ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Γενάρη 2022
Σελ. /24
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Σαρώνει και το υγειονομικό προσωπικό ο ιός, βγάζοντας εκτός μάχης χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές

Αντί να ενισχύονται τα νοσοκομεία, αποψιλώνονται ακόμα περισσότερο. 5 μέρες καραντίνα και επιστροφή στα πόστα ακόμα και με συμπτώματα, η «συνταγή» της κυβέρνησης

Με ασταμάτητο τσουνάμι, που σαρώνει ακόμα περισσότερο τις όποιες δυνατότητες είχαν τα δημόσια νοσοκομεία να σταθούν όρθια από την αυταπάρνηση του προσωπικού, μοιάζουν οι νοσηλείες υγειονομικών με COVID. Μετά το σοκ που προκάλεσε η είδηση των προηγούμενων ημερών ότι περίπου 100 εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» νοσούν και είναι εκτός υπηρεσίας, αλλά και τα στοιχεία για πάνω από 2.000 σε όλη την Ελλάδα, καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι κάθε εφημερία αποδεκατίζει όλο και περισσότερο το ήδη λιγοστό προσωπικό. Οι χιλιάδες απουσίες έρχονται να προστεθούν στους πάνω από 6.000 υγειονομικούς που παραμένουν σε αναστολή επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί.

Να σημειωθεί ότι η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία με τις ελλείψεις προσωπικού είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς λόγω της έκρηξης κρουσμάτων σε εργαζόμενους το υπουργείο Εσωτερικών με «εξαιρετικά επείγον» έγγραφο ζητάει από όλους τους δημόσιους οργανισμούς να καταρτίσουν «έκτακτο πλάνο εργασιών» προκειμένου «να εξασφαλιστεί η εύρυθμη κατά το δυνατόν λειτουργία των υπηρεσιών», γνωστοποιώντας τις «οργανικές μονάδες που πρέπει να λειτουργούν σε κάθε περίπτωση».

«Δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των νοσούντων υγειονομικών», κατά την κυβέρνηση. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μ. Γκάγκα υποστήριζε χτες πως «μόλις το 1,5% του προσωπικού νοσεί», εκτιμώντας ότι «δεν είναι μεγάλος αριθμός». Βέβαια, ειδικά στις δομές Υγείας δεν υπάρχει ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση, ενώ το αντιεπιστημονικό μέτρο που αποφάσισε η κυβέρνηση για να περιορίσει τις απώλειες είναι η επιστροφή στη δουλειά μετά από 5 μέρες για όσους νοσούν με ήπια συμπτώματα. Συνεχίζεται έτσι η παράνοια να μένουν εκτός νοσοκομείων όσοι είναι σε αναστολή, οι οποίοι μπορεί να μη νοσούν, και την ίδια στιγμή να μπαίνουν σε θαλάμους και να περιθάλπουν ασθενείς νοσούντες γιατροί και νοσηλευτές.

Στο «διά ταύτα», και ενώ τα κρούσματα εκτοξεύονται και αυξάνονται ραγδαία οι εισαγωγές ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία, αυτά καλούνται να λειτουργήσουν με ακόμα λιγότερο προσωπικό, στον αντίποδα της ανάγκης για μόνιμες προσλήψεις. Σε δηλώσεις του άλλωστε ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας αναστολής χειρουργείων, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία που μετέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Ευαγγελισμού», Γιώργος Φερεντίνος, ότι εργαζόμενοι δέχονται πιέσεις από τους προϊσταμένους τους να μην κάνουν τεστ για κορονοϊό, καθώς αν βγουν θετικοί, τμήματα και κλινικές θα κλείσουν!

Στο δε Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η διοίκηση απαίτησε από τους καρκινοπαθείς εξωτερικούς ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους rapid test και να σταθούν σε ουρές προκειμένου να προσέλθουν στον χώρο του νοσοκομείου για την αναγκαία θεραπεία τους. Πάνω από 30 εργαζόμενοι του νοσοκομείου ήταν προχτές θετικοί στον κορονοϊό, ενώ την ίδια στιγμή 130 εργαζόμενοι παραμένουν σε αναστολή επειδή είναι ανεμβολίαστοι και «βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Ούτε επαρκή αντιδραστήρια δεν υπάρχουν

Η αναμενόμενη αναζωπύρωση του ιού βρίσκει τις δημόσιες μονάδες Υγείας να μην έχουν ούτε τα αναγκαία αντιδραστήρια για τις εξετάσεις. Χτες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας καλούσε τον λαό «όταν έχουμε θετικό rapid test να μην πάμε για μοριακό στο νοσοκομείο. Να πάμε σε μια δομή»... Και την ίδια στιγμή, για παράδειγμα στο ιατρείο COVID του Κέντρου Υγείας Πατησίων, οι δεκάδες πολίτες που περίμεναν και χτες επί ώρες στην ουρά ενημερώθηκαν λίγο πριν τις 3 μ.μ. ότι θα εξυπηρετούνταν μόνο οι 10 πρώτοι, καθώς τελείωσαν τα αντιδραστήρια!

Στο Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου καταγράφονται από τα υψηλότερα ποσοστά θετικότητας στην Ελλάδα, δεν λειτουργεί καμία από τις 6 κλίνες ΜΕΘ, καθότι ενώ έχουν εξοπλισμό δεν έχουν προσωπικό. Οι προσελεύσεις στο ιατρείο COVID του νοσοκομείου πλέον είναι δεκάδες, όμως ο μοριακός αναλυτής κάνει PCR τεστ μόνο για όσους πρόκειται να νοσηλευτούν, στα τακτικά και επείγοντα χειρουργεία. Τα δείγματα στέλνονται στο εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. «Στέλναμε 30 δείγματα ημερησίως. Πλέον, λόγω της εκτεταμένης διασποράς, στέλνουμε πάνω από 100. Ενημερωθήκαμε με email από το ΠΓΝΙ ότι τα δείγματα που αποστέλλουμε πρέπει να περιοριστούν στα ...25, λόγω της έλλειψης αντιδραστηρίων! Εντολή περιορισμού αποστολής δειγμάτων δόθηκε και στα Νοσοκομεία Πατρών και Πρέβεζας, τα οποία επίσης δεν έχουν καν μοριακό αναλυτή να σηκώσει μεγάλο αριθμό τεστ. Κι όλα αυτά μετά από τρία χρόνια πανδημίας», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Χαρακτηριστικά, στο Τμήμα Αιμοδοσίας στη Λευκάδα, όπου εργάζονται μόνο 5 νοσηλευτές, μετά τον εντοπισμό ενός θετικού κρούσματος οι βάρδιες δεν «βγαίνουν», «γιατί έτσι κι αλλιώς καθημερινά δουλεύουμε με όρους "προσωπικού ασφαλείας"», και οι νοσηλευτές κάνουν μέχρι και 15 συνεχόμενες βάρδιες χωρίς ρεπό. Στην καθαριότητα, μετά την επιβεβαίωση κρουσμάτων, έμειναν μόνο 4 καθαριστές για όλο το νοσοκομείο, «ίσα για να μαζεύονται τα σκουπίδια σε κάποια τμήματα, καθώς με τόσο λίγο προσωπικό δεν μπορεί να γίνεται καθαριότητα παντού».

Και το συγκεκριμένο νοσοκομείο βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο με 51 λιγότερους εργαζόμενους (λόγω συνταξιοδοτήσεων, μετακινήσεων, αναστολών κ.α.).

Και στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο στην τελευταία εφημερία καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης από την έναρξη της πανδημίας, καθώς πάνω από 250 ασθενείς κατέκλυσαν το ιατρείο COVID στα Επείγοντα του νοσοκομείου. Οι εισαγωγές έχουν διπλασιαστεί από 15 κατά μέσο όρο σε 31, τα κρεβάτια COVID αυξήθηκαν από 45 στα 61, αφαιρώντας αριθμό κρεβατιών από τους ασθενείς άλλων νόσων, ενώ συρρικνώθηκε η λειτουργία της Πνευμονολογικής κλινικής και της Β' Παθολογικής προκειμένου να μετατραπούν σε κλινικές COVID.

Στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» περιμένουν με αγωνία τη σημερινή εφημερία, καθώς ήδη από την προηγούμενη υπήρξε ήπια αυξητική τάση και δεκάδες υγειονομικοί νοσούν. «Δεν ξέρουμε πόσοι συνάδελφοι νοσούν, ξεφυτρώνουν διαρκώς, δεν υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση στο νοσοκομείο», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Και αυτό το νοσοκομείο μετατρέπεται με γοργό ρυθμό σε μίας νόσου, καθώς δίπλα στα 90 κρεβάτια COVID αποφασίστηκε η μετατροπή άλλων 90 κλινών (από την Αγγειοχειρουργική κλινική και την ΩΡΛ, οι οποίες στοιβάζονται με τις ελάχιστες που έχουν απομείνει για άλλες νόσους), ενώ ήδη 5 υπάρχοντα Τμήματα έχουν μετατραπεί σε κορονοκλινικές.

«Δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη προσωπικού, διπλασιάζεται ο αριθμός των ασθενών και με διάφορες μετακινήσεις προσπαθούν να μπαλώσουν τρύπες. Ισως στην υφυπουργό να φαίνεται λίγο και το 1,5% του προσωπικού που νοσεί, αν είναι τόσο. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε γονατίσει από την κούραση. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην ανακληθούν οι αναστολές, εκτός από το γεγονός ότι η κυβέρνηση θέλει απολύσεις και στο Δημόσιο», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Απέναντι σε όλα αυτά, η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, παρουσιάζοντας και πάλι ως μαγικό ραβδί την επίταξη αυτοαπασχολούμενων γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν σταλεί τα φύλλα πορείας. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο μέτρο όχι μόνο δεν κάλυψε τις χιλιάδες οργανικές θέσεις των νοσοκομείων που παραμένουν, αλλά έστειλε νέα πελατεία στους επιχειρηματικούς ομίλους, καθώς οι γειτονιές άδειασαν από συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, κυρίως πνευμονολόγους και παθολόγους, σε μια περίοδο που ο ιός σαρώνει.

Πέλλα: Τριτοκοσμικές συνθήκες στα νοσοκομεία

Τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στα δύο νοσοκομεία του νομού Πέλλας, σε Εδεσσα και Γιαννιτσά, καταγγέλλει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας.

Οπως αναφέρει σε καταγγελία της η ΕΝΙΠ, το 2022 έκανε ποδαρικό «στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών με μία ειδική παθολόγο και έναν ειδικευόμενο για 80 ασθενείς σε Παθολογική, Τμήμα COVID-19 και Τμήμα υπόπτων για COVID-19, και με τη ροή στο ΤΕΠ COVID-19 και στο ΤΕΠ της Παθολογικής σταθερά στο "κόκκινο".

Οι δύο μόλις γιατροί να εφημερεύουν έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο ψυχικής και σωματικής αντοχής σε μια εφιαλτική και επικίνδυνη εφημερία, να ψάχνουν στο τηλέφωνο τη διοίκηση για να της μεταφέρουν την εκτός ελέγχου κατάσταση και να απαιτήσουν λύσεις».

Οριακή η κατάσταση και στο Νοσοκομείο Αμφισσας

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η λειτουργία και του Νοσοκομείου Αμφισσας, κάτι που διαπίστωσε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ που βρέθηκε εκεί, σε συνάντηση με εκπρόσωπο του Σωματείου Εργαζομένων και της διοίκησης του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο επισκέφθηκε κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Φωκίδας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Αντώνη Αλεξό, με τον εκπρόσωπο του Σωματείου να επισημαίνει ότι το προσωπικό βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπο με πάρα πολλά προβλήματα, άσχημες συνθήκες εργασίας, άγχος, υπερεντατικοποίηση. Τους οφείλονται μάλιστα δεκάδες μέρες ρεπό και άδειας. Τονίστηκε ότι μπροστά στη νέα έξαρση της πανδημίας και στα δεκάδες κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά στην περιοχή της Φωκίδας, το Νοσοκομείο Αμφισσας παραμένει ανοχύρωτο, ενώ η ήδη προβληματική κατάσταση που επικρατούσε εξαιτίας της χρόνιας υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο από την αναστολή εργασίας του ανεμβολίαστου προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τόσο με το Σωματείο όσο και με εκπροσώπους της διοίκησης έγιναν ιδιαίτερες αναφορές στα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν κλινικές, όπως η Παθολογική, όπου απουσιάζουν οι 2 από τους 4 παθολόγους, στις ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως αναισθησιολόγοι, καρδιολόγοι και πνευμονολόγοι, καθώς και στην έλλειψη νεφρολόγου για την ομαλή λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Τονίστηκε επίσης ότι μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν και στο νοσηλευτικό προσωπικό, από το οποίο ένας μεγάλος αριθμός αποτελείται από επικουρικό προσωπικό και συμβασιούχους, ενώ επισημάνθηκε ότι οι κενές οργανικές θέσεις στο διοικητικό προσωπικό ξεπερνούν το 40%. Σημειώθηκε ακόμα ότι ελλείψεις υπάρχουν και σε άλλα τμήματα, ενώ μια σειρά υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα και τα μαγειρεία, έχουν παραδοθεί σε εργολάβους.

Για το Νοσοκομείο Αμφισσας κατέθεσαν Ερώτηση βουλευτές του ΚΚΕ, με τον αρμόδιο υπουργό να απαντά ότι η λειτουργία του είναι ...«εύρυθμη». Οπως μεταφέρθηκε στους εργαζόμενους, το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό τους και συνολικά στο πλευρό του λαού της περιοχής, παλεύοντας για την ενίσχυση του νοσοκομείου και των δημόσιων δομών Υγείας.

  • Εκδόθηκε χτες η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το πλαφόν στην απαγορευτική τιμή των 47 ευρώ για PCR τεστ και στα 10 ευρώ για rapid, ενώ εδώ και δύο χρόνια οι ιδιώτες απολαμβάνουν «γην και ύδωρ» την ώρα που ο λαός στερείται δωρεάν και μαζικά τεστ υψηλής ευαισθησίας. Με τη δεύτερη ΚΥΑ διευκρινίζονται οι όροι για το πιστοποιητικό νόσησης, ενώ για να λείψει εργαζόμενος που νοσεί από την εργασία του θα αρκεί το rapid test, το οποίο θα αναρτάται στο ηλεκτρονικό σύστημα gov.gr από τους φαρμακοποιούς ή από τα διαγνωστικά κέντρα.
Εκτοξεύονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, «βράζει» αθωράκιστη η χώρα

Πάνω από 43.000 τα χτεσινά κρούσματα, αυξημένες κατά 41,81% οι εισαγωγές χτες στα νοσοκομεία

Εκτός ελέγχου παραμένει η διασπορά του ιού, με τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης να αποτυπώνονται και στα στοιχεία που δόθηκαν χτες, αφού μόνο την προηγούμενη βδομάδα ο αριθμός νέων διαγνώσεων Covid-19 στη χώρα αυξήθηκε κατά 290%! Χτες, ακόμη 62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω Covid-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.115 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 628, από τους οποίους το 84,71% είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Θλιβερό ρεκόρ, με αύξηση 41,81%, καταγράφεται και στις χτεσινές εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα δημόσια νοσοκομεία της επικράτειας, που έφτασαν τις 641, ενώ την τελευταία εβδομάδα έχουν αυξηθεί κατά 34%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία η επικράτηση του στελέχους «Ομικρον» στη χώρα ξεπερνά το 90%.

Στα ύψη παραμένουν τα κρούσματα αφού επιβεβαιώθηκαν άλλα 43.386, εκ των οποίων 17.526 εντοπίστηκαν στην Αττική, 4.877 στη Θεσσαλονίκη, 1.366 στην Αχαΐα, 1.259 στο Ηράκλειο, 1.035 στη Λάρισα και 1.111 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση.

Μια βδομάδα πριν, 27 Δεκέμβρη - 2 Γενάρη, το ποσοστό θετικότητας ήταν 5,77%, με τη Φλώρινα να καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό, 10,5%, ο Κεντρικός Τομέας Αττικής 9,48%, η Λευκάδα 8,84%, τα Γρεβενά 8,5%, η Θεσπρωτία 8,13%, ενώ τουλάχιστον σε 5 Περιφερειακές Ενότητες το ποσοστό θετικότητας υπερβαίνει το 7%.

Τη βδομάδα αναφοράς, οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 2.892. Οι ασθενείς ηλικίας 4 - 18 ετών είναι 31.512, αποτελώντας το 16% (-27% από την προηγούμενη βδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΘΡΙΑΣΙΟ»
Πλήρης δωρεάν εργαστηριακός έλεγχος για όλους!

Τις «εικόνες ντροπής» με τις ουρές έξω από ΤΕΠ νοσοκομείων και Κέντρα Υγείας προκειμένου να εξεταστούν για πιθανή λοίμωξη COVID, ή έξω από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία για να κάνουν τον αντίστοιχο εργαστηριακό έλεγχο, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιο».

Αναφέρει χαρακτηριστικά το παράδειγμα του ιατρείου COVID του ΤΕΠ στο «Θριάσιο», που στελεχώνεται από 3 μόνο παθολόγους του ΤΕΠ, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ψυχικής και σωματικής αντοχής, και μετακινούνται ειδικευόμενοι γιατροί άσχετων ειδικοτήτων, με αρνητικές συνέπειες για την παρεχόμενη περίθαλψη των ασθενών.

Αντίστοιχα, στο διαγνωστικό εργαστήριο για COVID οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι συμβασιούχοι και κινδυνεύουν με απόλυση, ενώ οι αυξημένες ανάγκες σε αντιδραστήρια δεν καλύπτονται με «δωρεές».

Παρόμοια είναι η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, όπου παραμένουν κενές 43 θέσεις οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ενώ με απόλυση κινδυνεύουν 14 συμβασιούχοι.

Το Σωματείο απαιτεί να εξασφαλιστεί πλήρης και δωρεάν εργαστηριακός έλεγχος για SARS-CoV-2, που είναι αναγκαίος για την αντιμετώπιση της επιδημίας, σημειώνοντας ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται άμεσα:

  • Να ενισχυθούν τα ΤΕΠ νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας με άμεσες προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων παθολόγων, καθώς επίσης νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού.
  • Να ενισχυθούν τα διαγνωστικά εργαστήρια για COVID με επείγουσες προσλήψεις προσωπικού. Να γίνει προμήθεια, με κρατική χρηματοδότηση, των αναγκαίων αντιδραστηρίων.
  • Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι και οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές.
  • Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.
  • Να επιταχθούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, για τη διενέργεια δωρεάν εργαστηριακού ελέγχου.
ΟΕΝΓΕ
Να αποσυρθεί η αντιεπιστημονική, αντεργατική οδηγία για τις 5 μέρες καραντίνας

«Την ώρα που τα νοσοκομεία είναι αποδεκατισμένα από προσωπικό και η ενδονοσοκομειακή διασπορά αυξάνεται, την ώρα που μεγάλοι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης λόγω της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων, η κυβέρνηση αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μέτρα προστασίας μειώνει την καραντίνα των υγειονομικών», σημειώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), καταγγέλλοντας «την αντιεπιστημονική, αντεργατική και επικίνδυνη οδηγία από υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ για αυτόματη επάνοδο στην εργασία εργαζομένων θετικών στον ιό SARS-CoV2 μετά από μόνο πέντε (5) μέρες».

Οπως επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ, «η οδηγία αυτή δεν βασίζεται σε κανένα απολύτως επιστημονικό δεδομένο και εκδόθηκε με κριτήριο "τις αντοχές της οικονομίας" και με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κράτους, της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το CDC (ΗΠΑ) από 4/1/22 αναθεωρεί τις δικές του οδηγίες και τώρα συνιστά απαραίτητα αρνητικό τεστ για την επιστροφή στην εργασία των ασυμπτωματικών εργαζομένων μετά το 5ήμερο».

Η Ομοσπονδία απαιτεί άμεσα την απόσυρση της απαράδεκτης οδηγίας υπουργείου Υγείας - ΕΟΔΥ, «γιατί προέχουν οι ζωές των εργαζομένων και η δημόσια υγεία».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ