ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2000
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λ. ΖΑΜΟΪΣΚΙ
Τα κρυφά ελατήρια της διεθνούς τρομοκρατίας
18ο ΜΕΡΟΣ
«Χειριστές ανδρεικέλων»

Ανθρωποι σαν τον Τζέλλι και τον Σιντόνα θεωρούν τον εαυτό τους παντοδύναμο. Πάντως, οι δυο τους φαντάζονταν την Ιταλία σαν ένα κουκλοθέατρο και τους εαυτούς τους σαν κρυφούς αφέντες της. Ηταν όμως αρκετό να βγουν απερίσκεπτα στα φώτα της ράμπας για να διαλυθεί αμέσως η αυταπάτη τους. Οι υπερπόντιοι «χειριστές ανδρεικέλων» τους κρέμασαν στα καρφάκια σαν κούκλες που έπαιξαν το ρόλο τους. Ετσι οι δυο αυτοί «δυναμικοί άνδρες» που νόμιζαν, ότι πρωταγωνιστούν, αποδείχτηκαν σκέτα ανδρείκελα στα χέρια των πραγματικών αφεντικών, που χαράζουν από τα παρασκήνια την πολιτική της έντασης. Και μόνο χάρη στην κρυφή υποστήριξη των αφεντικών, μόνο με τη δική τους συγκατάθεση, μπορούσαν αυτές οι κούκλες να υποδυθούν κύριους ρόλους. Μόλις όμως στραβοπάτησαν, τιμωρήθηκαν και πέρασαν στην αφάνεια. Βλέπετε, οι υπερπόντιοι αφέντες δε συγχωρούν καμιά κακή εκδούλευση.

Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι πραγματικοί «χειριστές ανδρεικέλων», που μένουν επιμελώς στη σκιά, αυτοί, που ο Γκονζάλες-Μάτα τους αποκαλεί στον τίτλο του βιβλίου του «πραγματικούς κυρίαρχους του κόσμου»; Είναι οι άνθρωποι της ΣΙΑ; Οπωσδήποτε, αυτοί παίζουν σπουδαίο ρόλο και εμείς το τονίσαμε αυτό επανειλημμένα. Κι αυτοί όμως δεν εργάζονται παρά για τους πραγματικούς κυρίαρχους του καπιταλιστικού κόσμου. Στην απόλυτη ιεραρχία, οι πραγματικοί αφέντες βρίσκονται πιο πάνω κι από τους ενοίκους του Λευκού Οίκου και άλλων δυτικών κυβερνήσεων. Τους υπηρετούν Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί, οι μυστικές υπηρεσίες και η στρατιωτική ηγεσία, επιφανείς επιστήμονες και μυριάδες υπάλληλοι.

Στην εξωτερική τους όψη οι αφεντάδες αυτοί είναι εντελώς αξιοσέβαστοι παράγοντες, οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος τις «ζούγκλες» της οικονομίας, το μηχανισμό του κέρδους, τις ιδιομορφίες της αγοράς και τα μυστικά της διαφήμισης. Ξέρουν ακόμα, όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, να διατηρούν καλές σχέσεις με την κοινή γνώμη. Ωστόσο, τις βασικές υποθέσεις τους τις λύνουν μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας. Ολοι αυτοί οι οικονομικοί κολοσσοί, οι «καπεταναίοι» των ισχυρότερων τραστ και μονοπωλίων, προτιμούν να συναντούνται στις κλειστές λέσχες «Ρόταρι», «Λάιονζ» κ.ά. Πότε - πότε φορούν τις κουκούλες και στρογγυλοκάθονται μεγαλόπρεπα στις απρόσιτες για τους «αδαείς» συγκεντρώσεις της μασονικής κορυφής.

Κι όταν πάλι παραστεί ανάγκη, μαζεύονται στα πιο αριστοκρατικά ξενοδοχεία που λειτουργούν σε εξωτικά γραφικά μέρη. Κι είναι ζήτημα αν θα υποψιαστεί κανείς, ότι εκεί λύνονται προβλήματα «πνευματικής τελειοποίησης» ή γίνονται συζητήσεις με θέμα το τυπικό και την τελετουργική του μασονισμού.

Το 1971, κατά τις ταραχές στις υπαίθριες φοιτητουπόλεις, οι σπουδαστές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ) κατέλαβαν το γραφείο των καθηγητών κι ανακάλυψαν εκεί τα πρακτικά μιας απ' αυτές τις μυστικές συνάξεις. Η σύναξη αυτή είχε γίνει πριν από τρία χρόνια, ακριβέστερα, στις 8 του Γενάρη 1968, στο Πρατ-χάους του Παρκ-αβενιού της Νέας Υόρκης. Συμμετείχαν είκοσι άτομα υπό την προεδρία του Ντάγκλας Ντίλλον, καθοδηγητή της «Γιουνάιτεντ άιρκραφτ κορπορέισον» και πρώην υφυπουργού οικονομικών των ΗΠΑ. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονταν ακόμα ο Αλεν Ντάλλες που δεν έχει ανάγκη από παρουσίαση, ο Γιούτζιν Φουμπίνι, αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής εταιρίας ΙΜΠΜ και παράλληλα βοηθός του υπουργού Αμυνας, ο χρηματιστής Φρανκ Αλτσουλ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων των ΗΠΑ (ΣΔΣ) και άλλοι. Την εισήγηση έκανε ένας από τους προϊσταμένους της ΣΙΑ, ο Ρίτσαρντ Μπίσσελ, ενώ τα πρακτικά κρατούσε ο καθηγητής Χάρρις. Θέμα της σύσκεψης: «Κατασκοπία και εξωτερική πολιτική». Σκοπός της: η αποσαφήνιση του πολιτικού δόγματος των ΗΠΑ για το εξωτερικό.

Θα δώσουμε παρακάτω την ουσία αυτού του δόγματος, όπως την εκθέτει ένας άνθρωπος, που για την επαγγελματική του κατάρτιση δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Στα απομνημονεύματά του ο Χ. Κίσινγκερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, πιστοποιεί: «Το νέο δόγμα δικαιολογούσε την απεριόριστη ανάμειξη με στόχο να γίνουν εσωτερικές αλλαγές σε χώρες, που δεν απειλούσαν την ασφάλειά μας και οι οποίες μπορούσαν μάλιστα να είναι σύμμαχοι των Ενωμένων Πολιτειών».

Ο τόνος της επίκρισης, που δίνει εδώ ο Κίσινγκερ, δεν μπορεί να ξεγελάσει κανένα, μια και πρόκειται για ντοκουμέντο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, προκαλώντας με τον κυνισμό του τη βαθιά αγανάκτηση της κοινής γνώμης. Ο Κίσινγκερ βοήθησε στην εφαρμογή αυτού ακριβώς του δόγματος, που υποτίθεται ότι επικρίνει. Τούτο φαίνεται καθαρά στα απομνημονεύματά του. Ετσι, ένας κόκκος αλήθειας για την πολιτική των «χειριστών ανδρεικέλων» έφτασε στο ευρύτερο κοινό.

Ας συγκρατήσουμε την ιδιόμορφη σύνθεση της σύσκεψης, ιδιαίτερα την παρουσία σ' αυτή εκπροσώπου του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, γιατί όσες επιτροπές και διεθνείς ενώσεις περιωπής των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου θα αναφέρουμε παρακάτω, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα τελούν υπό την αιγίδα αυτού ακριβώς του Συμβουλίου.

Ο Ζακ Αρνό δίνει ένα σύντομο χαρακτηρισμό του Συμβουλίου αυτού στην εφημερίδα «Ουμανιτέ»:

«Το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων εμφανίστηκε το 1921, ύστερα από συνάντηση πολιτικών παραγόντων και πανεπιστημιακών δασκάλων των ΗΠΑ, που είχαν πάρει μέρος στη Διάσκεψη Ειρήνης των Βερσαλιών, καθώς και επιχειρηματιών της Νέας Υόρκης. Το μέλλον των ΗΠΑ, σκέφτονταν αυτοί, βρίσκεται έξω από τη χώρα τους. Αμερικανική αγορά είναι η παγκόσμια αγορά. Η εξωτερική πολιτική θα καθορίζει την εσωτερική. Η σχεδόν οργανική συγχώνευση του Συμβουλίου και του Σταίητ Ντηπάρτμεντ θα γίνει μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το Συμβούλιο, από κοινού με το Σταίητ Ντηπάρτμεντ, θα διατυπώσει τις θέσεις στο θέμα της δημιουργίας του ΟΗΕ, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Παγκόσμιας Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Από το 1970 επικεφαλής του Συμβουλίου είναι ο Νταίηβιντ Ροκφέλερ. Οι βασικοί πόροι για τις δραστηριότητές του προέρχονται από τις χρηματιστικές και βιομηχανικές εταιρίες, καθώς και από τα ταμεία Ροκφέλερ, Φορντ κ.ά.».

Το 1980, το ΣΔΣ αριθμούσε 1948 μέλη. Η εισδοχή στο Συμβούλιο γίνεται μόνο με βάση τη σύσταση δύο άλλων μελών και την απόφαση του διευθυντή.

Στη σύνθεση του ΣΔΣ βλέπουμε τους Φρανκ Κάρι, Πρόεδρο του ΙΜΠΜ, Μαρκ Σέπαρντ, Πρόεδρο της «Τέξας ίνστρουμεντς», Κλίφτον Γκόβιν, Πρόεδρο της «Εκσσον» (πρώην «Στάνταρτ Οϊλ»), Ιρβινγκ Σαπίρο, Πρόεδρο της «Ντυπόν ντε Νεμούρ», την Κάθριν Γκραμ, Πρόεδρο της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ» και τον Λέιν Κιρκλέιντ, Πρόεδρο της συνδικαλιστικής ένωσης ΑΟΕ-ΚΠΣ.

Το Συμβούλιο έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη δημιουργία και τη μεταμόρφωση των διεθνών λεσχών των πλουσίων-πολιτικών, όπως είναι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και η «Τριμερής Επιτροπή». Σημειώνουμε, ότι ο Πρόεδρος Κάρτερ, που αντιπροσώπευε τις ΗΠΑ στην «Τριμερή Επιτροπή», δεν κρίθηκε πρόσωπο με αρκετή βαρύτητα για να συμπεριληφθεί στη σύνθεση του ΣΔΣ.

Κάτω από την προστασία του ΣΔΣ συγκροτήθηκαν και αναπτύσσουν τη δράση τους πολυάριθμες επιτροπές που αποβλέπουν στην «απεριόριστη ανάμειξη» στις ευρωπαϊκές υποθέσεις. Στη σύνθεση των «κινήσεων», «λεσχών»,«επιτροπών» απαντάται συχνά ο ίδιος ηγετικός πυρήνας προσώπων που κατευθύνουν τις δραστηριότητές τους. Ολα αυτά, με σπάνιες εξαιρέσεις, υπάγονται στη μασονική ελίτ της λεγόμενης σκωτικής τελετουργίας, όπου ανήκουν και οι στοές της «Μεγάλης Ανατολής».

ΟΓονζάλες-Μάτα αναφέρει μερικά ονόματα. Παρουσιάζει ενδιαφέρον να καταχωρήσουμε εδώ έστω και ένα μέρος από τη λίστα του:

«Αλεν Ντάλλες, ιδρυτής της ΣΙΑ και διευθυντής της από το 1953 ως το 1961, δικηγόρος των αρχηγών της αμερικανικής μαφίας.

Μέγερ Λανσκ και Λάκκι Λουτσάνο, φραμασόνος σκωτικής τελετουργίας.

Τζόζεφ Ρέτινγκερ, διπλωματικός σύμβουλος της εξόριστης πολωνικής κυβέρνησης στο Λονδίνο στα χρόνια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, γραμματέας της «ευρωπαϊκής κίνησης» και κατόπιν γραμματέας της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, φραμασόνος σκωτικής τελετουργίας.

Τόμας Μπρέιντεν, υπεύθυνος του εξωτερικού πολιτικού τομέα της ΣΙΑ, φραμασόνος σκωτικής τελετουργίας.

Ντ. Ντόνναβαν, πρώην διευθυντής της ΔΣΥ-ΣΙΑ, φραμασόνος σκωτικής τελετουργίας.

Μάνλιο Μπρόζιο, Ιταλός. Γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, φραμασόνος σκωτικής τελετουργίας.

Γκραμ Μάρτιν, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ιταλία, φραμασόνος σκωτικής τελετουργίας.

Φιορέλλο Λα Γκουάρντια, δήμαρχος της Νέας Υόρκης, φραμασόνος σκωτικής τελετουργίας.

Χάρυ Τρούμαν, Πρόεδρος των ΗΠΑ, φραμασόνος σκωτικής τελετουργίας.

Τζέραλντ Φορντ, Πρόεδρος των ΗΠΑ, φραμασόνος σκωτικής τελετουργίας.

Λίτσο Τζέλλι, καθοδηγητής της στοάς «Π-2» της «Μεγάλης Ανατολής» της Ιταλίας, φραμασόνος σκωτικής τελετουργίας».

ΑΥΡΙΟ ΤΟ 19ο ΜΕΡΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ