ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Εικονική πραγματικότητα και πλαστές διαχωριστικές γραμμές
Τρίτη 16 Οχτώβρη 2018

INTIME NEWS

Μια κατασκευασμένη στα μέτρα των αναγκών της κυβερνητικής και κομματικής προπαγάνδας πραγματικότητα υπερασπίστηκε ο Αλ. Τσίπρας, ανοίγοντας το Σάββατο με ομιλία του τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με εκλογή νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Προσπερνώντας ως ανύπαρκτα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, απόρροια της συνέχισης απ' την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ της βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, και επιχειρώντας να καλλιεργήσει κάλπικες προσδοκίες, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι «τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας και τώρα έρχεται επιτέλους η ώρα να δρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας», ενώ στο φόντο μιας Ελλάδας της φτώχειας, της ανεργίας, των πλειστηριασμών, των ανύπαρκτων εργασιακών δικαιωμάτων ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση απέδειξε τάχα πως «υπάρχει δρόμος εξόδου από την κρίση, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους πιο ευάλωτους και κρατώντας όρθια την κοινωνία», μιλώντας για το «όραμά» τους «για μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης»!

Κι ενώ στο λαό σέρβιρε ...όραμα, για το εγχώριο κεφάλαιο είχε «ψητό», αφού, όπως είπε, «η Ελλάδα πιάνει τους δημοσιονομικούς στόχους, η οικονομία αναπτύσσεται ξανά, το επενδυτικό ενδιαφέρον αυξάνεται, οι βαθιές θεσμικές μεταρρυθμίσεις αρχίζουν πλέον να αποδίδουν», καθιστώντας, στο έδαφος της αντεργατικής πολιτικής, «ελκυστικό επενδυτικά τόπο» τη χώρα. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «οι προοπτικές είναι ακόμη μεγαλύτερες για την ανάπτυξη. Διότι, για πρώτη φορά, η χώρα πορεύεται με σχέδιο και με ιεραρχήσεις. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία δεν γίνονται πλέον μίζες και ρουσφέτια για τους "ημέτερους". Δεν κατευθύνονται οι πόροι στις τσέπες λίγων και εκλεκτών. Η κατανομή γίνεται δίκαια και στοχευμένα»!

Στα όσα η κυβέρνησή του κατόρθωσε για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου ενέταξε και την «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική», που «ισχυροποίησε τη θέση της χώρας στο διεθνές γίγνεσθαι». Την «αναβάθμιση» της θέσης του εγχώριου κεφαλαίου μέσα από την ενεργότερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, πολιτική που εκθέτει το λαό σε μεγάλους κινδύνους, τη βάφτισε «προοδευτική» και «πατριωτική», παρουσιάζοντας ως κορωνίδα της την ευρωατλαντικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών!

Σε ό,τι αφορά τα ψευτοδιλήμματα που θα επιστρατεύσει η κυβέρνηση για να διαμορφώσει τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ο πρωθυπουργός παρουσίασε ως «κεντρικά διλήμματα των επόμενων εθνικών εκλογών, σε ένα χρόνο από σήμερα», «την Ελλάδα της ανάκαμψης και της κοινωνικής δικαιοσύνης ή την Ελλάδα τη βουτηγμένη στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την αέναη λιτότητα. Την Ελλάδα της υγιούς επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων ή την Ελλάδα των off shore, της μίζας και των ολιγαρχών. Την Ελλάδα που πρωταγωνιστεί στη διεθνή σκηνή ή την Ελλάδα που φοβάται και τη σκιά της και γίνεται ξανά παρίας».

Τα κάλπικα διλήμματα, ωστόσο, δεν αρκούν για να συγκαλύψουν τη στρατηγική σύμπλευση με τις άλλες δυνάμεις της αστικής διαχείρισης, που αποτελούν και το κοινό έδαφος για τις συμπράξεις που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικοδιοικητικές εκλογές αλλά και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι σ' αυτές τις εκλογές «ανοίγεται πεδίο για ουσιαστικές πλέον προγραμματικές συγκλίσεις» και πρότεινε όπου είναι δυνατόν να κατέβει αυτόνομα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς να στηρίξει «συνδυασμούς και υποψηφίους, που είναι γειωμένοι στις τοπικές κοινωνίες» και να «αναζητήσουμε συμμαχίες και προγραμματικές συγκλίσεις με συνδυασμούς και υποψηφίους του ευρύτερου προοδευτικού χώρου», όπως βαφτίζονται οι «δοκιμασμένες» στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας.

Οσο αφορά στην τρίτη εκλογική αναμέτρηση, των ευρωεκλογών, εδώ ο Αλ. Τσίπρας όχι μόνο επέσεισε τον μπαμπούλα της ακροδεξιάς, κατηγορώντας το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τη ΝΔ ότι της δίνουν τροφή, αλλά «ξεπλένοντας» ξεδιάντροπα την ΕΕ και τη σάπια σοσιαλδημοκρατία κάλεσε, «απέναντι σε αυτό το σοβαρό ενδεχόμενο μιας ισχυρής αντιδραστικής στροφής στην ΕΕ», σε «επαγρύπνηση από τις προοδευτικές δυνάμεις», σημειώνοντας: «Παρά τις διαφορές (...) να ενώσουμε δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουμε την επέλαση της ακροδεξιάς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τύφλα να 'χει η συντήρηση... (2019-04-09 00:00:00.0)
Η Βολιβία ως φόντο του κάλπικου αφηγήματος περί «προόδου» (2019-03-16 00:00:00.0)
Φταίει που... υπερκαταναλώναμε με δανεικά! (2014-02-08 00:00:00.0)
Ζήτημα Καρυπίδη εξετάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία (2014-02-06 00:00:00.0)
Απογειώθηκε η κάλπικη αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση (2013-07-18 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-07-12 00:00:00.0)