Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Συγκαλύπτει τη μήτρα του μνημονίου

Στα μέτρα που περιλαμβάνει το μνημόνιο περιόρισε χτες την κριτική του στην κυβέρνηση ο Αλ. Τσίπρας, κρύβοντας ότι αυτό δεν έπεσε από τον ουρανό, αλλά αποτελεί κομμάτι της στρατηγικής του κεφαλαίου και των συνθηκών που τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ψηφίζουν και υπογράφουν στην ΕΕ. Σε συνέντευξη («Real fm») ισχυρίστηκε πως «το ζήτημα είναι πώς θα βγει από τη ζωή μας» γιατί «στο όνομα του μνημονίου ακολουθείται μια πολιτική η οποία μας βυθίζει στην ύφεση και στην κοινωνική απόγνωση».

Ο στείρος αντιμνημονιακός λόγος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να μείνει στο απυρόβλητο η στρατηγική μήτρα της αντιλαϊκής πολιτικής, από την οποία άλλωστε πηγάζουν τα βάρβαρα μέτρα στις άλλες χώρες της ΕΕ, που δεν έχουν μνημόνιο, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και άλλες. Στο πλαίσιο, μάλιστα, της συνέντευξής του, ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε την υποψηφιότητα του Αλ. Μητρόπουλου σαν «επιλογή αξιοπιστίας», καθώς, όπως είπε, «υπάρχουν πολλές αντιμνημονιακές φωνές, ιδίως στην Αττική, δεν είναι όμως όλες αξιόπιστες».

Λίγο αργότερα, δύο βουλευτές (Δρίτσας και Μουλόπουλος) και εννέα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν κοινή δήλωση, στην οποία επισημαίνουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρή κρίση», καθώς «απέτυχε να προωθήσει το βασικό λόγο δημιουργίας του». Επικαλούνται ως προς το μέγεθος της κρίσης την «αδυναμία να συγκροτήσουμε κοινά ψηφοδέλτια στην Περιφέρεια Αττικής και σε άλλες Περιφέρειες και Δήμους της Ελλάδας» και κάνουν λόγο για «διαφορετικά σχέδια και αποκλίνουσες στρατηγικές, αφ' ενός της ηγεσίας του ΣΥΝ και αφ' ετέρου των δυνάμεων του μετώπου αλληλεγγύης και ανατροπής».

Στο διά ταύτα, ζητούν πρωτοβουλίες μετά τις εκλογές για «ανασύνταξη» του σχήματος και σαν «κερασάκι» στην «τούρτα» της διαφωνίας τους με την ηγεσία του ΣΥΝ προσθέτουν την προτροπή για ψήφο «σε όποιο αριστερό ψηφοδέλτιο» απ' όσα υπάρχουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ