Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Την Κυριακή η καθιερωμένη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων

Για άλλη μια χρονιά το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου διοργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., στο ΚΕΠ Ν. Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ) και θα περιλαμβάνει προβολή ταινίας, ενώ θα μοιραστούν σχολικά είδη τα οποία συγκέντρωσε το Συνδικάτο από τους χώρους δουλειάς.

Για αυτή την πρωτοβουλία ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Θανάσης Φωτόπουλος, μιλάει στον «Ριζοσπάστη». Αφού μεταφέρει τις ευχές του Συνδικάτου στα παιδιά και τις οικογένειές τους, θυμίζει ότι πρόκειται για μια εκδήλωση που «έχει καθιερωθεί στον κλάδο μας εδώ και 12 χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή αγκαλιάζεται πλατιά από τους ανέργους και εργαζόμενους συναδέλφους και τις οικογένειές τους».

Αναδεικνύει την πλευρά της ταξικής αλληλεγγύης, που έκφρασή της είναι και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Συνδικάτου, αφού «οι εργαζόμενοι με μεγάλη δυσκολία προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα σχολικά είδη στα παιδιά τους. Είναι και αυτός άλλωστε ένας βραχνάς για τις λαϊκές οικογένειες, μέρος των 3 δισ. ευρώ που τους κοστίζει η κατά τ' άλλα "δημόσια και δωρεάν Παιδεία"».

Τονίζει επίσης ότι «φέτος αυτή η πρωτοβουλία απόκτα ακόμη μεγαλύτερη σημασία, με την ακρίβεια να τσακίζει περαιτέρω το λαϊκό εισόδημα, τις ανατιμήσεις σε είδη πλατιάς κατανάλωσης να είναι συνεχείς και με το έξοδο για τις αγορές των σχολικών να είναι ακόμη πιο μεγάλο. Επίσης, μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις τα παιδιά των συναδέλφων έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση, θέατρο σκιών ή μια παιδική ταινία, δραστηριότητες που επίσης έχουν απαγορευτικό κόστος για τη λαϊκή οικογένεια».

Το Συνδικάτο παράλληλα με την οργάνωση της εκδήλωσης καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να μπουν ακόμα πιο αποφασιστικά στον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις, για υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, αλλά και για να θέσουν στο επίκεντρο μια σειρά ζητήματα που αφορούν την ποιότητα και το κόστος της Εκπαίδευσης, διεκδικώντας μεταξύ άλλων κατάργηση της φοροληστείας και του ΦΠΑ στα σχολικά είδη, Εκπαίδευση δωρεάν για όλα τα παιδιά, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανέγερση κατάλληλων κτιρίων, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού κ.ά.

  • Εκδήλωση για τα παιδιά οργανώνει και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του. Στο πλαίσιό της θα διατεθούν βασικά σχολικά είδη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ