Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αντιδρούν στους πλειστηριασμούς και στα μέτρα - κοροϊδία

Αθήνα
Αθήνα
Κινητοποίηση έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο ενάντια σε προγραμματισμένο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων, Βιοτεχνών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις επαγγελματιών.

Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή και έκαναν πορεία μέχρι το συμβολαιογραφείο, στην οδό Καποδιστρίου, καταγγέλλοντας την ακρίβεια, τη φοροληστεία και τα χρέη που λεηλατούν το εισόδημά τους, αλλά και τα μέτρα - κοροϊδία που εξήγγειλε η κυβέρνηση. «Σήκωσε κεφάλι επαγγελματία, μ' αγώνα απαντάμε στης ΔΕΘ την κοροϊδία», φώναξαν καλώντας σε συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών μαζί με εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς.

Η γυναίκα που βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι της είναι άνεργη, καθώς το εμπορικό κατάστημα που διατηρούσε στην περιοχή της Κυψέλης έβαλε «λουκέτο», ενώ η ίδια δεν κατάφερε να βρει δουλειά. Παρά το γεγονός ότι οι τραπεζικές της υποχρεώσεις δεν ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ, το σπίτι της κινδυνεύει να πλειστηριαστεί. Μάλιστα, η «doValue», που «βγάζει στο σφυρί» την κατοικία ως εταιρεία «ειδικευμένη» στο «κυνήγι» των οφειλετών, έχει παράλληλα εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσει το ακίνητο...

Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, το συμβολαιογραφικό γραφείο δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, αλλά να έρθει σε επικοινωνία με την εταιρεία «doValue» και την ίδια την ενδιαφερόμενη προκειμένου να εξετάσουν τι λύση μπορεί να βρεθεί. Τα Σωματεία και οι Ενώσεις διεκδικούν να ανασταλεί ο πλειστηριασμός και να ρυθμιστεί το χρέος με όρους που να μπορεί να εξυπηρετήσει η άνεργη.

«Δεν σταματάμε, είμαστε σε ετοιμότητα», τόνισαν οι επαγγελματίες ολοκληρώνοντας την κινητοποίηση και πρόσθεσαν πως στην περίπτωση που δεν δοθεί λύση θα προχωρήσουν σε νέα διαμαρτυρία. Στην ίδια κατεύθυνση υπογράμμισαν πως δεν θα αφήσουν κανέναν συνάδελφό τους μόνο του, αντιμέτωπο με τους πλειστηριασμούς, τις διακοπές ρεύματος, την ακρίβεια, τα χρέη.

Απέτρεψαν πλειστηριασμό στη Θεσσαλονίκη

Σε μια ακόμα παρέμβαση, τον προγραμματισμένο για χτες το πρωί πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ενός αυτοαπασχολούμενου απέτρεψαν με την κινητοποίησή τους, στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών (μέλος της ΟΓΕ) και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Με παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο της τράπεζας, όπου οι συγκεντρωμένοι φώναζαν το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», απαίτησαν τη διακοπή της διαδικασίας του πλειστηριασμού.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπρόσωπο της τράπεζας και κάτω από την πίεσή τους διακόπηκε η διαδικασία και η τράπεζα δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε νέο διακανονισμό.

Αντίστοιχη κινητοποίηση για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ηλικιωμένου ζευγαριού (εκ των οποίων ο ένας ΑμεΑ) πραγματοποιήθηκε έξω από κατάστημα τράπεζας και στην Καβάλα από σωματεία της πόλης.

Επίσης, στην Καστοριά σήμερα βγαίνει σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία ενός μέλους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καστοριάς, ο οποίος όπως και η σύζυγός του είναι άνεργοι και μεγαλώνουν ένα ανήλικο παιδί.

Η «Ταξική Ενότητα» στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Καστοριάς καλεί στην κινητοποίηση, σήμερα, Πέμπτη, στις 9.30 π.μ. έξω από το υποκατάστημα της Eurobank.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένας μόνος του απέναντι στα κοράκια των τραπεζών! (2023-11-15 00:00:00.0)
«Στο πόδι» σήμερα για την υπεράσπιση κατοικίας άνεργης (2023-11-03 00:00:00.0)
Αλλος ένας πλειστηριασμός ματαιώθηκε με παρέμβαση των σωματείων (2023-11-02 00:00:00.0)
Ολόκληρη η αστυνομική δύναμη Πρέβεζας επιστρατεύτηκε για λογαριασμό fund (2023-07-06 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις σήμερα ενάντια σε πλειστηριασμούς (2023-06-21 00:00:00.0)
Νέα κινητοποίηση σήμερα στην «doValue» για την προστασία λαϊκών κατοικιών (2022-12-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ