικανός Γκοντίνα, ο Λευκορώσος Ντουμπρόφτσιψ, οι Γερμανοί Μόλενμπενγκ και Σουλτ.

Σφύρα. Κις στα ουγγρικά σημαίνει μικρός, μικροκαμωμένος. Ο Ούγγρος Μπάλας Κις βέβαια δεν είναι ούτε μικροκαμωμένος (1.90 ύψος και 110 κ.) ούτε μικρός σε διακρίσεις και φιλοδοξίες. Χρυσός Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα προβάλλει σαν το πρώτο φαβορί. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Αντρέι Αμπντουβαλίεφ από το Τατζικιστάν δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (1993 και 1995) και χρυσός Ολυμπιονίκης το 1992. Θέση στο βάθρο διεκδικούν ακόμα ο "αιώνιος δεύτερος" Ιγκόρ Αστάπκοβιτς από τη Λευκορωσία και ο Γερμανός Βάις. Σφαίρα. Αμερικανική υπόθεση μοιάζει να είναι ένα αγώνισμα, όπου κάποτε κυριαρχούσε η Ευρώπη. Διεκδικητές του χρυσού είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Ατλάντα και παγκόσμιος ρέκορντμαν (23.12 από το 1990) Ράντι Μπαρνς και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1995 Τζον Γκοντίνα.

Ακόντιο. Με δύο παγκόσμιους τίτλους και αντίστοιχα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο ενεργητικό του, ο Τσέχος Γιαν Ζελέσνι είναι ο πιο έμπειρος, αλλά ικανός για το χρυσό μετάλλιο. Επιπλέον είναι ο μόνος που έχει περάσει φέτος τα 90μ. με βολή στα 94.02. Ο Ζελέσνι, που είναι ο πιο μικροκαμωμένος από τους αντιπάλους του, αλλά πιο ταχύς. Από τους σημαντικότερους αντιπάλους του είναι ο Κώστας Γκατσιούδης, που έχει εντυπωσιάσει φέτος. Με επίδοση 89.22 έχει την τρίτη καλύτερη φέτος στον κόσμο πίσω από τον Ζελέσνι και τον Γερμανό Μπόρις Χένρι. Στη μάχη των μεταλλίων θα είναι ο έμπειρος Βρετανός Στιβ Μπάκλεϊ, αλλά και ο Φιλανδός Γιούχα Λαουκάνεν.

Το δέκαθλο

Αν η συμμετοχή του Αμερικανού Νταν Ο'Μπράιεν ήταν σίγουρη και δεν είχε προβλήματα ελλιπούς προετοιμασίας λόγω τραυματισμού, θα ψάχναμε για το δεύτερο. Τώρα όμως το παιχνίδι του τίτλου είναι ανοιχτό για τον Γερμανό ασημένιο Ολυμπιονίκη της Ατλάντα Φρανκ Μπούσμαν, για τον τέως Λευκορώσο και νυν Φινλανδό Εντουαρντ Χαμαλάινεν, που έχει την καλύτερη φέτος επίδοση, τον Αμερικανό Φριτς και τον Τσέχο Ντβόρακ.

Το βάδην

Οπως και στο μαραθώνιο, έτσι και στο βάδην τα προγνωστικά είναι ιδιαίτερος παρακινδυνευμένα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μόνος ένας αθλητής ο Ιταλός Νταμιλάνο έχει καταφέρει να κατακτήσει δύο παγκόσμιους τίτλους στα 20 χλμ βάδην. Στην Αθήνα για το χρυσό στα 20χλμ οι πιο ισχυρές υποψηφιότητες είναι του χρυσού Ολυμπιονίκη της Ατλάντα Χέφερσον Περές από τον Ισημερινό (έχει την καλύτερη φετινή επίδοση), του έμπειρου Μεξικανού Ντανιέλ Γκαρσία, του Ρώσου Ιλία Μαρκόφ, του Λευκορώσου Μαρκόφ. Στα 50χλμ τα σημαντικότερα ονόματα είναι του Μεξικανού Χεσούς Γκαρσία, του Πολωνού χρυσού Ολυμπιονίκη Ρόμπερτ Κορζενιόφσκι και του Φινλανδού Βαλεντίν Κονόνεν, παγκόσμιου πρωταθλητή το 1995.

Οι σκυταλοδρομίες

4χ100.Από το 1993 στη Στουτγκάρδη έχουν να δουν οι Αμερικανοί χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμια διοργάνωση. Στο Γκέτεμποργκ και στην Ατλάντα είδαν τους Καναδούς του Ντόνοβαν Μπέιλι να πανηγυρίζουν για το χρυσό μετάλλιο. Φέτος οι Αμερικανοί με ορισμένους νέους σπρίντερ ευελπιστούν να ξαναπάρουν τα σκήπτρα. Σε καλή κατάσταση δείχνουν οι Ιταλοί, που ήταν τρίτοι στο Γκέτεμποργκ, ενώ πάντα υπολογίσημοι είναι οι Τζαμαϊκανοί.

4χ400.Στη μεγάλη σκυταλοδρομία με ή χωρίς τον Μ. Τζάκσον οι Αμερικανοί είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό. Βρετανοί, Τζαμαϊκανοί έπονται στα προγνωστικά και ελπίζουν σε "στραβοπάτημα" των ΗΠΑ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΟΥΣΤΑΣ

Οι τρεις καλύτεροι φέτος

100μ.

Ατο Μπόλντον (Τριν.) 9.89

Μορίς Γκριν(ΗΠΑ) 9.90

Φρανκ Φρέντερικς (Ναμ.) 9.91

200μ.

Ατο Μπόλτον(Τριν.) 19.89

Μορίς Γκριν(ΗΠΑ) 19.86

Φρανκ Φρέντερικς (Ναμ.) 19.90

400μ.

Μάικλ Τζόνσον(ΗΠΑ) 43.75

Μπατς Ρέινολντς(ΗΠΑ) 44.08

Ιγουέιν Τόμας(Μ. Βρετ.) 44.45

800μ.

Ουίλσον Κίπκετερ (Δαν.) 1.41.73

Πάτρικ Κόντσελαχ (Κέν.) 1.43.75

Πάτρικ Εντουρούρι(Κέν.) 1.44.23

1.500μ.

Ελ Γκερούζ (Μαρ.) 3.29.30

Λαμπάν Ρότιχ (Κέν.) 3.30.13

Τζον Κιμπούεν(Κέν.) 3.31.24

5.000μ.

Ντανιέλ Κομέν(Κέν.) 12.48.98

Σαλάχ Χισού(Μαρ.) 12.58.39

Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ (Αιθ.) 12.54.60

10.000μ.

Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ (Αιθ.) 26.31.32

Μοχάμεντ Μουρχίτ (Βελγ.) 27.17.09

Ντίτερ Μπάουμαν(Γερμ.) 27.21.53

3.000μ. στιπλ

Μόουζες Κιπτανούι(Κέν.) 8.01.80

Γουίλσον Μ. Κίπκετερ (Κέν.) 8.02.77

Μπερνάρντ Μπαρμασάι(Κέν.) 8.03.51

110μ εμπόδια

Αλεν Τζόνσον (ΗΠΑ) 12.97

Ιγκόρ Κόβατς (Σλοβ.) 13.13.

Φλόριαν Σβάρτχοφ (Γερμ.) 13.20

400μ εμπόδια

Μπράιαν Μπρόνσον (ΗΠΑ) 47.77

Ντέρικ Αντκινς (ΗΠΑ) 48.00

Τζόε Γούντι(ΗΠΑ) 48.18

Μαραθώνιος

Ντομίνγκος Κάστρο(Πορτ.) 2.07.51

Αλεχάντρο Γκομέζ (Ισπ.) 2.07.54

Αντόνιο Πίντο(Πορτ.) 2.07.55

Υψος

Τιμ Φορσάιθ (Αυστρ.) 2.36

Στέιναρ Χόεν(Νορβ.) 2.33

Τσαρλς Οστιν(ΗΠΑ) 2.32

Επί Κοντώ

Μαξίμ Ταράσοφ (Ρωσ.) 6.00

Τιμ Λόμπινγκερ(Γερμ.) 5.92

Ρίαν Μπόθα(Νοτ. Αφρικ.) 5.91

Μήκος

Ιβάν Πεδρόσο(Κούβα) 8.63

Τζέιμς Μπέκφορντ(Τζαμ.) 8.49

Ερικ Ουόλντερ (ΗΠΑ) 8.49

Τριπλούν

Τζόναθαν Εντουαρντς (Μ. Βρεταν.) 17.74

Γιοέλμπι Κεσάδα (Κούβα) 17.64

Κένι Χάρισον(ΗΠΑ) 17.51

Σφαιροβολία

Ράντι Μπαρνς (ΗΠΑ) 22.03

Κέβιν Τοθ(ΗΠΑ) 21.78

Τζον Γκοντίνα(ΗΠΑ) 21.68

Δίσκος

Λαρς Ρίντελ(Γερμ.) 71.50

ΤζονΓκοντίνα(ΗΠΑ) 67.40

Μάικλ Μόλεμπενκ(Γερμ.) 66.40

Σφυροβολία

Χέινζ Βάις (Γερμ.) 83.04

Ενρίκο Σκγρουλέτι(Ιταλ.) 81.64

Μπάλαζ Κις (Ουγ.) 81.62

Ακόντιο

Γιαν Ζελέζνι (Τσεχ.) 94.02

Μπορίς Χένρι (Γερμ.) 89.38

Κώστας Γκατσιούδης (Ελλάς) 89.22

Δέκαθλο

Εντουαρντ Χαμαλάινεν (Φινλ.) 8.617 βαθμούς

Στιβ Φριτς (ΗΠΑ) 8.604

Τόμας Ντβόρακ(Τσεχ.) 8.582

20.000μ βάδην

Χέφερσον Περές(Εκουαδ.) 1.18.24

Ντανιέλ Γκαρσία (Μεξ.) 1.18.27

Ιλια Μαρκόφ (Ρωσ.) 1.18.30

50.000 βάδην

Ανχελ Γκαρσία(Ισπ.) 3.39.54

Ολεγκ Ισούτκιν (Ρωσ.) 3.40.12

Βαλεντίν Κονόνεν (Φινλ.) 3.41.09



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ