Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δημαγωγία μέχρι την τελευταία ώρα

Ψεύτικες ελπίδες και κάλπικες υποσχέσεις περί «αλλαγής πολιτικής» πουλάει μέχρι την τελευταία ώρα της κάλπης η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να ξεγελάσει τα λαϊκά στρώματα και να υφαρπάξει την ψήφο τους. Πίσω από τις ψηφοθηρικές κορόνες κατά του μνημονίου και τα άσφαιρα πυρά στην κυβέρνηση, διακρίνεται καθαρά η πλήρης ταύτιση με την αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου, γεγονός που σημαίνει ότι η ψήφος στους συνδυασμούς που στηρίζει η ΝΔ, είναι ψήφος στήριξης και συνέχισης της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Κατά συνέπεια, η «ψήφος αποδοκιμασίας» που ζητά, δεν αφορά την εφαρμοζόμενη πολιτική, στην οποία όλο το προηγούμενο διάστημα έβαλε γερές πλάτες για να περάσει, αλλά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως διαχειριστή που - σύμφωνα με τη ΝΔ - δεν μπορεί να την εφαρμόσει αποτελεσματικά και γρήγορα.

Προκειμένου να ψαρέψει στα θολά νερά της λαϊκής δυσαρέσκειας, ο εκπρόσωπος του κόμματος κατηγόρησε χτες την κυβέρνηση ότι επιστράτευσε τον πολιτικό εκβιασμό των πρόωρων εκλογών, επειδή γνωρίζει ότι «η πολιτική τους οδηγεί σε αδιέξοδα». Θέλοντας να δώσει και θετικό περιεχόμενο στην ψήφο στους συνδυασμούς που στηρίζει η ΝΔ, ο Π. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι «η ΝΔ προσφέρει με τις προτάσεις του Α. Σαμαρά έξοδο της χώρας από την κρίση». Ο ίδιος, μιλώντας στον Realfm επαναλάμβανε ότι «θα τιμήσουμε την υπογραφή στο μνημόνιο».

Ο Α. Σαμαράς, τέλος, μιλώντας σε εκδήλωση του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής», δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών για το ιδεολογικό στίγμα της πολιτικής που στηρίζει: «Κοινωνικός φιλελευθερισμός και κοινωνική οικονομία της αγοράς σημαίνει να πιστέψουμε στις δυνάμεις της χώρας μας, στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων που μπορούμε να παράγουμε (...) και όχι να ξεζουμίζουμε τα κουφάρια των επιχειρήσεων που βλέπουν το τζίρο τους να μηδενίζεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ