Γιορτές συνδικάτων για τα παιδιά και τις οικογένειές τους
Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2018

Από την εκδήλωση που οργάνωσαν το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου και η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών
Εκδήλωση για τα παιδιά και τις οικογένειές τους οργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας την Κυριακή 30/9, στις 11 π.μ., στην αίθουσά του (πλατεία Κάνιγγος, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ θα παίξει το παραμύθι της Ερης Ρίτσου «Η μαύρη πεταλούδα», διασκευασμένο για παιδιά.

Θα υπάρχουν επίσης δραστηριότητες για τα παιδιά και διανομή σχολικών ειδών.

Στην πρόσκλησή του, το Συνδικάτο σημειώνει ότι «μπροστά στη νέα σχολική χρονιά και παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για δήθεν "αυξήσεις" στον κατώτατο μισθό, οι δυσκολίες να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες, όχι μόνο τις δικές μας αλλά και των παιδιών μας, παραμένουν. Γι' αυτό, επιδιώκουμε μέσα από αυτήν την εκδήλωση να δώσουμε στα παιδιά μας χαρά, να συμβάλουμε να νιώσουν έμπρακτα μαζί με τις οικογένειές τους ότι το Συνδικάτο είναι το στήριγμά τους».

Ακόμα, τονίζοντας πως «μόνο ο οργανωμένος αγώνας και το δυνάμωμα του Συνδικάτου μας μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά μας», καλεί σε κλιμάκωση της πάλης, «βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες».

Γέμισε παιδικά χαμόγελα η «Αλκυονίδα»

Δεκάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους πήραν μέρος στην εκδήλωση που οργάνωσαν για τα παιδιά την Κυριακή 16/9 το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου και η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, στην αίθουσα του κινηματογράφου «Αλκυονίς».

Στην εκδήλωση, που οργανώθηκε φέτος για όγδοη συνεχή χρονιά, συμμετείχαν εργαζόμενοι από 32 χώρους δουλειάς αλλά και πολλοί άνεργοι του κλάδου.

Παιδιά και γονείς διασκέδασαν με την παράσταση «Η μαύρη πεταλούδα», που παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ. Στο τέλος μοιράστηκαν στους μικρούς επισκέπτες σχολικές τσάντες με ορισμένα από τα απαραίτητα είδη μπροστά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που συγκεντρώθηκαν από τα σωματεία ως ελάχιστο δείγμα ταξικής αλληλεγγύης.

Τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους καλωσόρισε ο γραμματέας του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, Θανάσης Φωτόπουλος, αναδεικνύοντας τη δύσκολη κατάσταση στους χώρους δουλειάς αλλά και έξω από τα εργοστάσια, εκεί που οι γονείς καλούνται να σηκώσουν τα δυσβάσταχτα βάρη της Εκπαίδευσης. Ενημέρωσε επίσης για τις πρωτοβουλίες του ταξικού κινήματος για τις Συλλογικές Συμβάσεις και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να γυρίσουν την πλάτη στα καλέσματα της κυβέρνησης για υποταγή στη δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή η καθιερωμένη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων (2022-09-15 00:00:00.0)
Θεατρική παράσταση η «Μαύρη Πεταλούδα» (2019-12-06 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ (2019-02-22 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι γιορτές για τα παιδιά (2016-12-21 00:00:00.0)
Πετυχημένη εκδήλωση τριών σωματείων για τα παιδιά (2016-09-20 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για τις λαϊκές οικογένειες (2012-12-19 00:00:00.0)