Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΨΕΛΗ
«Στο πόδι» σήμερα για την υπεράσπιση κατοικίας άνεργης

Σε κινητοποίηση σήμερα, Παρασκευή, από τις 7 το πρωί, στην οδό Υακίνθου 6 - 8 στην πλατεία Κυψέλης καλούν ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων και Εμπόρων Δήμου Αθήνας και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, για να αποτρέψουν την έξωση άνεργης - πρώην αυτοαπασχολούμενης.

Η άνεργη σήμερα γυναίκα έχασε σε πλειστηριασμό την πρώτη και μοναδική κατοικία της για χρέος 40.000 ευρώ. Τα «κοράκια» της εταιρείας που είχε αγοράσει το δάνειό της αρνήθηκαν κάθε διακανονισμό και απαιτούσαν εφάπαξ κατάθεση 30.000 ευρώ (!), μόνο και μόνο για να συζητήσουν διακανονισμό, ποσό εντελώς εξωπραγματικό για οποιονδήποτε άνεργο. Τη Δευτέρα, δικαστικός κλητήρας τής επέδωσε προειδοποίηση για την έξωση, ζητώντας να απομακρυνθεί από το σπίτι μέχρι την Παρασκευή.

Ο Σύλλογος απαιτεί την καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας, «κούρεμα» χρεών, διαγραφή τόκων και πανωτοκίων, ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές, να σταματήσουν οι εκβιασμοί στους οφειλέτες, ρυθμίσεις ρεαλιστικές και βιώσιμες με βάση τα σημερινά εισοδήματα των οφειλετών.

Στη σημερινή κινητοποίηση καλεί και το ΠΑΜΕ. «Τα "κοράκια" επιμένουν, αφού δεν τα κατάφεραν την πρώτη φορά, όταν η έξωση αποτράπηκε από την κινητοποίηση και την αλληλεγγύη των σωματείων», υπενθυμίζει η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς. «Τους απαντάμε: Κάτω τα χέρια από τα σπίτια του λαού! Το σπίτι της άνεργης γυναίκας στην Κυψέλη είναι το σπίτι όλων μας! Δεν μας τρομάζουν!», τονίζει.

Το ζήτημα φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για να προστατευτεί η πρώτη κατοικία της άνεργης και να μην πεταχτεί στον δρόμο.

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή και στη Θεσσαλονίκη, στις 9.30 π.μ., στα γραφεία της «DoValue», ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συνταξιούχου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ