Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Ζήτημα Καρυπίδη εξετάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία

Πονοκεφάλους στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τα «άπλυτα» του υποψηφίου του για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη που βγαίνουν στη «φόρα». Επειτα από τα ευνοϊκά για τη Χρυσή Αυγή σχόλιά του, δημοσιοποιήθηκαν και σχόλια με τα οποία συνέδεε το όνομα της δημόσιας τηλεόρασης «ΝΕΡΙΤ» με εβραϊκό γυναικείο όνομα κι αυτό με την εβραϊκή γιορτή «Χάνουκα», για να ισχυριστεί ότι σ' αυτήν οι εβραίοι γιορτάζουν τη νίκη τους επί του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μέσω αυτών των συνειρμών, ενέπλεκε και τον Α. Σαμαρά για την περσινή του επίσκεψη σε εβραϊκή συναγωγή στη Θεσσαλονίκη, για να τον καταγγείλει ότι οργανώνει νέα «Χάνουκα» κατά των Ελλήνων!

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Π. Λάμπρου και Μάνια Μπαρσέφσκι ζήτησαν χτες να συγκληθεί εκτάκτως το όργανο για να επανεξετάσει την υποψηφιότητά του, όπως και αυτή του Ο. Βουδούρη, με δεδομένες και τις αντιδράσεις από τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΠΓ θα συνεδριάσει σήμερα παρουσία του Αλ. Τσίπρα, που χτες απουσίαζε στην Κεφαλλονιά.

Σήμερα μεταβαίνουν στην Κοζάνη οι Δ. Βίτσας και Κ. Πουλάκης για να συμμετάσχουν σε σύσκεψη με το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ. Φημολογείται πως η πρόταση για την υποψηφιότητα Καρυπίδη ανήκε στον Δ. Βίτσα, που μαζί με τον Κ. Πουλάκη, υπεύθυνο του τμήματος αυτοδιοίκησης, συγκεντρώνουν πυρά, ενώ ακούγονται ήδη και φωνές που ζητούν την παραίτησή τους.

Η εξέλιξη αυτή επέτρεψε στην «Αριστερή Πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ να διαμηνύσει στην ηγεσία πως, αν είχε εισακουστεί, «θα είχαν αποφευχθεί οι σημερινές δυσχέρειες». Ετσι χαρακτηρίζει τις «ψαριές» του ΣΥΡΙΖΑ στα θολά «αντιμνημονιακά» νερά που φρόντισαν όλοι μαζί να διαμορφώσουν, προβάλλοντας κάλπικες διαχωριστικές γραμμές.

Χτες ο ΣΥΡΙΖΑ διένειμε δήλωση του Θ. Καρυπίδη με την οποία ισχυρίζεται πως αδίκως συσχετίζεται με εθνικιστικά - ρατσιστικά μορφώματα, πως μεγάλωσε και γαλουχήθηκε «με τις αξίες της Αριστεράς»!

Κόντρα για το θέμα ξέσπασε και μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με το πρώτο να εκδίδει ανακοίνωση όπου χαρακτηρίζει την επιλογή Καρυπίδη «πρώτο δείγμα της δήθεν "αντιμνημονιακής" συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ - Καμμένου» και προσθέτει «ακροδεξιοί, φιλοχρυσαυγίτες, αντισημιτιστές, ρατσιστές ... όλοι τίθενται στην υπηρεσία του κ. Τσίπρα για να πάρει την εξουσία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δε δέχεται μαθήματα σε θέματα που αφορούν τις αντιεθνικιστικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πεποιθήσεις του από τον κ. Βενιζέλο και την εναπομείνασα παρέα του», ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου.

Στο μεταξύ, παρέμβαση στο θέμα έκανε και η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee), που εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, «εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα προέρχονται όχι μόνο από τη Χρυσή Αυγή της άκρας Δεξιάς, αλλά επίσης και από το Facebook του Θεόδωρου Καρυπίδη, που καταδεικνύει την άκρα Αριστερά» και «η έρευνα αποκαλύπτει, επίσης, για άλλη μια φορά ότι, για όλες τις δήθεν διαφορές τους, άκρα Δεξιά και Αριστερά, οι πολιτικοί μπορούν να έχουν περισσότερα κοινά απ' ό,τι διαφορετικά θα μπορούσαν να παραδεχτούν - την ικανότητα στο τυφλό μίσος, τη μισαλλοδοξία και τη δημαγωγία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλισβερίσια... (2014-05-29 00:00:00.0)
Καθαρός οπορτουνισμός... (2014-02-11 00:00:00.0)
Φταίει που... υπερκαταναλώναμε με δανεικά! (2014-02-08 00:00:00.0)
Ιδού η κυβέρνηση της «Αριστεράς» (2012-06-23 00:00:00.0)
Συγκαλύπτει τη μήτρα του μνημονίου (2010-11-05 00:00:00.0)
Αντιπαραθέσεις στη σκιά των δύο ψηφοδελτίων (2010-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ