ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Η ώρα του στίβου

Το... κουβάρι της μεγαλύτερης σε όγκο ελληνικής αποστολής αρχίζει σήμερα το βράδυ (ξημερώματα Σαββάτου) να ξετυλίγεται. Πολλοί αθλητές μας του στίβου ρίχνονται στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνωνμ με πολλά όνειρα και ελπίδες η χώρα μας να κατακτήσει κι άλλα μετάλλια. Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Θάνου μαζί με την Ολυμπιονίκη μας Βούλα Πατουλίδου, θα δώσουν το δικό τους αγώνα στα προκριματικά των 100μ. (2.00), ενώ την ίδια ώρα στα προκριματικά των 100μ. ανδρών θα αγωνιστεί ο Γιώργος Θεοδωρίδης. Στο ίδιο αγώνισμα θα έπαιρνε μέρος και ο Αγγελος Παυλακάκης, ο οποίος ωστόσο τραυματίστηκε και δε θα συμμετάσχει. Ελπίδες, όμως, για ένα μετάλλιο έχει στηρίξει η χώρα μας και σε έναν άλλο αθλητή. Ο πρωταθλητής μας στον ακοντισμό, ο Κώστας Γκατσιούδης διεκδικεί σήμερα (3.30) με αξιώσεις στα προκριματικά του ακοντισμού την είσοδό του στα τελικά. Παράλληλα, δυνατή παρουσία αναμένεται να έχει και ο Βάιος Τίγκας στη σφαιροβολία (2.00), ενώ ο Τάσος Γκούσης στην πρώτη του συμμετοχή στο θεσμό θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα στους προκριματικούς των 400μ. (2.40). Στη μάχη των προκριματικών, όμως, πέφτει και ο Λάμπρος Παπακώστας στο ύψος, ενώ στα 5.000 μέτρα, το πρωί του Σαββάτου (10.00), η Χρυσούλα Ιακώβου θα διεκδικήσει την είσοδό της στον τελικό. Δύο ώρες αργότερα, στα προκριματικά του τριπλούν, μια θέση στον... ήλιο θα προσπαθήσει να κατακτήσει η Ολγα Βασδέκη. Ελληνική συμμετοχή, ωστόσο, έχουμε σήμερα και αύριο και σε άλλα αθλήματα. Στην άρση βαρών, άλλος ένας... Ατλαντας, θα επιδιώξει να ακολουθήσει το δρόμο των μεταλλίων που χάραξε ο Λεωνίδας Σαμπάνης. Συγκεκριμένα, ο Βίκτωρας Μήτρου θα αγωνιστεί στην κατηγορία των 77 κιλών (21.00-23.00). Παράλληλα, οι τελευταίοι αριθμητικά κολυμβητές μας ο Σπύρος Γιαννιώτης (1.500μ. ελεύθερο) και η Αθηνά Μποχώρη (50μ. ελεύθερο) ρίχνονται σήμερα το βράδυ στη μάχη της διάκρισης (2.00-4.30). Ενώ, όμως, η ελληνική συμμετοχή στην κολύμβηση φτάνει στο τέλος της, στις καταδύσεις έχουμε... εκκίνηση καθώς στα σταθερά γυναικών θα αγωνιστεί η Ευτυχία Παππά (6.30-8.30). Σε άλλα αθλήματα, η Αγη Κασούμη παίρνει μέρος στο σπορ πιστόλι (1.00-5.30), ενώ στην πυγμαχία ο Αντώνης Γιαννούλας αντιμετωπίζει στο Β` γύρο των 75κ. τον Κουβανό Χόρχε Γκουτιέρεζ (5.00).

Στη μάχη μπαίνει και ο Κώστας Γκατσιούδης

Sportidea

Στη μάχη μπαίνει και ο Κώστας Γκατσιούδης
Η κόρη του ανέμου Κατερίνα Θάνου

Sportidea

Η κόρη του ανέμου Κατερίνα Θάνου
Στα μετάλλια Αντικατζίδη και Κακλαμανάκης

Αγκαλιά με το μετάλλιο στο ιππικό τρίαθλο βρίσκεται η Eλληνίδα «αμαζόνα» Χάιντι Αντικατζίδη, η οποία, μετά και την ολοκλήρωση του δεύτερου αγωνίσματος, φιγουράρει πλέον στη δεύτερη θέση της γενικής βαθμολογίας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, πραγματοποιώντας άψογη εμφάνιση στον ανώμαλο δρόμο (Cross Country), βρίσκεται στη δεύτερη θέση της συνολικής βαθμολογίας με 37,4 βαθμούς ποινής. Επικεφαλής παραμένει ο Αμερικανός Ντέιβιντ Ο` Κόνορ. Στο χώρο του Διεθνούς Ιππικού Κέντρου του Σίδνεϊ, στο Horsley Park, η Αντικατζίδη εξέπληξε τους πάντες με την άπταιστη εμφάνισή της στο πλέον δύσκολο και επίπονο αγώνισμα του ιππικού τριάθλου, τον ανώμαλο δρόμο.

Ανεβαίνει ο Κακλαμανάκης

Μόλις επτά πόντοι χωρίζουν τον σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής Νίκο Κακλαμανάκη από το μετάλλιο στους αγώνες των Μιστράλ. Ο Eλληνας ιστιοπλόος, μετά και από την 7η ιστιοδρομία, αναρριχήθηκε στην 4η θέση της γενικής βαθμολογίας, καθώς αναδείχτηκε τέταρτος στη συγκεκριμένη κούρσα. Ο Κακλαμανάκης έχει συγκεντρώσει 43 βαθμούς ποινής, μόλις εφτά περισσότερους από τον Νεοζηλανδό Ααρον Μάκιντος, ο οποίος έχει 36 βαθμούς ποινής. Στις γυναίκες, η Αγγελική Σκαρλάτου μετά το τέλος και της 8ης ιστιοδρομίας που τερμάτισε στην 15η θέση έχει συγκεντρώσει 126 βαθμούς ποινής και στη γενική κατάταξη βρίσκεται στην 21η θέση. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέταξε τους 24 βαθμούς ποινής της 7ης ιστιοδρομίας.

Στους «12» ο Βασιλόπουλος

Προσπάθησε, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε να πανηγυρίσει μια θέση στον τελικό του κέριν ο Λάμπρος Βασιλόπουλος. Ο Ελληνας ποδηλάτης έφθασε μέχρι τα ημιτελικά του αγωνίσματος, όπου και τερμάτισε πέμπτος στην πρώτη σειρά, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικού, αφού το εισιτήριο έπαιρναν οι τρεις πρώτοι. Αλλά παρ' όλα αυτά εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο ρεπεσάζ μετά από έναν περιπετειώδη αγώνα.

Λίγο πριν τον τελευταίο γύρο, ο Ιάπωνας Καμιγιάμα έκλεισε αντικανονικά τον Βασιλόπουλο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να συγκρουστεί με τον Σλοβάκο Τζέρασλεβ Τζέραμπεκ, ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα προηγούνταν. Ο Τζέραμπεκ έπεσε - ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί - και ο Καμιγιάμα πήρε προβάδισμα στην κούρσα, τερματίζοντας πρώτος με τον Ισπανό Καμπρέρα να κερδίζει στο νήμα τον Βασιλόπουλο. Προς στιγμή φάνηκε ότι ο Ελληνας πρωταθλητής θα μείνει εκτός τελικού, όμως οι κριτές είχαν αντίθετη άποψη, αφού τιμώρησαν τον Γιαπωνέζο ποδηλάτη, αποκλείοντάς τον, με αποτέλεσμα το δεύτερο εισιτήριο να πάρει ο πρωταθλητής μας.

Ανοιξε πανιά ο Μπουγιούρης

Εντυπωσιακή άνοδο στην κλάση Λέιζερ σημείωσε ο Αντώνης Μπουγιούρης, μετά τη διεξαγωγή της 3ης και της 4ης ιστιοδρομίας. Ο πρωταθλητής μας τερμάτισε 9ος και 12ος και από τη 17η φιγουράρει στην 9η θέση της γενικής κατάταξης με 55 βαθμούς ποινής. Στη γενική κατάταξη πρώτος είναι ο Βραζιλιάνος Ρόμπερτ Σιντ με 27 βαθμούς ποινής, δεύτερος ο Βρετανός Μπεν Αϊνσλι με 28 και τρίτος ο Πορτογάλος Γουστάβο Λίμα με 34 βαθμούς ποινής. Βελτίωση σημείωσε, όμως, και η Μαρία Βλάχου στα Γιούροπ, καθώς τερμάτισε δέκατη στην τρίτη ιστιοδρομία και τέταρτη στην τέταρτη, με αποτέλεσμα να αναρριχηθεί στην 11η θέση της γενικής κατάταξης με 49 βαθμούς ποινής από τη 19η.

Αντίθετα, απροσδόκητη εξέλιξη είχαμε στα 479, όπου οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες Μπεκατώρου - Τσουλφά απομακρύνονται από το στόχο τους. Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες υποχώρησαν εκ νέου από την 9η στην 11η θέση, με την ολοκλήρωση και της 4ης ιστιοδρομίας, όπου τερμάτισαν 12ες. Οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά έχουν πλέον 39 βαθμούς ποινής.

Ξεχώρισε πάλι ο Δρυμωνάκης

Μετά το πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε στα 200 μ. πεταλούδα, ο Γιάννης Δρυμωνάκος πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση. Με επίδοση 56.36, κατέρριψε το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ (56.56) στην 1η προκριματική σειρά των 100 μ. πεταλούδας όπου τερμάτισε στην 3η θέση. Την τρίτη θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά των 200 μ. ύπτιο κατέλαβε η Κατερίνα Μπλιάμου. Η επίδοση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας ήταν 2.18.07, αρκετά μακριά από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ που είναι 2.16.25. Μακριά από τον καλό της εαυτό βρέθηκε και η Μαριάννα Λυμπερτά στον προκριματικό των 800 μ. ελεύθερο. Με επίδοση 8.56.33, έμεινε μακριά από το 8.48.94, με το οποίο πήγε στο Σίδνεϊ.

Αποκλείστηκε ο Κρεάνκα

Βίοι παράλληλοι για τους πρωταθλητές μας στο πινγκ πονγκ, καθώς, μετά τον αποκλεισμό του Ντανιέλ Τσιόκα, και ο δεύτερος εκπρόσωπός μας ο μαχητικός Καλίν Κρεάνκα, αποχαιρέτισε τη διοργάνωση. Στη φάση των «32» ηττήθηκε από τον Ταϊβανέζο Τσιάνγκ Πεγκ Τσιάνγκ (Νο 4) 25-23, 21-12, 24-22.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΕΤ-1: 06.30-08.30: Κωπηλασία, Κολύμβηση, Στίβος, Ιστιοπλοΐα, Καταδύσεις προκριματικά 10μ.(γ): 10.00-14.30: Στίβος, Κολύμβηση, Περίληψη 17.00-00.30: Γυμναστική (γ), Κολύμβηση, Στίβος, Αρση Βαρών (α), Εκπομπή από το Σίδνεϊ.

ΝΕΤ: 08.30-13.00: Περίληψη, Αρση Βαρών (α), 16.00-17.00: Εκπομπή από το Σίδνεϊ, Κωπηλασία, 18.30-21.00: Πινγκ - Πονγκ (γ), Ιππικό Τρίαθλο.

ΕΤ-3: 14.00-18.00: Κολύμβηση, Μπάντμιντον (α), Ξιφασκία.

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΕΤ-1: 00.30- 07.30: Κωπηλασία, Στίβος, Πόλο, Τένις.

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ με σπορπιστόλι (25 μ.) (α): Αλιφιρένκο (Ρωσία), Ανσερμέ (Ελβετία), Ραϊτσέα (Ρουμανία), καραμπίνα από θέση πρηνηδόν (50 μ.) (α): Εντμαν (Σουηδία), Γκρίμελ (Δανία), Μαρτίνοφ (Λευκορωσία), Σκιτ (γ): Μεφτακχετντίνοβα (Αζερμπαϊτζάν), Ντεμίνα (Ρωσία), Ιγκάλι (Ουγγαρία), ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ομαδικό (γ): Ν. Κορέα, Ουκρανία, Γερμανία, ΞΙΦΑΣΚΙΑ ξίφος ασκήσεως (γ): Βεζάλι (Ιταλία), Κόενιγκ (Γερμανία), Τριλίνι (Ιταλία), ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ μεικτό διπλό (α): Χουν - Λινγκ (Κίνα), Κουσχαργάντο - Τιμούρ (Ινδονησία), Αρτσερ - Γκούντι (Βρετανία), διπλό (α): Γκουναουάν - Βιάγια (Ινδονησία), Σου - Σουν (Ν.Κορέα), Κον - Μουν (Ν. Κορέα), ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 200 μ. ύπτιο (α): Κρέιζελμπεργκ (ΗΠΑ), Πέιρσολ (ΗΠΑ), Ουέλς (Αυστραλία), 200 μ. πρόσθιο (γ): Κόβακς (Ουγγαρία), Κόουαλ (ΗΠΑ), Μπιρντ (ΗΠΑ), 100 μ. ελεύθερο (γ): Ντε Μπρούιν (Ολλανδία), Αλσχάμαρ (Σουηδία), Τόρες (ΗΠΑ), 200 μ. μεικτής ατομικής (α): Ροσολίνο (Ιταλία), Ντόλαν (ΗΠΑ), Γουίλκενς (ΗΠΑ), ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ κερίν (γ): Μπελούτι (Ιταλία), Ζιγιαλαρντ (Ολλανδία), Σλιουσάρεβα (Ρωσία), σπάθη (α): Κλαούντιου (Ρουμανία), Γκουντέν (Γαλλία), Κότνι (Γερμανία), ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (γ): Ραντουκάν (Ρουμανία), Αμανάρ (Ρουμανία), Ολάριου (Ρουμανία), ΤΖΟΥΝΤΟ 100 κ. (α): Ινούε (Ιαπωνία), Τζιλ (Καναδάς), Τραϊνό (Γαλλία), 78 κ. (γ): Τανγκ (Κίνα), Λεμπρούν (Γαλλία), Πιεραντόζι (Ιταλία), 200 μ. (α): Ρουσό (Γαλλία), Νίβαντ (Αυστραλία), Φίντλερ (Γερμανία).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ